100% NL-baas: ‘Hoempapamuziek Joling past hier niet’

Geplaatst op Mon 18 Jun 2018 om 13:00

Herbert Visser, de directeur van 100% NL en SLAM!, staat er volledig achter dat de nieuwe single Lekker van Gerard Joling niet in de reguliere playlist van 100% NL staat. Dat heeft hij dit weekend gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. “Als je kijkt naar Marco Borsato, Guus Meeuwis of Nick & Simon: zij maken bekende nummers die je op maandagochtend kunt verwachten. Die hebben geen hoog he-holadiejee-holadiejoo-gehalte. Dat heeft dit nummer wel wat meer.

Daarom hoort men Lekker niet in de doordeweekse programmering van 100% NL. “100% NL zendt primair Nederlandstalige popmuziek uit van de grootste artiesten van Nederland. De schlagerkant past niet echt altijd in de reguliere mix. Als je eerst Guus Meeuwis hoort, dan Marco Borsato, dan Ilse DeLange en vervolgens een feestnummer… Daar heb je een ander kanaal voor. Het zijn gevoelsmatige keuzes.

Heel veel nummers van Gerard Joling worden ook wél gedraaid op de zender, benadrukt Visser. “Die staan gewoon op de playlist, dus hij draait gewoon mee. Dit specifieke nummer is meer een feestnummer. Daarvoor hebben wij een mooi ander themakanaal: 100% NL Feest. Dat bestaat ook en daar draaien we dit op. En we draaien het op de meezingvrijdag. Het lijkt ons niet dat dit een nummer is dat je op maandagochtend om half tien wil horen als je net aan je werkweek begint.”

Lekker is dus alleen te horen in dat hoempapablok op vrijdag. “Dan zenden we ook Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer uit.

Het is een eeuwige discussie, maar uiteindelijk hebben wij de uitzendvergunning. Het staat iedereen vrij om zelf een radiostation te beginnen.

De ruzie met Joling is in elk geval bijgelegd. “Het is helemaal uitgepraat en over twee weken komt Gerard Joling langs in de ochtendshow bij Lars.

Lees ook: 100% NL paait Joling, draait non-stop nieuwe single (vorige week)

Foto: NPO Radio 1, Omroep MAX
32 Reacties op “100% NL-baas: ‘Hoempapamuziek Joling past hier niet’”


 1. Wollter

  Dé smartlappenzender 100%NL draait dus geen feestnummers. Oke, weet ik dat ook weer.

 2. danny

  Geer heeft gewoon gelijk.Vroeger draaiden ze hem wel.Hij heeft meegeholpen de zender groot te maken en nu negeren ze hem?
  Wat je ook van Joling vind dit is gewoon flauwekul van de zender.
  Ik vind hem een fijne gast die Joling haha.

 3. Misha

  Waarom draaien ze dan zo vaak muziek van De Toppers? Een en al “feestmuziek… En waarom draaien ze Guus Meeuwis?
  “Ik tel tot 3
  1, 2, 3
  en dan gaat het gebeuren”

  “‘t dondert en ‘t bliksemt
  en het regent meters bier
  Dat wordt dus pompen of verzuipen
  das de enige manier”

  “Drink schrobbeler
  De avond is nog jong
  de morgen nog ver”

  Inderdaad.. Guus Meeuwis maakt geen feestmuziek…

 4. Raaf

  Kwa muziek is Nederland het meest smakeloze land ter wereld (wellicht op de Duitsers na).

  Ik heb overigens nog nooit gehoord van 100%NL en SLAM.
  Ik kan die smakeloosheid simpelweg niet aan.
  (wordt deze wansmaak ook weer door de belastingbetaler gefinancierd of is `100%NL commercieel ?

 5. piet

  Misha nu kun je Guus Meeuwis niet vergelijken met die grote gek van een Joling met dat katten geluid.

 6. Zalmneusje

  Dat nieuwe nummer van Gerard Joling is idd een dieptepunt in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Wat een gemakzuchtig in elkaar gedraaide rotzooi.

 7. Mama Nouskouri

  Heb toevallig vorige week een uurtje geluisterd. Ik trek ze niet.

  Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus / Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus / Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /Jeroen vd Boom / Nick Simon / Marco / Guus /.

  Moet ik nog ff doorgaan?

 8. mark2

  dat nieuwe nummer van joling.. is toch echt gewoon slecht! makkelijke tekst, geen inspiratie, 100X dezelfde zin. live bij VI oranje, is maar half live omdat het anders niet meer overkomt. En joling zijn eigen nummers maar beter vinden dan andere bagger…… jajaja

 9. Jopie

  Ha, Raaf heeft de muziek van alle (bijna 200) landen ter wereld met elkaar vergeleken? Hou gewoon je mond als je niets weet, mafketel!

 10. danny

  @Mama nouskouri,,,ach kerel ,trek je het niet?Waarom luister je dan? oh wacht je bent weer een van de zovele negatieve gasten hier .

 11. Raaf

  Beste Joop

  Klopt. Heb een ruime collectie van wereldmuziek.
  Folkmuziek is in NL dood en begraven. Vergelijk dat maar eens met Ierland, Portugal, Roemenië, Spanje, Amerika, Zweden, België etc etc.

  Nu moet ik ook toegeven dat de Aziatische muziek me minder kan bekoren om over het kattengejank in het M-Oosten nog maar te zwijgen.

  De enige radio waar ik soms nog naar luister is Studio Brussel. Ofschoon ook die zender ietwat aan het aftakelen is kan geen enkel NLse programma hieraan tippen.
  Nederlanders hebben namelijk een nogal kinderlijke muzieksmaak ben ik bang.

 12. jos

  Klopt raaf, nederlandse radio is huilen met de pet op. Naast npo 1 nieuws is het internetradio wat bij mij aanstaat. Gewoon vette metal en rock de hele dag door zonder gelul tussendoor. Niks hollandse meedein troep. Niks shit hiphop. Niks kut dJ’s. Zo hoort het.

 13. Raaf

  Ha Jos, een kenner.

  Dat is de instelling.
  Mijn muzieksmaak loopt uiteen van klassiek en jazz tot singer & songwriters en death metal.
  Op youtube is vrijwel alles te vinden en dan zonder dat hinderlijk gekrijs van die overbetaalde beroepspubers.

 14. Japie

  Jos en jij denkt dat radio alleen maar voor jouw is?

 15. Tss

  Ik vind die nederlandse dj’s maar over het paard getilde mannekes, om over hun”sidekicks” maar te zwijgen.
  Stelletje lacherige oude kleuters die het slappe geklets van het radiobaasje verheerlijken.

 16. jos

  @japie. Nee hoor. Ieder muziekgenre mag wmb een zender/frequentie hebben, mits ik maar kan kiezen. Maar het is altijd mainstream meuk geweest en ik zie dat in de toekomst ook niet veranderen. Had ik het trouwens al over internetradio gehad, waar je een eindeloze keuze in genres hebt ??

 17. Raaf

  Beste Japie

  Nope.
  Maar ik kan u wel verklappen dat geen enkele cd in mijn collectie ooit wordt gedraaid bij een radiozender.
  Je hoort wel tien miljoen keer die smakeloze smurrie.
  Nou moeten de commercielen dat allemaal zelf weten maar de Publieken falen in hun taak; zij bedienen louter een minuscuul deel van de Nederlanders zoals ze in actualiteiten, babbel shows- en nieuwsprogramma’s op de Staatstv en Staatsradio alleen maar de linksmens bedienen.
  De publieken zijn er maar voor een bepaald segment van de maatschappij waardoor het is verworden tot een ideologische banenmachine van talentloze BN’rs.

 18. Goordoen

  Dit is gewoon weer zo’n gecreëerd relletje om de nieuwe single van Geer onder de aandacht te brengen. Allemaal marketing.

 19. Jan

  Het is mij eerlijk gezegd een raadsel waarom dit station “100% NL” heet.

 20. magere marc

  Die man kent zijn publiek niet.

 21. Michel

  hahaha volgens mij is @Raaf gewoon een alias van Johan Derksen. Derksen beweert ook de enige muziekkenner van NL te zijn en ben je het niet met hem eens dan heb je geen smaak. Ik zeg maar: zoveel mensen, zoveel wensen.
  Gelukkig kan iedereen tegenwoordig bediend worden met zoveel internetradio :) Van welke muziek je ook houdt: geniet er lekker van.

 22. SOLANGE

  Joling moet stoppen met alles zingen en mediauitspraken…de man is dom en vervelend aan het worden gaat er prat op dat ie zn zakken gevuld heeft hij is over de datum heeft geen gunfactor meer..zegt ook steeds dezelfde zinnen als….ik zal je eerlijk zeggen…..pfffffffff irritante nicht

 23. Maria

  Raaf wil bepalen wat er op tv komt en Gerard zegt wat een ander moet draaien. Moet toch niet gekker worden. Zou je dat bemoeiziek kunnen noemen?

 24. Raaf

  Beste Maria

  Integendeel.
  Ik zeg slechts dat de commerciëlen moeten doen wat ze niet laten kunnen. Het zijn zelfstandige bedrijven en besluiten ze -zoals RTL- om alleen smakeloze troep uit te zenden so be it.

  De staatsmedia zou echter alle Nederlanders moeten bedienen en niet alleen de opinie van de Grachtengordel moeten verwoorden.
  Helaas zijn ze daartoe niet instaat en daarom is het beter en bovenal gezonder om de Staatsmedia te ontmantelen. Eens kijken of al talentloze BN’rs aan de bak kunnen komen in de niet-gesubsidieerde leven.

 25. RaymondVL

  cd uit Volendam en andere inteeltgebieden in de speler gooien, op shuffle en repeat zetten, een nietszeggende “DJ” er bij zetten die na elke 2 nummers zegt dat je naar 100%NL luistert en hop….. het beproefde recept voor een pauperzender.

 26. TopofFlop

  Ze draaien 70 procent Nederlands product tussen 7:00-19:00 uur. Dus die naam overdrijft inderdaad een beetje hoe het werkelijk zit. Maar is dat nou zo erg?

 27. Bart

  Dan moet je je zender geen 100% NL noemen.

 28. Erik

  Snap de overweging van 100%NL wel. Sommige nummers van Joling passen prima binnen het format en deze single wat minder. Wel zou ik het format iets aanscherpen met wat meer Nederlandse klassiekers uit de jaren 80, 90, 00 en 10. Tegenwoordig is de muziek die gedraaid wordt op 100%NL nog langzamer dan Sky Radio.

 29. Scully van Mulder

  100% NL = en blijft een KANSLOZE KUDTzender….

 30. boer zonder land

  Heel verstandig.

 31. Henk

  Raaf, jij mag het smakeloze troep vinden maar die bagger waar jij van houdt vind ik weer niet te pruimen.

  Laat ieder in zijn waarde, smaken verschillen nu eenmaal. Of loop jij ook over de partner van al jouw collega’s een oordeel te geven waarbij enkel jouw partner (mocht je die hebben) de toets der kritiek kan doorstaan?

 32. Ano Nymous

  Joling hoort helemaal niet op de radio thuis…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.