John van den Heuvel: ‘Twan Huys, zand erover’

Geplaatst op za 30 jun 2018 om 8:53

John van den Heuvel heeft vrijdagavond in Jinek bevestigd dat hij zijn ruzie met Twan Huys, het nieuwe boegbeeld van de late avond van RTL 4, heeft bijgelegd. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van den Heuvel gaf aan dat hij en zijn collega’s van De Telegraaf het nieuwe RTL Late Night met Huys boycotten, nadat hij lachte om de aanslag op de krant. Inmiddels is de ruzie bijgelegd, meldde RTL Nederland gisteren in een statement, en daar sluit Van den Heuvel zich bij aan.

De misdaadjournalist was flink boos toen hij Huys zich gniffelen om de aanslag. “Toen dit gebeurde en ik dit filmpje zag, was ik daar behoorlijk pissig over. Toen hij dat hoorde van de redactie van RTL Boulevard, heeft Twan mij ’s middags gebeld. Toen heb ik niet opgenomen, want ik dacht: als ik nu opneem, ga ik dingen zeggen waar ik spijt van krijg. Ik vond het namelijk niet een handige actie. Eigenlijk het ontbreken van actie irriteerde me.”

De mannen hebben gisteren wél met elkaar gesproken. “Vandaag heb ik wel met hem gesproken, eigenlijk best een lange tijd. Hij is diep door het stof gegaan en heeft echt zijn excuses aangeboden en ik geloof wel dat dat nu oprecht is. Ik heb met Mick Weely, Saskia Belleman en Paul Jansen gesproken, want we hadden alle vier zoiets van: we gaan daar niet zitten. We hebben met elkaar gezegd: ‘Hij heeft zijn excuses aangeboden, dan is het voorbij, zand erover en we gaan gewoon over tot de orde van de dag.’

We hebben al best wel veel vijanden, laten we ook geen vijanden zoeken bij de journalistiek.”

Foto: KRO-NCRV
25 Reacties op “John van den Heuvel: ‘Twan Huys, zand erover’”


 1. Bert

  ‘Twan Huys, zand erover’, in criminele kringen zegt dit genoeg.

 2. Remi

  “Zand erover” … en John zou graag z’n graf aanstampen ;)

 3. Sunshine

  John vd Heuvel, een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  Pas op met die Huys, sommige mensen kunnen heel goed toneel spelen.

  Als je lacht om de ellende van een ander, dan deug je niet.

 4. chris

  Nou Twan als je het van de Telegraaf mensen moet hebben, dan vrees ik het ergste.
  Je hebt je huid verkocht

 5. anonymous

  Soms lach je omdat je jezelf even geen houding weet te geven..
  Kan dit van Huys ook zijn geweest.
  En fout, ach we kennen allemaal het verleden van de Telegraaf.

 6. Raaf

  Slap, slap, slap
  De Telegraaf is het parochieblaadje van de multinationals en de VVD en Twan Huys het one-trick-pony-mondorgel van de Gütmensch.
  Gelukkig gaat de policor-clown Twan ‘Animal Farm’ Huys enorm falen bij RTL.

 7. Erik

  Ze eten allemaal uit dezelfde ruif. Principes voor één dag.

 8. dr phil

  HALLO SUNSHINE geen mooier vermaak dan leed vermaak

 9. Bart

  @ sunshine: ‘Als je lacht om de ellende van een ander, dan deug je niet.’
  Dat geldt zeker voor de posters op deze website!

 10. RaymondVL

  Dat RTL Late Night gaat het komende seizoen een kijkcijferkanon worden. Pauw en Jinek kunnen wel inpakken.

 11. Bart

  Mediacourant, de website voor moraalridders

 12. Gütmensch

  Gütmensch een vreselijk woord maar wat ben ik blij dat ik er een ben ,problemen zijn er altijd en worden altijd weer opgelost ,doem denken ken ik niet ,( Ede Staal ;het is nog nooit zo donker geweest en het word altijd weer licht.)

  Raaf heeft een een zwaar leven zoekt overal iets achter doet aan complot denken,ik heb het doen met Raaf.

 13. joost

  Wel een beetje erg snel “bijgelegd”, v.d. Heuvel.
  Eigen belang ??

 14. robb

  Twan wist niet goed te handelen met een lachende zaal ,in dit land mag Wieringa zeggen wat hij wil ,ook de burgemeesters moeten zich hieruit redden.

 15. chris

  Zojuist de column van YOUP gelezen in de NRC. Een wekelijks genoegen voor mij vandaag o.a. over de terroristische aanslag bij de Telegraaf.

 16. danny

  Het word wel erg opgeblazen deze flater van Twan. Wat is het probleem dat ie meelachte?? tjonge jonge wat een grote fout. Neermaaien die gast!

  Twan deed niks verkeerd kom mensen…

 17. chris

  @danny, inderdaad van een mug een olifant maken noem ik dat. Het lijkt wel of Twan de dader is van de aanslag.
  Overigens begrijp ik niet dat Huys naar RTL is gegaan. Hij zal nog meer verdienen maar toch enigszins tegen zijn principes

 18. Hans

  @ Chris, ken jij zijn principes dan?

 19. KingAlert

  Ik vertrouw John niet.

 20. Martijn

  Die andere journalist heet Mick van Wely MC.

 21. Peter

  Uiteraard is het “bijgelegd” V/d Heuvel moet natuurlijk diverse malen aan komem schuiven bij Huys om.het ego te strelen.

 22. Mart

  @ Peter
  Nog wel, maar Huys laat zich toch echt niet piepelen door het – nu nog – RTL-kliekje.

 23. Mrz

  Huys is een gluiperige paap zonder enige principe. Geen journalist maar een clinton beffer. Weet u nog? Dat vrouwtje van een verkrachter. Dat oorlogsmisdadigertje dat de verkiezingen in de vs verloor.

 24. Marianne

  Twan Huijs voelde zich duidelijk ongemakkelijk…hij wist zich even geen houding te geven…en ja hij lachte mee…nou en? Hier in Nederland moeten altijd koppen rollen en ik heb het idee dat dit de perfecte inkopper was om RTL Late Night op de zwarte lijst te zetten…. en moraalridders in Hilversum allemaal ..hypocriet als je zelf met en bij de grootste roddelrubriek Boulevard werkt….

 25. Legaat

  Tja, als je de broodwinning onder druk ziet staan, dan ga je al gauw alles zeggen wat van je verwacht wordt. Maar of het geloofwaardig is? Het maakt het er in ieder geval niet gemakkelijker op. Zijn zelfstandigheid is hij grotendeels kwijt. Hij zal nu naar andermans pijpen MOETEN dansen. Van vrijwilligheid is geen sprake meer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.