Freek de Jonge vond optredens bij Tan vreselijk

Freek de Jonge zal er niet rouwig om zijn dat Humberto Tan na deze week niet langer de late-avond-ster van RTL 4 is. Hij vond zijn optredens in RTL Late Night lastig door te komen. Dat zegt de cabaretier in gesprek met Cafe Weltschmerz op YouTube. De Jonge vindt dat je in RTL Late Night geacht wordt om geen mening te hebben. “Ik ben wel eens een paar keer in RTL Late Night geweest, maar dat is niet op te brengen. Je kunt daar niets beweren en je wordt ook geacht niets te beweren.”

Bij de andere talkshows is het overigens niet véél beter, aldus De Jonge. “Ik ben ook wel eens bij Pauw en ook bij Matthijs, om redenen van eigen belang omdat je een boekje uit hebt of een plaatje, maar om écht eens met elkaar over onderwerpen van gedachten te wisselen bestaat niet meer.

Door zijn optredens in talkshows heeft De Jonge het imago van een zure man gekregen. Daarover zei hij dit weekend in de Volkskrant: “Het liefst wil ik een knuffelopa zijn. Ja, natuurlijk. Ik weet niet waar dat idee vandaan gekomen is dat ik boos of zuur zou zijn. Misschien door een paar ruzietjes die ik had in talkshows.

Het begon met een akkefietje met Marc-Marie Huijbregts. “De ruzie die ik had met Marc-Marie Huijbregts bij DWDD – waar ik hem toebeet dat ik zijn publiek niet bij mijn voorstellingen zou willen hebben – was een ironisch misverstand. Ik meende dat helemaal niet. Hij begreep dat niet.”

In diezelfde periode, rond 2008, viel hij Peter R. de Vries aan bij Pauw & Witteman. “Omdat ik vond dat hij van de zaak van Joran van der Sloot amusement maakte. Ik heb zelden zo veel post gekregen, 1.500 mails, evenveel positief als negatief.

In heel korte tijd is mijn imago veranderd“, constateert hij.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen