Nieuwsuur doet net of Trump migranten ‘beesten’ noemt

De NOS heeft gisteren in Nieuwsuur ten onrechte de suggestie gewerkt dat de Amerikaanse president Donald Trump migrantenkinderen ‘beesten’ heeft genoemd. Dat was te zien in de uitzending op NPO 2. Nieuwsuur had een item over de kritiek van de VN op het opsluiten van migrantenkinderen in de VS. “President Trump hoopt met de scheiding van ouders en kinderen op een afschrikwekkende werking“, legde nieuwslezer Astrid Kersseboom uit aan de NPO-kijkers.

Vervolgens werd een fragment met Trump vertoond. Hierin zegt de president: “Dit zijn geen mensen. Dit zijn beesten. En we zetten er momenteel meer het land uit dan ooit tevoren.

Daardoor leek het net alsof Trump migrantenkinderen als ‘beesten’ ziet, maar dat klopt niet, laat de NOS weten in een herstelbericht. “Die quote zat in één van de beeldonderwerpen over de VN-kritiek die werden aangeleverd door internationale persbureaus, in dit geval Reuters. Daarbij is over het hoofd gezien dat Trump het destijds had over een beperkte groep onder de migranten: leden van de jeugdbende MS-13.”

In Nieuwsuur is daarmee ten onrechte de indruk gewekt dat Trump doelde op immigranten die de VS proberen binnen te komen. Trump bedoelde met ‘beesten’ specifiek de gewelddadige bendes die actief zijn in (Midden-)Amerika.”

Mainstream media als de NOS krijgen van critici vaak het verwijt te links en anti-Trump te zijn.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen