Marc de Hond wil tv gehandicaptenquotum opleggen

De gehandicapte tv-presentator Marc de Hond ziet graag dat televisieland een gehandicaptenquotum opgelegd krijgt, zodat er meer gehandicapten op televisie verschijnen. Dat zegt hij vandaag in het AD. De Hond vindt dat er te weinig van op tv zijn. “We willen ook graag een goede man-vrouwverhouding en mensen met een verschillende culture achtergrond. Maar als een op de tien mensen een handicap heeft, waarom is Lucille Werner dan de enige presentator met een zichtbare handicap?

Gehandicapten voelen zich op deze manier niet voldoende vertegenwoordigd, aldus De Hond. “Misschien is het wel tijd voor een gehandicaptenquotum.

Lucille Werner laat weten geen voorstander te zijn van een gehandicaptenquotum. “Dan krijg je excuusgehandicapten. Je moet beginnen bij de wortel van het probleem, en dat is bewustwording. Daarnaast bestaat dé gehandicapte natuurlijk niet. Je hebt er niet direct een plaatje bij.”

Gehandicapten zouden meer kansen moeten krijgen, vindt Werner. “Maar je moet er ook zelf hard voor werken.”

Het AD-artikel ‘Laat handicap toch gewoon zien op tv’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen