Boulevard: ‘Linda, Chantal en Gordon in 2019 naar SBS’

Eric de Munck, de nieuwe showkenner van RTL Boulevard, stelt dat Linda de Mol medio 2019 alsnog overstapt van RTL 4 naar SBS 6. Haar broer John de Mol wil vanaf september 2019 namelijk pas écht gaan knallen met zijn tv-zender. Dat heeft hij zaterdagavond gezegd in de showrubriek. Linda de Mol maakte deze week bekend voor één jaar te hebben bijgetekend bij RTL 4, tot juni 2019. “Linda de Mol heeft net bijgetekend voor een jaar, maar die gaat natuurlijk ook naar SBS toe.

Het hardnekkige gerucht ging dat Linda in het nieuwe tv-seizoen bij SBS 6 op de buis zou komen. “Veel mensen dachten dat dit het moment was om te gaan, maar nu is het verhaal dat hij het komende jaar langzaam gaat beginnen en dat in september 2019 dan alles moet staan. Dat dan Linda gaat en dat Chantal en Gordon dan ook gaan.”

Chantal Janzen en Gordon zullen dus in Linda’s kielzog volgen, denkt De Munck. Nicolette Kluijver daarop: “SBS heeft nu nog een volks imago, maar gaat dat nu het oude RTL worden met al die mensen die overstappen?

De Munck: “Ik denk dat John de Mol meer de RTL-kant op wil. Mensen als Kees van der Spek die criminele programma’s maakt, dat verdwijnt een beetje. Kim-Lian van der Meij en Irene Moors presenteren nu ongeveer alles bij SBS 6, maar zij krijgen dan straks twee programma’s waar ze mee door kunnen gaan. Dan is er prima ruimte voor nieuwe namen.

Inmiddels is ook RTL aan het vernieuwen: “Het RTL van nu is dan het nieuwe SBS. RTL heeft die nieuwe namen gehaald om toch fris te blijven. Dan krijgen we eindelijk weer wat nieuwe gezichten. We hebben hier natuurlijk zo lang dezelfde gezichten gezien bij RTL.

RTL heeft Art RooijakkersPaul de LeeuwKatja Schuurman en Twan Huys binnengehaald, allemaal afkomstig van de NPO. “Dat salarisplafond bij de NPO is nu 181.000 euro. Bij RTL hebben we het over bedragen van een miljoen of misschien wel meer. Die zak wordt leeggegooid om mensen binnen te halen.

Het nieuwste gerucht is dat NPO’s tv-baas Frans Klein de nieuwe Erland Galjaard wordt. “Frans Klein zou al in vergevorderde gesprekken zijn om ook naar RTL te komen. Hij zou RTL gaan leiden en zou Paul de Leeuw al hebben binnengehaald.

Tv-criticus Angela de Jong: “Mocht Frans Klein nou inderdaad naar RTL gaan – waar Paul de Leeuws transfer natuurlijk wel een beetje op wijst – dan is het interessant wat Matthijs van Nieuwkerk gaat doen. Het schijnt dat Paul de Leeuw ook bij het beruchte werkoverleg tussen Frans Klein en Matthijs van Nieuwkerk in Parijs was. Dus…

Als je het allemaal bij elkaar optelt – Twan Huys, Art Rooijakkers, Paul de Leeuw, Katja Schuurman – dan zou het toch best wel een soort publieke-omroep-light kunnen worden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen