Angela de Jong pleit voor tv-pauze Paul de Leeuw

Angela de Jong denkt dat haar AD-collega Paul de Leeuw zijn vertrek bij BNNVARA moet aangrijpen om een jaar met tv-pauze te gaan. Dat heeft ze gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. De Leeuw maakte vorige week bekend op te stappen bij de publieke omroep en aan de slag te gaan voor Holland’s Got Talent bij RTL 4. Bij die commerciële zender gaat hij mogelijk ook een exclusief contract tekenen, maar De Jong adviseert hem om daar voorlopig nog even mee te wachten.

Een tv-pauze doet De Leeuw goed, denkt ze. “Ik zou het hem heel erg gunnen als hij weer met een format komt waarin hij compleet tot zijn recht komt en zich weer opnieuw uitvindt, wat hij natuurlijk de afgelopen jaren een paar keer heeft gedaan. Nu vind ik dat hij de afgelopen formats iets te gemakzuchtig doorgaat op zijn succes.”

De Jong heeft weinig vertrouwen in de RTL-plannen die er voor De Leeuw zijn. “Als ik hoor wat hij nu gaat doen bij RTL – weer improviseren met publiek en een beetje Mooi Weer De Leeuw-achtig – dan denk ik: ik geloof niet dat dat iets is waar het publiek heel erg op zit te wachten. Dan denk ik: trek je een jaar terug en kom met iets gigantisch vernieuwend. Dat gun ik hem. Het is een van de meest creatieve tv-makers die we hebben of in elk geval hebben gehad.”

Kan De Leeuw haar niet even bellen om mee te denken? “Dat mag. Ik weet niet of ik dat ga doen, want ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Ik kan vaak alleen maar zeggen waar het aan schort als ik het zie. Ik kan ook niet zeggen: dit moet M doen om een gigantisch goede talkshow te worden.”

De opiniediva weet naar eigen zeggen vooral wat er níet goed is. “Dat is nou eenmaal de rol die we hebben. We staan langs de zijlijn en zeggen wat er niet deugt aan een programma. Toch wil ik het best doen als iemand me belt om mee te denken.”

De Jong en De Leeuw zijn allebei columnist voor het AD. Hoe is de verstandhouding? “Paul de Leeuw heeft mij een paar keer gemaild. Dan zegt hij dat hij mijn kritiek ten harte neemt of dat hij het wel begreep of iets anders ging doen. Zijn mailtjes waren niet boos, want dat bewaart hij voor zijn eigen column. Dat mag.”

Foto: Omroep WNL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen