M voorlopig voor het laatst: ‘Staat nog niet helemaal’

De Margriet van der Linden-talkshow M, de zomerse vervanger van DWDD, gaat vanwege het WK Voetbal al na vanavond met zomerstop. Na het toernooi keert het programma weer terug, maar nu maakt de Volkskrant alvast de balans op. “Dit was dus het begin van M. Is het ‘m al helemaal? Nog niet, maar de potentie is er“, zegt tv-recensente Gidi Heesakkers. “Het kan ‘m worden, zeker als het programma vasthoudt aan iets dat het in zich heeft: een zekere mate van onvoorspelbaarheid.

Voorlopig borduurt M echter vooral voort op wat we al kennen, vindt Heesakkers. “Serieus: wil je je met een talkshow onderscheiden, leen je dan vooral wat minder vaak voor alwéér iemands boekpresentatie en wees niet zo happig op tv over tv.

BN’ers die boekjes komen promoten kennen we nu wel, stelt ze. Ze wijst op de veelbesproken misser van de allereerste M, toen Arie Boomsma zijn boekje kwam promoten. En ook dinsdag werd er weer een fitnessboekje gepromoot, ditmaal die van Henry Schut.

Heesakkers: “Ja, ze is vrolijk. Het decor met band is vrolijk. Van der Lindens kleurige pakken zijn gesneden op het humeur van de show. Ook met de eigenzinnige toon zit het al behoorlijk goed, maar op de scherpte valt nog veel te winnen.

De Volkskrant-column M kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen