John van den Heuvel: ‘Twan Huys, zand erover’

John van den Heuvel heeft vrijdagavond in Jinek bevestigd dat hij zijn ruzie met Twan Huys, het nieuwe boegbeeld van de late avond van RTL 4, heeft bijgelegd. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van den Heuvel gaf aan dat hij en zijn collega’s van De Telegraaf het nieuwe RTL Late Night met Huys boycotten, nadat hij lachte om de aanslag op de krant. Inmiddels is de ruzie bijgelegd, meldde RTL Nederland gisteren in een statement, en daar sluit Van den Heuvel zich bij aan.

De misdaadjournalist was flink boos toen hij Huys zich gniffelen om de aanslag. “Toen dit gebeurde en ik dit filmpje zag, was ik daar behoorlijk pissig over. Toen hij dat hoorde van de redactie van RTL Boulevard, heeft Twan mij ’s middags gebeld. Toen heb ik niet opgenomen, want ik dacht: als ik nu opneem, ga ik dingen zeggen waar ik spijt van krijg. Ik vond het namelijk niet een handige actie. Eigenlijk het ontbreken van actie irriteerde me.”

De mannen hebben gisteren wél met elkaar gesproken. “Vandaag heb ik wel met hem gesproken, eigenlijk best een lange tijd. Hij is diep door het stof gegaan en heeft echt zijn excuses aangeboden en ik geloof wel dat dat nu oprecht is. Ik heb met Mick Weely, Saskia Belleman en Paul Jansen gesproken, want we hadden alle vier zoiets van: we gaan daar niet zitten. We hebben met elkaar gezegd: ‘Hij heeft zijn excuses aangeboden, dan is het voorbij, zand erover en we gaan gewoon over tot de orde van de dag.’

We hebben al best wel veel vijanden, laten we ook geen vijanden zoeken bij de journalistiek.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen