100% NL-baas: ‘Hoempapamuziek Joling past hier niet’

Herbert Visser, de directeur van 100% NL en SLAM!, staat er volledig achter dat de nieuwe single Lekker van Gerard Joling niet in de reguliere playlist van 100% NL staat. Dat heeft hij dit weekend gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. “Als je kijkt naar Marco Borsato, Guus Meeuwis of Nick & Simon: zij maken bekende nummers die je op maandagochtend kunt verwachten. Die hebben geen hoog he-holadiejee-holadiejoo-gehalte. Dat heeft dit nummer wel wat meer.

Daarom hoort men Lekker niet in de doordeweekse programmering van 100% NL. “100% NL zendt primair Nederlandstalige popmuziek uit van de grootste artiesten van Nederland. De schlagerkant past niet echt altijd in de reguliere mix. Als je eerst Guus Meeuwis hoort, dan Marco Borsato, dan Ilse DeLange en vervolgens een feestnummer… Daar heb je een ander kanaal voor. Het zijn gevoelsmatige keuzes.

Heel veel nummers van Gerard Joling worden ook wél gedraaid op de zender, benadrukt Visser. “Die staan gewoon op de playlist, dus hij draait gewoon mee. Dit specifieke nummer is meer een feestnummer. Daarvoor hebben wij een mooi ander themakanaal: 100% NL Feest. Dat bestaat ook en daar draaien we dit op. En we draaien het op de meezingvrijdag. Het lijkt ons niet dat dit een nummer is dat je op maandagochtend om half tien wil horen als je net aan je werkweek begint.”

Lekker is dus alleen te horen in dat hoempapablok op vrijdag. “Dan zenden we ook Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer uit.

Het is een eeuwige discussie, maar uiteindelijk hebben wij de uitzendvergunning. Het staat iedereen vrij om zelf een radiostation te beginnen.

De ruzie met Joling is in elk geval bijgelegd. “Het is helemaal uitgepraat en over twee weken komt Gerard Joling langs in de ochtendshow bij Lars.

Lees ook: 100% NL paait Joling, draait non-stop nieuwe single (vorige week)

Foto: NPO Radio 1, Omroep MAX

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen