Marc de Hond wil tv gehandicaptenquotum opleggen

Geplaatst op Mon 18 Jun 2018 om 17:02

De gehandicapte tv-presentator Marc de Hond ziet graag dat televisieland een gehandicaptenquotum opgelegd krijgt, zodat er meer gehandicapten op televisie verschijnen. Dat zegt hij vandaag in het AD. De Hond vindt dat er te weinig van op tv zijn. “We willen ook graag een goede man-vrouwverhouding en mensen met een verschillende culture achtergrond. Maar als een op de tien mensen een handicap heeft, waarom is Lucille Werner dan de enige presentator met een zichtbare handicap?

Gehandicapten voelen zich op deze manier niet voldoende vertegenwoordigd, aldus De Hond. “Misschien is het wel tijd voor een gehandicaptenquotum.

Lucille Werner laat weten geen voorstander te zijn van een gehandicaptenquotum. “Dan krijg je excuusgehandicapten. Je moet beginnen bij de wortel van het probleem, en dat is bewustwording. Daarnaast bestaat dé gehandicapte natuurlijk niet. Je hebt er niet direct een plaatje bij.”

Gehandicapten zouden meer kansen moeten krijgen, vindt Werner. “Maar je moet er ook zelf hard voor werken.”

Het AD-artikel ‘Laat handicap toch gewoon zien op tv’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “Marc de Hond wil tv gehandicaptenquotum opleggen”


 1. Tim

  Volgens mij is Matijn Nijhuis (radio 2) begonnen met deze actie en niet Marc de Hond. Toevoeging mogelijk?

 2. Maoam

  Dat men streeft naar een gelijke verhouding wil nog niet zeggen dat je iedereen alles in de schoen moet gaan werpen.

  Als iemand ongeacht zijn of haar achtergrond iets wil bereiken, dan moet die er ZELF hard voor gaan werken. Maar tegenwoordig lijkt het wel mode te zijn dat de mensen die dat niet willen een kruistocht beginnen om het zichzelf makkelijker te maken met het nobele excuus dat ze het voor de maatschappij doen.

 3. Raaf

  De wrede, polariserende en racistische Apartheids-ideologie van de Identity Politics zal het Vrije Westen naar de afgrond brengen.
  Iedereen moet in een hokje geduwd worden, op individualisme staat de sociale doodstraf. Geen enkel individu mag uitbreken.
  Aanhangers van deze meedogenloze ideologie zijn de schaamte lichtjaren voorbij.

  Gelukkig is Lucille Werner uit een ander soort hout gesneden dan de giftige zeloot Marc de Hond.

 4. daan

  Ja, een stevige stotteraar om het acht uur journaal voor te lezen.

 5. Meester Kwart

  Geestelijk gehandicapten zijn dan weer oververtegenwoordigd in tv land

 6. Lies

  Wordt tijd dat de politiek in gaat zien dat er veel hoogopgeleiden zijn met een beperking. Die net zo goed mee kunnen komen maar gehinderd worden door het feit dat gebouwen niet toegankelijk zijn, en het stigma waar mee deze doelgroep dagelijks mee te kampen heeft.

 7. q8

  de volgende stap….gedetineerden ????
  en dan liefst vrouw, lesbisch [mag ook BI ]
  en zeker LINKS stemmend,

 8. anoniem

  Emancipatie van gehandicapten kan ik alleen maar toejuichen. Al is niet iedere gehandicapte sympathiek of talentvol.. Het zijn net echte mensen.. :-)

 9. Naaa

  Ik heb een mbo2 opleiding gedaan, maar had/zou wel iets uit het lijstje van mbo4 willen doen. Maar heb een sociale beperking. Kan best zelfstandig werken, maar lang niet zoveel als wordt verlangt.

  Media cultuur en fotografie zou ik graag doen. Maar in kleiner groepje, minder uren.

 10. Me

  We hebben een programma speciaal voor marokanen: Opsporing verzocht.
  We hebben een programma speciaal voor geestelijk
  gehandicapten: Voetbal Inside

 11. Jo

  Mon.golrn Gordon en Joling nemen samen het hele quota al voor hun rekening!

 12. Vincent van Engel

  Dat klopt. Ook ben ik een voorstander van veel meer allochtonen in de politiek en in onderwijs. Toch raar dat de gutmensch in de politiek voor iedere sector dit door de strot duwt en dat zelf zij buifen schot blijft.

 13. Michiel

  Wat een ongelooflijk denigrerende opmerkingen hier zeg, bah

 14. scott_0

  Zat geestelijk gestoorden op TV. Of moet het echt iets fysieks zijn?

 15. Vrabus

  Waar heeftie man het over ?

  Het merendeel van bners die we dagelijks op tv zien zitten al tegen de grens van down syndroom aan

  Jan boskamp, johnny de mol, dreetje hazes, familie drolvink en natuurlijk iedereen die bij rtl boulevard werkt

  Dus nee bedankt
  Dat zijn er meer dan genoeg

 16. chris

  Het domme raafje blijft van zich doen horen met reacties waar de honden geen brood van lusten. Wie stopt dat kereltje ?

 17. T

  Als homo zijnde wil ik ook een homo-quotum op TV. Dat het aantal homo’s op TV qua percentage gelijk staat aan het percentage homo’s in de Nederlandse samenleving.

  Dus Gordon, Kees Tol en Marc-Marie mogen wat mij betreft op straat worden gezet.

 18. LD

  Als vervent neuspeuteraar wil ik een neuspeuteraarquotum voorstellen om het poeren in de neus uit de verdomsfeer te halen.

  Als je de samenleving in hokjes blijft indelen is straks elk individu zn eigen special interest-groep, de identiteitspolitiek van de gekwetstencultuur zet steeds nieuwe dwingende doelen, Marc bedoelt t vast goed maar een quotum is niet de manier.

 19. Peter

  Lazer roch op met die quota’s. Wat een gezeik.

 20. Annoniemus

  Nog een De Hond die iedereen wil vertellen wat een ander moet doen ?

 21. Vrede

  Kan zijn vader niet even melden hoeveel procent van de bevolking gehandicapt is? Misschien blijkt het dan logisch dat er weinig gehandicapten op tv zijn.

 22. Henk

  Een quotum hoeft niet, maar meer gehandicapten op tv zou een goede zaak zijn. En dan niet steeds dezelfde gezichten zoals met nieuwe Nederlanders, deskundigen en bekendheden. Het lijkt wel of gehandicapten niet bestaan in ons land als je naar de programma`s op tv kijkt.

 23. jaja

  Rot toch eens een keer op met dat eeuwige gelijkheidsdenken.

 24. Paul Goudsmit

  Als ik Peter vd Vorst, Wendy Galjaard, Umberto Tan,Gordon, op de tv zie , vind ik dat ik voldoende mensen met een beperking op de tv zie.

 25. Henk

  Het is geen gelijkheidsdenken, de tv geeft de mensen een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Ze laten als het ware een perfecte Barbie zien (zoals de presentatrice van het journaal maar ook in het algemeen). Een onhaalbaar ideaal en verstoppen de gehandicapten, paradijsvogels, mensen in ziekenhuizen en ga zo maar door. Of vervallen in clichés.

 26. Sven L.

  Ik blijf me verbazen hoeveel minderheden zich spiegelen aan een medium als de televisie. Treurig leven heb je dan.

 27. valerie

  Ach nee toch. Zoveel procent allochtonen, zoveel procent vrouw, zoveel procent nederlandse muziek, zoveel procent homo en nu zoveel procent gehandicapten. Kies voor kwaliteit en dan ben je van alles af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.