‘GTST-cliff aangepast om dodelijk ongeval NDSM-werf’

Geplaatst op Mon 18 Jun 2018 om 13:47

De ‘recente gebeurtenis in het echte leven’ die RTL 4 noemt als reden dat de zomercliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden opnieuw opgenomen wordt heeft te maken met het dodelijk ongeval op de Amsterdamse NDSM-werf eind mei. Dat meldt Het Parool vandaag. De makers van GTST draaiden de zomercliffhanger op 19 april bij de enorme hijskraan op dat terrein. Drie weken geleden viel er een man uit die hijskraan, waarin het Faralda Crane Hotel gevestigd is.

Een 32-jarige Nederlander overleed op 27 mei door een val tijdens een besloten dancefeest in het hotel. Hoe hij van de kraan is gevallen is nog altijd onduidelijk.

Kennelijk heeft GTST een scène opgenomen waarbij er iemand uit de kraan valt of geduwd wordt. Foto’s van de opnames staan op de site van Het Parool.

Ondanks de extra kosten die het met zich mee brengt hebben de makers besloten om een andere zomercliffhanger op te nemen.

Foto: RTL








33 Reacties op “‘GTST-cliff aangepast om dodelijk ongeval NDSM-werf’”


 1. Raaf

  Sjonge, sjonge, sjonge wat een politiek correcte uilskuikens.

  We leven daadwerkelijk in de Epoche van de Snowflakes.

  Diegenen die deze beslissing hebben doorgedrukt zouden linea directa de laan uitgestuurd moeten worden.

 2. Mark

  De geschrapte cliff komt dan zeker als deleted scène op de GTST dvd-box?

 3. DJ KING

  Keurig gedaan RTL . Je moet ook iemand complimenteren als ze het verdienen.

 4. Jan

  Totaal overdreven om dit opnieuw te doen.
  Het rubberentegelparadijs woekert lustig voort….

 5. Pim

  Heel goed dat ze dit aanpassen

 6. Rodrigo

  sorry hoor Raaf, stel dat het jouw broer was die verongelukt was, hoe zou jij het dan vinden dat een serie een soortgelijk iets als cliffhanger gebruikt…

  kennelijk heb jij geen empatisch vermogen

 7. Ookdatnog

  DE SCHRIJVERS VAN GTST ZIJN LINKSE GEKKIES MET EEN ENORM POLITIEK CORRECTE
  INSTELLING ,DAAROM HOBBELEN ZE OOK VAN HET ENE NAAR HET ANDERE MAATSCHAPPELIJK POLITIEK CORRECTE THEMA’S MET GEVOLG KIJKCIJFERS ONDER 800.000
  .👐

 8. X

  Gewoon de reacties van Raaf overslaan. Die kraamt alleen maar onzin uit en draait de grijze plaat van de ‘staatsomroep en mijn belastinggeld’ dagelijks.

 9. @Rodrigo

  “Hoe zou jij het dan vinden…”! Boehoe!
  Oke, elke film die een moord, verkrachtig, afslachting, laten we zeggen enige spanning bevat, dat doen we niet meer! Hoe zouden mensen zich voelen die dit hebben meegemaakt?! Te logisch voor woorden dat we dit niet meer doen! Stel dat er iemand gekwetst wordt!

 10. Raaf

  Beste Rodriguo

  De laatste vijf jaar tien tantes en ooms naar hun laatste rustplaats gedragen. Allemaal gestorven aan kanker.
  Dus geen films en series meer maken waar kanker in voorkomt ?
  Een vriend van me is vermoord.
  Dus geen films en series meer maken waar mensen in vermoord worden ?
  Een andere vriend voor de trein gesprongen
  Dus geen films en series meer maken waar zelfmoord in gepleegd wordt ?

  Natuurlijk niet
  Dan kan helemaal niks meer.
  Dit is totale gekte
  En schandelijk dat RTL is gezwicht.
  Maar niet verbazingwekkend want RTL is vaak nog erger, laffer en politiek correcter dan de Staatsmedia.
  Ze waren niet voor niks de allereerste die ook zwarte Piet afschafte.
  RTL baasjes hebben ruggenwervels van slagroom.

 11. Joke

  Ondertussen begint dinsdag het nieuwe Celblok H seizoen (de Australische versie, “wentworth”), waar Sonja Stevens het stokje van Brinkhorst heeft overgenomen en Lies doodgestoken in de douchecellen ligt in een plastic zak. Niks censuur daar.

 12. Rodrigo

  Ookdatnog, nog steeds je toetsenbord niet vervangen met je kapotte capslock

 13. Ron

  GTST is aan het rommelen dit seizoen. Ze gaan van de ene tijdelijke terugkeer van een karakter, naar de andere. En steeds ook maar korte contracten voor spelers. Zo bouw je geen band op met de kijker. Als voorbeeld Kenneth Herdigein die als vader van Bing weer terug kwam en een verhouding met Laura begon. Die moest er ook weer uit op stel en sprong. Vind je het gek dat de kijkcijfers dan dalen. En er zitten ook teveel jongeren in de soap wat de show geen goed doet.

 14. Peter

  Zo kan je niemand meer de pijp uit laten gaan in een film of serie. Er is altijd wel ienand te vinden die ern gelijksoortige situatie echt heeft mee gemaakt.

 15. Raaf

  RTL is een Safe Space geworden voor Generatie Snowflake.

 16. Britt Scholte Lover

  Langdradig gedoe bij gtst, we zijn al een half jaar bezig met Jan maas en de moord hiervan!

 17. Ron

  Lange verhaallijnen bevorderen het kijkgedrag ook niet inderdaad. Dat verhaallijnen best lang duren in een soap is niet nieuw, maar dit is de langste verhaallijn ooit…niet slim.

 18. Jopie

  @Joke

  Niet te vergelijken, een gevangenisserie met een soap die een andere leeftijdsgrens heeft. Bovendien ga je voorbij aan de reden van de nieuwe opnamen.

 19. loki

  Een ongeluk op een bouwplaats in Geleen en de cliffhanger was bij gelijkenis gewoon doorgegaan.

 20. Er ist wieder da

  Een kranige beslissing…not…aan biertje hijst.

 21. oijij9opji

  Ik vind het een rare beslissing van RTL, maar snap niet wat het met links of rechts te maken heeft.

  Alles wordt hier gekoppeld aan links of rechts, en dan staat rechts altijd voor ‘goed’ en links voor ‘slecht’. Wat een zwakzinnige mentaliteit.

 22. yoshi

  De terugkeer van Mark en Marieke was totaal overbodig geweest. Had dan resentere personages terug geschreven zoals Rikki, Dennis of Stefano

 23. Dennis

  @yoshi: Rikki, Dennis of Stefano terug laten komen is dan net zo overbodig.

 24. Joke

  @jopie Zeker niet te vergelijken nee, het een is steengoed en het ander verschrikkelijk slecht en nu gaan ze ook nog censureren. Het is extreem genant dat ze denken dat dit, en deze beslissing goed is.

 25. Doe

  Die flex wet is een ergenis. Nu al zichtbaar dat Sjoerd er al weer uit moet. Laura eindelijk weer is verhaallijn, nee hij moest er weer uit. Farah weer weg. Ook raar dat hij niet in leader werdt gezet. Loes stond dan weer wel in de leader, maar veel te laat en waarom staat Lana niet in de leader ?

 26. Doe

  1week na start van het nieuwe seizoen wil ik gewoon Lana, Marc, Marieke in de leader en loes er uit. Bij intro van nieuw personage binnen een maand in de leader. Nieuwe style zou wel is tijd worden.

  Als Sjoerd er uit gaat, plaats daar maar dochter van Anton en plaats Lucas met Nina. Dan daar Marc en Marieke. Lana kan met Rik op de foto.

 27. Bart

  Misschien wordt het na al die jaren eens tijd voor een nieuwe soap

 28. Jolanda

  Doe,

  Ten eerste heeft Sjoerd niets met de verhaallijn van Laura en Stanley te maken gehad, ten tweede, wie moet er in de leader gezet worden? Bedoel je Stanley, gastrollen komen nooit in de leader, dat moet je nu wel weten lijkt me.

  Farah was ook een gastrol (overigens zeer overbodig), Acteurs met flex-wet verdwijnen nooit uit de leader omdat ze na 6 maanden weer terugkomen

  Het volgend seizoen zal de leader wel aangepast worden met Lana in plaats van Sam (samen met Q), en Mark en Marieke dan samen in plaats van degene die de zomercliff niet overleeft

 29. Gtr

  Als ze het niet doen, zeiken mensen.
  Als ze het wel doen, zeiken mensen.

  Zegt meer over die mensen en deze site.

 30. Peanut

  De grootste soap speelt zich hier af in de comments, en de verhaallijn is vreselijk.

 31. Matroos

  Raaf, het spijt me om te horen dat je zo gekwetst bent om deze beslissing van RTL. Snowflakes hebben daar wel vaker last van, dat ze om de kleinste dingen woedend worden. 99% hier kijkt geen GTST, maar wat zijn we toch boos!

  Snowflakes…

 32. M

  Ik kan mij volledig vinden in de reden van Endemol om deze cliffhanger aan te passen. Inderdaad komen er allerlei scenes voor in de serie die voor mensen herkenbaar kunnen zijn. Echter deze situatie lijkt, voor zover ik uit het bericht kan opmaken, volledig op een tragisch incident een paar weken later. Daarnaast is het in dezelfde kraan op dezelfde locatie gebeurd. Ik snap dat Endemol hier enigszins geen verwarring over wil kweken en daarnaast ook respect wil tonen naar nabestaanden van de overledene. Dat zou hetzelfde zijn als dat er over een week een scene in de serie zou komen van één van de acteurs die vier mensen overrijdt na een festival. Teveel overeenkomsten..= niet doen!

 33. Marco

  Dit is toch allemaal van te voren bedacht om zo extra aandacht te krijgen voor de cliff.
  En dat is natuurlijk nu ook gelukt ;)

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.