Gerard Ekdom op 29 juni voor het laatst op Radio 2

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 8:45

Gerard Ekdom heeft op vrijdag 29 juni zijn allerlaatste uitzending op NPO Radio 2. Van 6.00 tot 9.00 uur zal te horen zijn hoe hij een afscheidsfeest geeft in de BNNVARA-bar met Chef’Special op het podium. Dat heeft de omroep laten weten. Ekdom was bijna drie jaar te horen met het programma Ekdom in de Ochtend in de ochtendspits. “Als we dan toch weggaan, laten we er dan geen drama van maken, maar een feestje. Want het was een feest om het programma al die jaren te maken!

Luisteraars die bij het afscheidsfeest van Ekdom willen zijn kunnen een ‘toelatings-egg-samen’ doen om zich te kwalificeren. “Met zes vragen wordt bepaald wie de echte die-hard fans zijn. Uit die groep worden luisteraars gekozen die vrijdag 29 juni het feest met Gerard mee zullen vieren.”

De radiomaker vertrekt bij de publieke omroep om over te stappen naar Radio 10, de commerciële radiozender van John de Mol. Officieel omdat hij een vrijheidsstrijder is, maar volgens kritische tongen vanwege de diepe zakken van De Mol.

De laatste uitzending van Ekdom in de Ochtend is live te horen op vrijdag 29 juni van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. In september begint hij op Radio 10, waar hij Lex Gaarthuis vervangt.

Foto: BNNVARA
23 Reacties op “Gerard Ekdom op 29 juni voor het laatst op Radio 2”


 1. Kees Jan

  BNNVARA-bar? Goh, alles wordt uit de kast gehaald, mag wat kosten…

 2. Mariekje

  Dag graaier…nog even een paar maandjes vakantie en dan heel “hard” aan het werk bij Radio10…?. Wat een zakkenvuller en hypocriet…!.

 3. Paut Pielusma

  Alles draait om geld, altijd.

 4. Flip de Beer

  M gaat straks ook naar talpa!

 5. Joop55

  Zal er niet rouwig om wezen, past prima bij het nogal dommige doelgroep van Radio 10.

 6. scott_0

  Word er gezegd dat hij een vrijheidsstrijder is?!?!?

 7. K

  Ik denk dat John de Mol nu wel door zijn vakantie geld is..flinke aankopen gedaan..kijken of er genoeg rendement uit gegenereerd word.

 8. Bart

  @Mariekj Want jij had het niet gedaan als je zo’n aanbod kreeg? Jouw reactie is pas hypocriet.

  Hij heeft eerlijk aangegeven dat hij om meerdere redenen overstapt waarvan er een het geld is. Zou toch iedereen doen.

 9. Ruudie

  Snap niet dat Gerard Ekdom naar radio 10 verhuist. A is hij nog niet rijk genoeg? B luisterdichtheid zal instorten voor Gerard ivm tussendoorse reclames. C fm dekking radio 10 is belabbert. Bv in zwolle en omgeving niet of nauwelijks te ontvangen terwijl radio 2 perfecte landelijke dekking heeft. Helaas.. exit gerard ekdom

 10. Bart

  @K John de Mol en Joop van den Ende hebben indertijd met de verkoop van Endemol aan het Spaanse Telefonica ieder meer dan 3 Miljard verdiend dus ik denk niet dat hij door zijn geld heen is.

 11. Annoniemus

  Radio 2 steekt de vlag uit en betaald het gebak .
  We kunnen eigenlijk niet zonder hem , maar we gaan het wel proberen is de gedachte .

 12. Jeroen

  Ik verheug me erg op de nieuwe Radio 2 Ochtendshow. Ekdom is een radiogrootheid, maar wordt teveel een herhaling van zichzelf en dat past beter bij de commerciëlen. Tijd voor een nieuw geluid. Ik gok op Jan Willem Roodbeen. Prettige stem, goed wakker worden.

 13. Enzo Voort

  Radio 10, ook zo’n station uit de nationale eenheidsworst van John de Mol, dat kun je gewoon niet serieus nemen. Mooi dat er Spotify is; geen geze!k en geen reclame.

 14. Otto Groeneveld

  Radio10 was vroeger leuk nu is het helemaal niets meer. Slechte muziek, een enorme eenheidsworst zoals hierboven stond klopt helemaal. Eng zendertje geworden.

 15. Ron

  Ruud de Wild kan dus begin juli al starten met zijn nieuwe ochtendshow. Maar er zal wel eerst weer een tijdelijke ochtendshow gemaakt gaan worden. Ook altijd zo vreemd, pak dan gelijk door. Het komt niet op een maand op aan, dus als je eerder kan starten, start dan eerder. Het moet altijd maar officieel. Hetzelfde geld ook voor Ekdom natuurlijk, eind juni al stoppen terwijl hij daar 3 september pas van start gaat dacht ik.

 16. Mariekje

  @Bart –> doe je huiswerk eens…!!.

  https://www.ad.nl/show/gerard-ekdom-overstap-naar-talpa-niet-vanwege-geld~a52abb01/

 17. Mama Nouskouri

  @Mariekje: Ja vast, en toevallig gaat het salarisplafond meetellen bij de NPO ;-)

  Paul de Leeuw, Giel Beelen, Art Rooijakkers, Twan Huys en bedenk er nog maar een paar.

 18. Me

  Kan dat niet eerder ?
  Ik kan die woordspelingen met een enorm lange baard niet meer horen.
  Echtdom, succes bij Radio 10 . Denk aan het spijkerman effect

 19. Marysia

  Ik ben hem ook zat, altijd dezelfde grappen en flauwe woordspelingen.
  En, vrijheidsstrijder? Laat me niet lachen, als je ergens geen vrijheid hebt, is het bij de commerciëlen want daar moet je bepaalde platen continu draaien, om maar niet te spreken over de reclame die er continu door heen komt fietsen….
  Hij zat bij RTL Late Night ook niet voor niks steeds aan tafel. Hoort en ziet zichzelf graag (na flink te zijn afgevallen en wat haarimplantaties), en is niet vies van een paar centen, maar daar levert hij, naar mijn idee, wel wat principes voor in.
  Maar, zijn keuze, ik hoop dat hij gelukkig wordt daar.

  @ Jeroen, ik hoop ook Jan-Willem Roodbeen!

 20. Bart

  @Mariekje Hij heeft interviews gegeven waarin hij ook toegeeft dat geld ook een belangrijke rol speelt. Maar even, zou jij nee hebben gezegd dan?

 21. Jordao

  Tuurlijk is (veel) geld de drijfveer, zou ik ook doen als je 2x meer verdient. Waarschijnlijk rond de 7ton per jaar?

 22. aammehoela

  Haandrikman mag van mij ook in de ochtend, maar Roodbeen ook. Zolang Powned maar geen zendtijd krijgt op Radio 2.

 23. Jordao

  Als je zeer goed (slap) kan lullen, een beetje de kijkers of luisteraars goed kan bedienen kun je ontzettend rijk worden. Voorbeelden zat, kijk vooral naar de VI nekken, veel slap gelul, wat mensen zwaar in de zeik nemen of beledigen en de kijkers laten lachen, kom je al heel ver.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.