Wilfred reageert op uitgelekt salaris: 700.000 euro

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 9:30

De mannen van Voetbal Inside gaan er flink op vooruit met hun overstap van RTL 7 naar Veronica. Niet alleen zijn ze verlost van een kleinzerige directie en zijn er voor Wilfred Genee meer mogelijkheden, maar ook zien ze hun salaris flink stijgen. Bij RTL verdienen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp 350.000 euro per persoon per jaar. In het nieuwe boek Inside wordt verklapt dat Derksen en Van der Gijp naar 500.000 euro gaan en Genee zelfs naar een flinke 700.000 euro.

PowNews-ster Dennis Schouten heeft Genee ermee geconfronteerd. “Je verdient geen cent aan het boek? Dat heb je ook niet meer nodig en dat gunnen we je ook allemaal. Voor zéven ton per jaar naar Veronica! Wat lekker man.

Genee daarop: “Dat is veel te weinig man. Het dubbele is het, het driedubbele is het. Hou nou toch op zeg. Ach man, veel meer is het.

Schouten: “Dan maken ze zich druk om wat er bij ons wordt verdiend, terwijl jij nog veel lekkerder zit.

Voorafgaand aan de Talpa-deal probeerden de mannen van VI een salarisverhoging tot 450.000 euro los te krijgen bij RTL, maar de zendergroep wilde niet meer bieden dan 390.000 euro, zo is te lezen in Inside.

Foto: RTL
31 Reacties op “Wilfred reageert op uitgelekt salaris: 700.000 euro”


 1. Bert

  En iedereen hier maar klagen over salarissen bij de NPO.

 2. Jeroen

  Belachelijk salaris voor zo’n armzalig voetbalprogrammaatje.

 3. freek

  Tja, dat mag een commercieel bedrijf zelf weten. De vraag is of ze het terugverdienen middels reclame inkomsten. Als dat zo is, is er een juiste keuze gemaakt.
  Maar dan zijn 500.000 kijkers niet genoeg…

 4. michael

  De NPO is een publieke zender, dit is gewoon commercieel dus zijn de salarissen veel hoger. Dit is 1 reclameblok per maand waarvan de inkomsten naar 1 persoon gaan. Valt wel mee dus.

 5. chris

  Zo nu weten de mensen het eens, belachelijk.

 6. Ookdatnog

  Schouten: “Dan maken ze zich druk om wat er bij ons wordt verdiend, terwijl jij nog veel lekkerder zit.”…ALLEEN WAT ER BIJ POWN WORDT VERDIEND IS OPGEBRACHTE BELASTINGGELD
  EN BIJ VERONICA UIT COMMERCIËLE OPBRENGSTEN, DIE SCHOUTEN ZIET ER NIET ALLEEN UIT
  ALS EEN MONGO.L HIJ IS ER OOK 1…😵

 7. Deadly Viper

  Dit wordt niet met belastinggeld betaald so who cares.

  Het zegt meer over Talpa dat ze zo wanhopig zijn dat ze zoveel gaan betalen om kijkers te kopen.

 8. kampie

  Jeroen
  Wed 13 Jun 2018 om 9:38

  jij komt toch aan je trekken bij out tv, dus zeur niet zo

 9. Jeroen

  Dus gewoon ordinair voor het geld over naar de geldbuidel van John de Mol.
  Nieuw programma gaat heten Veronica In$$$ide

 10. Annoniemus

  Gewoon goed onderhandeld , top !

 11. Bart

  @Jeroen Zou jij het laten liggen dan?

 12. Dirk

  Ik ben het wel eens met de kritiek van de mannen , alleen vraag ik me af of ze straks ook zoveel kritiek hebben op al die bagger programma’s van John de Mol .

 13. Deadly Viper

  Van Wilfred Genee weten we dat hij alles doet voor geld het zal niet de 1e keer zijn dat hij naar Talpa gaat voor de poen.

 14. Woensdag

  Daarom is het inteelt RTL plebs zo jaloers. Vooral die Kinkie van Boulevard.

 15. Whitedog

  Euhhhh, heeft niemand door dat Genee aan het dollen was?

 16. pepe

  @Bert natuurlijk bij de NPO betalen wij het salaris bij de commerciëlen niet

  @whitedog natuurlijk wel maar heb je niet door dat Mediacourant ook alles en iedereen de moeder dolt met dit stuk

 17. Marjolijn

  Pfffffff. Jankerds kap nou eens hier. Kom met zinnige kritiek, of commentaar.

 18. Niels777

  ach 52% gaat direct naar het goede doel AKA de belastingdienst

 19. HansrZ

  Derksen heeft het heel handig aangepakt, door steeds te herhalen dat Genee de beste interviewer is die wel doorvraagt.
  Daardoor is het VI team met salaris verdubbeling naar het Mol imperium gehaald.
  Kwalitatief gezien met PO mensen die 175.000 krijgen is die 700.000 wel een beetje aan de hoge kant.
  Wel is duidelijk dat ook die 1.700.000,- per jaar die de 3 mannen in de zak steken ook door ons kijkers worden opgebracht, niet via de belasting maar door reclames die betaald worden via de producten die wij kopen en duurder betalen.
  Voor niets gaat alleen de zon op

 20. zo maar

  Begint iedereen nu door te krijgen wat er gebeurd is? Geene was met RTL in gesprek over een aantal programma’s en mocht contractueel niet onderhandelen met andere partijen voor 1 juni. Hij heeft toch een deal met JdeM gesloten voor veel meer geld zonder over een ander programma te praten. Daarna heeft hij een zielig verhaal opgehangen tegen zijn VI kompanen dat RTL nergens mee kwam. Toen zijn ze allemaal overgestapt. Toen ze een week later doorhadden hoe het echt was gegaan en de kompanen doorhadden dat Geene ze een kunstje geflikt had, durfden ze niet meer naar RTL terug omdat raar zou staan naar de buitenwereld toe. Leuke mannen toch! Zoals ze van de week ook hun eigen redactie platbrandden. Beetje vals van Beau gisteren om Geene te vragen met welke andere programma’s hij bezig was, want ook Beau weet hoe het zit. Geene kwam ook niet echt tot een antwoord…

 21. Appelsap

  Het is dan geen belastinggeld … maar wel geld wat de meeste burgers opbrengen… anders kon dat biertje wel goedkoper… of die cola… dus wie houd wie nou voor de gek mensen… dus zo gek is die Dennis niet

 22. wauter

  De heren hebben gelijk, pakken wat je pakken kan. Iedereen zou overstappen naar een andere job als ze meer geld konden krijgen. Degene die dit niet zou doen spoort niet.

 23. Simon

  Haha ja en dan maakt Wilfred zich druk om een foto die voor 1500 euro bij RTL Late Night getoond is. Maar laat Dennis van PowNews aan zijn baas Weesie vragen waar hij al dat geld voor krijgt.

 24. mark

  @bert
  NPO is PUBLIEKE OMROEP……..betaald door BELASTINGGELD…

 25. Robson

  En al die lui die hier klagen , zeggen natuurlijk NEE , als zij zo’n bedrag aangeboden krijgen , neeeeee!!!!!! Die hypocriete lijers hiero zeggen natuurlijk nee tegen zo’n aanbod , hahahahha laat me niet lachen . Grapjassen

 26. Bert

  @o.a. Mark: een gedeelte van het NPO geld komt uit belastingen en een deel uit Ster (reclame) gelden. Maar de overheid bepaalt geheel een maximum plafond voor de salarissen van de NPO. Maximum salarissen zijn er echter niet voor ook door de belastingbetaler opgebrachte frauderende politietop, de hoogste ambtenaren etc.

 27. mark

  Haha nog een betere grap dan over Tan, en dat in één week.

 28. robb

  Bij de npo word mijn belastinggeld goed besteed daar ben ik blij mee ,Matthijs word betaald uit de reclame inkomsten rond DWDD ook de redactie kan er van betaald worden.

 29. domme geldgraaiers

  Deze mannen met hen nietszeggende platvloerse en domme programma zouden de bijstandsnorm maar net mogen krijgen.

  Wat is de wereld toch een chaos. En Sjonnie doet er vrolijk aan mee. Decadente incestueuze holkruipers. Droevig.

 30. Mijn grote voorbeeld

  Mooie reacties: als het publiek geld zou zijn zouden de dalarissen niet zo hoog mogen zijn. Nu het commercieel is mag het wel, want dan is het geen belastinggeld. Dat is namelijk geld dat we aan de overheid betalen die het daarna spendeert aan zaken waar we geen invloed op hebben.
  Dat is heel anders dan geld dat we betalen aan bedrijven die het geld dan gebruiken voor zaken… waar we geen invloed op hebben.

 31. Airlow

  Ben het helemaal mee eens met “domme geldgraaiers”. Wat een belachelijke zet. Nog meer betaald krijgen voor een beetje DOM GELUL.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.