Ismail Ilgun kan ook zonder buitenlands accent praten

Treitervlogger Ismail Ilgun kan ook gewoon algemeen beschaafd Nederlands praten, dus zonder buitenlands accentje. Dat heeft psychiater Esther van Fenema ontdekt tijdens opnames van In Therapie, die vanavond worden uitgezonden op RTL 5. Van Fenema wilde onder meer van Ilgun weten waarom hij zo raar praat, vertelt ze vandaag in gesprek met De Telegraaf. Ze vindt dat maar raar. “Waarom had hij, ondanks het feit dat hij al zijn hele leven in Nederland woont, nog steeds dat accent?

Ilgun liet vervolgens horen dat hij ook gewoon kan praten, maar dat hij bewust kiest voor zijn buitenlandse accentje. “Blijkbaar is dat een statusding in zijn netwerk. Ik ben daar ook niet helemaal uitgekomen.

De sessies met Ilgun begonnen lastig, vertelt Van Fenema. “Hij was me heel erg aan het testen. Deed lacherig, vroeg waarom ik zo serieus was. Daar heb ik hem direct mee geconfronteerd. Want het wás ook serieus, dus waarom deed hij zo raar?

Uiteindelijk is het goedgekomen. “Hij heeft me geen kech genoemd, hoor! Wel heb ik heel veel slang geleerd van de vier sessies die ik met Ismail heb gehad.

In Therapie, een gigantische kijkcijferflop, is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Het Telegraaf-interview met Esther van Fenema kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen