Jan Roos denkt dat Eva Jinek spijt heeft van tv-aanval

Jan Roos denkt dat Eva Jinek spijt heeft van de uitzending van Pauw & Jinek waarin ze hem aanviel. Dat zegt de opiniemaker in gesprek met Nieuwe Revu. Roos was uitgenodigd om te praten over het hooghouden van onze westerse normen en waarden te hebben. “Toen merkte ik dat er een opzetje was gemaakt. Er werd een uitzending van vijf jaar geleden bij gehaald en oude tweets, om mij neer te zetten als onfatsoenlijke hork“, zegt de voormalig politiek leider van VNL.

Jinek verzocht Roos op een gegeven moment te stoppen met het maken van ‘wijverige verwijten’ en ook Alexander Pechtold ging in de aanval. “Hij kreeg ruim baan om mij ook nog even door de mangel te halen.”

Jinek herhaalde onder meer het geluidsfragment waarop Roos ‘bekendmaakt’ dat premier Mark Rutte homo is. Daar staat hij nog steeds achrer. “Het kan niet zo zijn dat de leider van een liberale partij als de VVD de mond vol heeft van vooral jezelf zijn, maar tegelijkertijd verstoppertje blijft spelen over zijn liefdesleven. Dat rijmt voor geen meter met elkaar en dat wilde ik aankaarten.

Zou hij Jinek ooit nog willen zien? “Waarom niet? Sterker nog, tijdens de nazit van de uitzending week mevrouw Jinek niet meer van mijn zijde en deed ze weer helemaal charmant. Ik vermoed dat ze zich achteraf kapot schaamde voor het kunstje dat haar redactie mij geflikt heeft.

Overigens kwamen er na de uitzending honderden nieuwe aanmeldingen binnen bij VNL, stelt Roos. “Dus ik ben mevrouw Jinek nog steeds dankbaar.

Een groot interview met Jan Roos in Nieuwe Revu kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen