NPO laat tv-gidsen uitwerken door goedkope Polen

De omvangrijke uitzendschema’s in de tv-gidsen van de NPO worden uitgewerkt door goedkope arbeidskrachten in Polen. Dat zegt Barent Momma van gidsboer Bindinc tegen Spreekbuis. Bindinc maakt onder meer de Avrobode, Televizier, KRO Magazine, Mikro Gids en NCRV Gids, maar eigenlijk hebben álle gidsen te maken met het bedrijf, omdat daar de programmagegevens vandaan komen. “We leveren data of pagina’s aan alle andere gidsen. We verzamelen data van 444 Europese zenders.

Al die gegevens worden weer op een andere manier aangeleverd. “Als ik me even tot Nederland beperk, dan zie je dat bijvoorbeeld de NPO-gegevens op zijn eigen manier aanlevert en RTL weer op een andere manier.

Om dat allemaal in Nederland uit te gaan pluizen is veel te duur. “Dat verzamelen doen we in Polen. Enerzijds omdat ze er daar goed in zijn, maar inderdaad, ook omdat het salarisniveau daar lager ligt dan hier.”

De interviews en dergelijke worden wel gewoon door Nederlanders gedaan. “Aan de die data voegen wij vervolgens dingen toe: teksten, beelden, trailers.”

Het interview met Barent Momma van Bindinc kunt u lezen op Spreekbuis.

Foto: Televizier

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen