Klein verdedigt kielhalen Andere Tijden en Brandpunt

Het kielhalen van de programma’s Andere Tijden, Brandpunt en Tegenlicht – uit de middelste wordt de stekker getrokken, de andere twee worden gekort – heeft niets te maken met de bezuinigingen. Dat zegt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in NRC. Klein zegt dat het puur en alleen gaat om journalistieke vernieuwing. “We gaan niet bezuinigen op journalistieke programma’s. We geven volgend jaar net zoveel uit aan journalistiek als dit jaar“, benadrukt de programmabaas.

De forse bezuiniging op de NPO staat los van programmatische vernieuwing, aldus Klein. “Je ziet nu dat beide zaken in de publiciteit door elkaar lopen.”

Hij vervolgt: “Het geld dat we onttrekken aan programma’s die stoppen of een kortere reeks krijgen, stoppen we in nieuwe onderzoeksjournalistieke programma’s en in online journalistiek. Overigens is er is er nog geen formeel besluit genomen.

Klein wil het geld dat vrij komt stoppen in journalistiek die een jonge doelgroep bereikt. “De groep die van Tegenlicht houdt, wordt al zeer goed bediend door de publieke omroep en komt voldoende aan zijn trekken.

De bezuiniging van 7,5 miljoen euro op NPO 2 komt dus niet terecht bij de journalistiek, benadrukt Klein. “Dat doen we juist op andere genres: serviceprogramma’s, levensbeschouwing, human interest. We willen dat NPO 2 juist een sterker journalistiek platform wordt.”

Het NRC-interview met Frans Klein kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen