Maik wil dat media anders verslag doen van Gay Pride

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 9:40

Maik de Boer ergert zich aan de manier waarop veel media verslag doen van Gay Pride-evenementen. Dat heeft hij gezegd in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. Shownieuws deed zondag verslag van de homoparade in Tel Aviv, waar onder meer Jeffrey Wammes bij aanwezig was. Hij nam een filmpje op voor de showrubriek. “Ik vind vaak dat de media er wat stigmatisch mee om gaat: altijd beelden laten zien van de blote billen, van de roze boa’s enzo“, klaagde De Boer daarna.

De meeste media zetten homo’s neer als uitbundige nichten, vindt hij. “Alles over de top. Ik zeg altijd: laat ook die andere kant zien!

Maar homo’s dossen zich bij die parades toch ook behoorlijk uit? “Ja, maar waarom doen ze het? Dat heeft een reden, want het uitdossen en verkleden heeft als reden dat ze kunnen laten zien hoe groot onze groep is. Want die valt anders niet op. Er zijn genoeg mannen in mijn omgeving die een relatie met mannen hebben, maar dat voel je niet eens en zie je niet eens omdat die er net zo uitzien als jij en ik, om het zo maar te zeggen. Wat dat betreft vind ik het wel heel goed.”

We moeten homorechten op de kaart blijven zetten, aldus De Boer. “In acht landen staat nog steeds de doodstraf op homoseksueel zijn. In 72 landen word je sowieso de gevangenis in gegooid. Wat dat betreft: we moeten die vuist blijven maken tegen de wereld.”

Laten we er in godsnaam een feestje van maken en blij zijn dat we in een land wonen waar we mogen zijn wie we zijn.”

Op 4 augustus is de Amsterdamse homoparade weer. “Dat is één groot feest waar ik altijd vreselijk om moet lachen.”

Foto: SBS
31 Reacties op “Maik wil dat media anders verslag doen van Gay Pride”


 1. Bart

  Ik snap wel wat Maik bedoeld maar de Gaypride gaat daar niet aan veranderen. Het wordt tijd voor een andere aanpak. Daar moet men over eens gaan nadenken. Juist de Gaypride werkt alleen maar averechts. Het beeld voor tegenstanders van mannen/vrouwen die op mannen/vrouwen vallen wordt nog eens extra bevestigd en de mening zal niet veranderen. Waardoor de rest ook nooit zal veranderen.

 2. Ookdatnog

  WE WONEN AL LANG NIET MEER IN EEN LAND WAAR WE MOGEN ZIJN WIE WE ZIJN
  DANKZIJ DE TOENEMENDE MULTICULTURELE SAMENLEVING ZIJN DEZE VRIJHEDEN
  LANGZAAM AAN HET AFBROKKELEN..🙍

 3. Rodrigo

  Ookdatnog

  dan emigreer je toch lekker als je het hier niet bevalt

  wat betreft die botenparade, afschaffen die handel, en verzin eens iets nieuws, die botenparade is elk jaar hetzelfde

 4. Lodewijk zelf homo

  Enge man.

 5. q8

  @ RODRIGO,

  jij ziet liever bootjes met “dobber” terroristen door
  de grachten varen?

 6. Rodrigo

  dat zeg ik

  maar na 22 jaar botenparade wordt het weleens tijd voor iets nieuws, noem bijvoorbeeld iets met sport, cultuur of demonstraties van mij part

 7. Rodrigo

  ik bedoel dat zeg ik niet

 8. Joris

  Duidelijk gek op plas/poepseks die man!

 9. SOLANGE

  OOk datnog heeft helemaal gelijk

 10. Leon

  Ben in 2007 bijna aangerand door twee homoseksuelen tijdens het uitgaan in Breda. Ik heb geluk gehad dat er mensen in de buurt waren die mij hielpen. De meeste homoseksuele zijn tikkende testosteronbommen. Brrr.

 11. Joop55

  @ Leon
  Dan zal je je eigen tunneltje wel hebben opengezet, was je dronken toevallig? Meestal heb je dan niet door wat je doet (is een open vraag).

 12. rechtse_hetero

  Aansteller die kale.

 13. Jolijn

  Ja ik word gek van die stomme leernichten op die boten.

  dit zijn niet de normale gays die ik ken. Vroeger als kind vond ik het al doodeng om te zien.

 14. Raoul

  Er is een wereldwijd complot tegen heteroseksualiteit gaande! Ja, ik ben conservatief, gereformeerd en nationalistisch.

 15. Theo

  Zonder de PvdA geen Gay Pride.

 16. Flip de Beer

  M de presentatie laten doen>

 17. Jamai

  Als rechtgeaarst homo kan ik me wel vinden in de opmerkingen van Maik maar ten eerste dossen sommigen zich vrijwillig zelf zo uit en ten tweede worden die door de media in beeld gebracht. Lijkt me alleen maar een vorm van verslaglegging. Ik kan er altijd wel om lachen hoor, dat over the top-/bottom gedoe.

 18. trudy

  Kom op @ Leon. Bijna aangerand. Alles met bijna ervoor is niet gebeurd. Ik was ook bijna slachtoffer van een aanslag, bijna miljonair, bijna… Misschien had je het graag gewild, maar dat is iets anders. Dat is wensen.

 19. 123

  Het mag allemaal wel wat serieuzer. Nu is het vooral een optocht van een x-aantal boten – de meesten vaak nog geeneens versierd – met daarop mensen die zich vooral vol laten lopen met alcoholische versnaperingen. Groot gelijk als mensen – homo en hetero – daar niets (meer) van snappen.

  Kortom: alcoholverbod op de boten, en een (serieus) thema kiezen waaraan elke boot zich aan moet houden. Boten die niet voldoende versierd zijn en/of waar het alcoholverbod wordt overtreden subiet uit de parade halen. Als dat de nieuwe norm gaat worden, dan denk ik dat dat veel meer zal bijdragen aan de acceptatie van homoseksualiteit dan de ongein die zich nu elk jaar in Amsterdam afspeelt.

 20. Otto Groeneveld

  Zou de homo beweging sieren als er eens volop met stringetjes wordt gedanst samen met al die Marokkaanse en Turkse homo’s. Als islamitische homo lekker schudden met de billen. Moet toch kunnen anno 2018. Laat de miet, wat voor miet? De islamiet samen met de homo beweging deze emancipatie in gang brengen. Ook altijd grote mond gehad richting kerk nu richting moskee heren.

 21. joop

  Eens met Jamai.

 22. joop

  Ik heb liever een Gaypride zonder de PvdA want die zie je alleen maar als ze je nodig hebben want voor de rest laten ze je vallen als een baksteen. Sterker nog, heb liever een Gaypride zonder politiek, en zeker met de huidige samenstelling van lokaal en Den Haag niveau. Ik moet er toch niet aan denken dat de GristenUnie en/of de SGP gaan meevaren. Het is allemaal, vooral de grote steden, veel te links geworden en dat kan nooit goed zijn voor en stad. Er moet een tegengeluid zijn anders heb je alleen maar ja-knikkers.

 23. Whitedog

  @123, ja tuurlijk joh. Je mag je vrijheid vieren, maar dan wel doen zoals we voorschrijven. Weet je hoe vaag dat klinkt?

  @Leon, je was zeker ook bijna getrouwd met een fotomodel en had bijna de hoofdrol in de nieuwste Marvel film?

 24. Henriette

  De meeste gays zitten tegenwoordig bij de VVD. Tijden veranderen.

 25. aammehoela

  Zaterdag 4 augustus dus. Hopelijk of heel slecht weer in Amsterdam of tropisch warm zodat de tv de gehele dag uit kan. Hoe dan ook, ik ga niet naar dat walgelijke feest kijken. Stelletje aandachttrekkers ……………

 26. Kevin

  aamehoele, denk je ook zo over die half blote dames tijdens het zomercarnaval in Rotterdam, want dan zou dan ook verboden moeten worden

 27. Farborugh

  Rodrigo :”maar na 22 jaar botenparade wordt het weleens tijd voor iets nieuws, noem bijvoorbeeld iets met sport, cultuur of demonstraties van mij part”

  De botenparade is onderdeel van Amsterdam Pride: 10 dagen van verder sportwedstrijden, sportmanifestaties, cultuur, voorstellingen, tentoonstellingen, demonstraties, (straat)feesten, lezingen en nog veel meer.

 28. Joerie

  toch typisch dat mijn reacties vaak geweigerd worden
  maar als ik dan zie wat er WEL geplaatst wordt, krab ik mij achter de oren.
  De gay canal pride mag van mij al jaren worden afgeschaft.
  Het is niet de verslaggeving of de stigmatisering,
  het is de mensonterende strontlucht die altijd weken boven mijn gracht blijft hangen waar ik ziek van ben.
  Dag hoor.

 29. Jannes

  Wil niet hard zijn maar : afschaffen die botenparade. Het is volkomen commercieel geworden, en een volkomen uitgewoonde formule. Werkt averechts, in ieder geval bij mij (en talloze mensen die ik ken). Ooit was het verfrissend, doorbrekend, dat is het al lang niet meer.

 30. Gregorius

  Niet anders in beeld brengen; helemaal niet in beeld brengen.

 31. joop

  Nee meneer Maik de betweter. De Gaypride moet bericht worden zoals het is en niet anders.
  En meneer Joeri moet dan maar snel gaan verhuizen want 1 het is niet jouw gracht maar van alle Amsterdammers en 2. lozen vanuit jouw toilet is al decennia verboden.
  De botenparade zal nog jaren blijven en maar goed ook want ik lees hier alleen maar berichten van gestoorde idioten die het in het leven nooit zullen redden dan alleen maar azijn pissen.
  En Gregorius, misschien met deze website jouw reacties ook maar standaard gaan verwijderen want je voegt niets toe.
  Ik wens iedereen een fijne zomer en binnenkort een mooi Gaypride met mooie festiviteiten én met die geweldige botenparade die dit keer nog uitbundiger zal zijn. Dus ik zou die azijnzeikerds aanraden lekker een dagje naar de hei te gaan of ga lekker zeevissen, dan hebben de deelnemers aan de botenparade een dag zonder pissers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.