Maik wil dat media anders verslag doen van Gay Pride

Maik de Boer ergert zich aan de manier waarop veel media verslag doen van Gay Pride-evenementen. Dat heeft hij gezegd in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. Shownieuws deed zondag verslag van de homoparade in Tel Aviv, waar onder meer Jeffrey Wammes bij aanwezig was. Hij nam een filmpje op voor de showrubriek. “Ik vind vaak dat de media er wat stigmatisch mee om gaat: altijd beelden laten zien van de blote billen, van de roze boa’s enzo“, klaagde De Boer daarna.

De meeste media zetten homo’s neer als uitbundige nichten, vindt hij. “Alles over de top. Ik zeg altijd: laat ook die andere kant zien!

Maar homo’s dossen zich bij die parades toch ook behoorlijk uit? “Ja, maar waarom doen ze het? Dat heeft een reden, want het uitdossen en verkleden heeft als reden dat ze kunnen laten zien hoe groot onze groep is. Want die valt anders niet op. Er zijn genoeg mannen in mijn omgeving die een relatie met mannen hebben, maar dat voel je niet eens en zie je niet eens omdat die er net zo uitzien als jij en ik, om het zo maar te zeggen. Wat dat betreft vind ik het wel heel goed.”

We moeten homorechten op de kaart blijven zetten, aldus De Boer. “In acht landen staat nog steeds de doodstraf op homoseksueel zijn. In 72 landen word je sowieso de gevangenis in gegooid. Wat dat betreft: we moeten die vuist blijven maken tegen de wereld.”

Laten we er in godsnaam een feestje van maken en blij zijn dat we in een land wonen waar we mogen zijn wie we zijn.”

Op 4 augustus is de Amsterdamse homoparade weer. “Dat is één groot feest waar ik altijd vreselijk om moet lachen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen