NPO 1 zet boekenprogramma Matthijs op late night

NPO 1 gaat het boekenprogramma van Matthijs van Nieuwkerk uitzenden op de late avond. De eerste aflevering is op donderdag 9 augustus om 22.25 uur. Dat heeft de tv-zender laten weten. NPO-baas Frans Klein onthulde drie weken geleden trots dat Van Nieuwkerk nog niet overstapt naar RTL of SBS. Hij kondigde drie nieuwe tv-shows met de presentator aan: Matthijs Met Boeken, Matthijs Zaterdagavond en een nieuw reisprogramma in 2019. Die twee laatste shows zijn nog niet zeker.

Matthijs Met Boeken is wél definitief en begint dus op 9 augustus. “Matthijs interviewt twee gasten aan de hand van boeken die grote invloed op hun leven hebben gehad. Van jeugdboeken, tot de bijbel, van coming of age boeken tot politiek biografieën, reisboeken, poëziebundels, wetenschappelijke boeken, stripboeken, alles kan voorbij komen.

Het is een interviewprogramma ‘waarin een heel leven aan bod komt met hoogte en dieptepunten, vanaf kindertijd, langs gebroken liefdes en grote carrières’, aldus de NPO. “En ondertussen komen de mooiste boeken voorbij, klassiekers en minder bekende boeken, Shakespeare en Tommy Wieringa, Annie M.G. Schmidt en Micha Hamel.”

Van Nieuwkerk is op de koning na de best betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector met een salaris van 580.000 euro per jaar. Als hij een nieuw contract afsluit, moet hij vanwege de nieuwe NPO-regels terug naar 181.000 euro.

Tot wanneer het huidige riante contract van Van Nieuwkerk loopt is niet bekend.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen