AD ziet televisiekijker nu wel heel snel afhaken

Geplaatst op Mon 11 Jun 2018 om 12:00

Mediumbreed vallen de tv-kijkcijfers de laatste tijd flink tegen: naar programma’s als Naar Bed Met Irene en Professor Nicolai & Dr Beckand kijkt geen hond en met dik 200.000 kijkers stond je gisteren al in de kijkcijfer top 25. Ligt het aan het lineaire medium of ligt het aan het aanbod? Eén ding is volgens het AD zeker: de kijker rent weg. ‘Nederlander laat tv massaal links liggen’, kopt de krant. “Zaterdagavond was exemplarisch voor het kijkgedrag van met name de afgelopen weken.

Op die avond, ooit toch wel een echte tv-avond, trok geen enkel programma op prime time meer dan 600.000 kijkers. “De kreet dat we steeds vaker Netflix, Videoland en YouTube verkiezen boven het aanbod van NPO, RTL en SBS, klinkt al jaren. Maar het fenomeen wordt nu met de maand meer zichtbaar.

Het aantal tv-kijkers varieert per tv-avond. Op zaterdag keken er bijvoorbeeld gemiddeld 3,4 miljoen mensen televisie tussen 18 en 24 uur, op zondag 4,3 miljoen. “In de eerste 22 weken van 2018 zaten ‘s avonds tussen 18.00 en 00.00 uur gemiddeld 300.000 mensen minder voor de buis dan in dezelfde periode vorig jaar“, weet het AD.

Talkshowhost Humberto Tan vroeg John de Mol vrijdag in RTL Late Night naar de plotseling sterk dalende kijkcijfers. De Mol blijft optimistisch: “Het kan nog erger worden, maar het kan ook weer beter worden, omdat ik nog steeds overtuigd ben van het feit dat gratis naar tv kijken voor een groot publiek misschien nog steeds wel noodzakelijk is.

Het artikel ‘Nederlander laat tv massaal links liggen’ kunt u lezen op de AD-site.

Foto: William Rutten, SBS
71 Reacties op “AD ziet televisiekijker nu wel heel snel afhaken”


 1. Marjolijn

  Valt wel mee hoor. Als het hondenweer gaat worden liggen ze massaal weer voor de buis. Overal zijn events en festivals..dat jou je toch zomers.

 2. Simon

  Dat heet gewoon “goed weer”.

 3. Mike

  Na de ellende bij de gedrukte media is nu de lineaire tv aan de beurt…

 4. Roelof

  Als straks het WK voetbal van start gaat en De Slimste Mens weer wordt uitgezonden zullen de cijfers waarschijnlijk wel weer aantrekken.

  Het huidige aanbod is marginaal en zonder urgentie. Het afgelopen weekend was er schraal geprogrammeerd; veel herhalingen of herhalingen van herhalingen. Dan wijk je al snel uit naar eigen films, Netflix of een goed boek.

 5. Bart

  Het AD brengt weer eens sensatie nieuws. Totale onzin!
  Het ligt aan het weer, het slechte aanbod aan programma’s en presentatoren en andere gezichten die de kijker spuugzat is.

  De zin “Nederland laat de tv massaal links liggen” moet zijn “De tv zenders laten de kijkers links liggen” Als het aanbod goed en gevarieerd is nemen maakt wat de kijker wil zien i.p.v. wat men zelf graag maakt, ziet of doet omdat het goedkoop is dan kijken de mensen echt wel hoor.

 6. chris

  Hé Hé, Eindelijk dat gezicht van Mevrouw Angela de Jong van dit scherm verdwenen. Dat maakt het prettiger om naar M.C. te kijken, ondanks heel vaak afschuwelijke reacties, waar de honden geen brood van lusten.

 7. ali

  Ik denk ook binnen nu en 20jaar er geen lineare tv bestaat, iedereen kijkt netflix, youtube, etc

 8. Ljk

  Mensen/ jongeren gaan ook minder naar festivals. En Netflix groeit ook niet genoeg om het kijkgat op te vullen. Verslaafd aan hun telefoon?

 9. Robert

  Het is toch ook niet gek, wat een armoe, op de NPO Claudia de Breij en daarna Sanne, allemachtig wat erg die meiden, maar ja de mannen bakken er ook niks van.
  Zowel op RTL 4 als 5 Nicolai en teiltje. Op SBS Irene Moors met Nick Schilder, dag later die Volendamse kliek met Irene Moors, schiet toch totaal niet op.
  Neem tegenwoordig wat aardige series van Fox op, kijk ik dat wel.
  Dar er nog adverteerders zijn die zoveel geld neerleggen voor reclames, is mij een wonder.

 10. Bart

  @ali Dan gaat iedereen en de andere zenders on-demand op televisie kijken. Dat grote scherm in de huiskamers zal echt niet verdwijnen. En de generatie van boven de pak weg 25/26 krijg je echt niet warm voor YouTube of ze moeten het aanbod drastisch veranderen.

 11. maatje te groot

  Ik begrijp de weerzin en zelfs de soms weerzinwekkende reacties tegen Angela de Jong niet. Haar columns zijn toch goed geschreven en to the point? Het is toch ook naatje pet met de Nederlandse Tv Zowel commercieel als de NPO. Uitgemolken programma’s en de commerciële zenders schamen zich zelfs niet om met hele oude en eerder uitgezonden films te komen..

 12. Henny Huisman

  Kijkers haken af vanwege het lage niveau van het aanbod, daardoor missen de commercielen reclameinkomsten. Om de hoge salarissen van de ongetalenteerde tvmensen toch op te hoesten worden de reclames verder opgevoerd, waardoor nog meer mensen afhaken.
  Er moet flink de schop in het loonhuis

 13. ycheweiz

  Het ligt aan het aanbod en alleen aan het aanbod. Kom met wat nieuws ook al komt dat uit het buitenland.

 14. Alex

  Misschien in het weekend ook een talkshow op de late avond.
  Iets meer entertainment dan door de weeks, maar het houdt de vaart erin.

 15. Mousy

  AD heeft blijkbaar (nog) niet door dat het de laatste weken mooi en warm weer is. Waardoor kijkers andere dingen doen als TV kijken.

  Verder is het aanbod erg matig momenteel. Ik kijk in de namiddag en avond veel meer naar andere zenders dan de NPO- of commerciele.
  ARD of ZDF bijvoorbeeld.

 16. Bart

  @Alex Nog altijd zonde dat AVROTROS is gestopt met Opium late night. Dit was een tijdje live op zaterdagavond vanuit de La Mar. Eigenlijk zouden ze dat programma nog eens een kans moeten geven. Studio Sport van vrijdag en zaterdagavond laat naar NPO3. Die zender is tegenwoordig zo onsamenhangend dat dit er ook nog we bij kan. De mensne die het echt willen zien vinden het wel.

 17. pieter 52

  @Ali Èen troost de publieke omroep zal altijd bliven bestaan, denk dat com tv
  zoals we dat nu kennen van SBS/ RTL verleden tijd zal zijn

  Ze zullen er dan nog wel zijn maar via ondemand via internet
  wil je een zender zien, naar jou keuze ? dan betaal je 5 euro per avond

 18. Arjen Rosberg

  Nou het valt niet mee en het is geen onzin. Alhoewel een gutmensch-krantje klopt dit bericht wel. Sterker nog het is nog veel erger. Overal waar ik kom staat er geen tv meer aan, echt nergens meer ze hebben het met hun leugens en achterlijke programma’s het totaal verbruid bij de NL bevolking.

 19. pieter 52

  Misschien een nieuw verdienmodel voor com tv .Stel dat je over de hele avopnd per zender , bijv RTL 4 1 miljoen kijkers hebt die 5 euro betalen of voor een hele dag
  10 euro bij die 5 euro per avond is dat 35miljoen per week 70 voor een hele week, dat is op jaarbasis 52x 70 miljoen l of 52x 35 miljoen
  Als we uitgaan van de helft is het nog erg veel wat je binnen harkt
  Tel uit je winst!

 20. Raaf

  Bij mij zal de vlag uitgaan wanneer die hele rotzooi door de riolering is gespoeld.
  Echter
  De commerciële rotzooi heeft een reden tot bestaan.
  Er kijken (weinig) mensen naar en genereert advertentie inkomsten en talentloze nitwits zijn effe van de straat.
  Prima
  De Staatsmedia waar diezelfde talentloze rotzooi wordt opgediend wordt echter (anno 2018!) nog steeds gefinancierd met belastinggeld. Propaganda gefinancierd met algemene middelen. Een schandelijke 1984-praktijk.
  Laten we hopen dat we ooit een regering krijen met een ruggengraat die deze Orwelliaanse misstand, deze banen orgie van ‘deugende’ talentloze BN’rs – eindelijk eens de nek omdraait.
  We leven tenslotte niet in Noord-Korea of de Soviet Unie anno 1968.

 21. Bep

  Op zaterdag is er geen reet aan!!!!!! Geen leuk tv programma, dus een beetje zappen,lezen,gamen.Komt er A.s. Zaterdag een leuk Max programma wedden dat het enorm veel kijkers trekt?Nu is er niets voor de kijkers van de grote publiekstrekkers.

 22. Peter

  Ah gut het AD ziet weer wat. Het is even wat minder maar dat herstelt zich wel weer.
  Mensen raken langzaamaan wel weer uitgekeken op die on demand platforms. Hier een tientje daar een tientje en verderop ook. Je loopt er op leeg uiteindelijk.
  En allemaal maar een handvol interessants. Veel scrollen door de menu’s met plaatjes omdat je niet weet wat nu te kijken en je weet niet wat het is en of het leuk is. En na twee uur heb je nog niks werkelijk gekeken.
  Bij lineaire zenders zap je ook veel maar daar is de kans veel groter dat je ergens blijft hangen omdat je gelijk in een scene, gesprek in ieder geval bewegende beelden terecht komt. En dan heb je aan het einde van de avond toch vaak wel een film of programma al dan niet deels gezien.

 23. Peter

  O ja en Youtube etc is helemaal niks. Alleen als je echt bij het uitdelen van hersencellen achteraan in de rij hebt gestaan, dan ga je je leven vergooien door vlogs te kijken.

 24. StefanV

  Zaterdagavond met vrienden op een balkon gezeten. Heerlijk weer buiten. En als ik al voor de tv was gaan zitten, was ik alsnog gillend naar buiten gerend bij het zien van Claudia de Breij….

  Het AD overdrijft gewoon enorm. Misschien moeten ze dezelfde meetlat die ze voor tv-kijken gebruiken overigens ook eens leggen langs kranten lezen. Eens kijken of ze dan nog stellig zijn.

 25. SOLANGE

  Zaterdag is de Ned. Tv bar slecht …de show van Claudia de Brey was superslecht ……..blij met Netflix… en Amazone
  Kijk veel Belgie die supergoede films uitzenden en series zoals the Handmaids Tale
  Kunnen ze in Nederland nog van leren

 26. K

  Het mooie weer speelt ook mee…dus word er weinig tv gekeken…neemt niet weg dat ik denk dat er over een paar jaar alleen nog naar de publieke zender gekeken kan worden…de rest gaat achter een betaal decoder…ik zelf kijk redelijk vaak National Geographic…mooie documentaire,s…netflix …voor de rest is het vaak zappen..reclame,zappen reclame.

 27. wauter

  Het aanbod is ook wel erg karig met al die herhalingen. En die infantiele shows van die Wallis de Vries en Beckand en Nicolai is het logisch dat daar niemand naar kijkt. Kwaliteit is ver te zoeken.

 28. chris

  @RAAF, Even dit, de commerciële rotzooi, uw woorden, wordt inderdaad mogelijk gemaakt door inkomsten uit reclame. Maar realiseert U zich wel, dat daardoor Uw levensmiddelen om maar wat te noemen duurder worden. Dus om het even naar mijn mening.

 29. E. Jansen

  @ Raaf: Wat een rare, zieke geest heb je… je kan je laten behandelen, he….

 30. E. Jansen

  En verder zijn alle criticasters hier, die zeggen dat het niveau te laag zou zijn, allemaal verwende nesten… Als niks je meer kan boeien… wat doe je dan nog hier op aarde???

 31. pieter 52

  @ Raaf Hoe zou u dan het omroep bestel hervormen, en door wie wordt alles dan betaald om een radio en tv programma in onze huiskamer te krijgen ?
  Op een mediasite is het makkelijk om je kritek te leveren, maar kom dan ook met een onderbouwend reactie, want u wil snijden in management lagen bijvoorbeeld!
  Wie betaald dan deze werkloze managers! Die worden ook weer betaald door gemeenschap geld , en wat dacht u met uw plannen , uit eerdere reacties hier…wat een geld het zou kosten als media/ produktie bedrijven, toeleveranciers geen werk meer zouden hebben hebben ,gezinnen die kapot gaan en in de armoede zouden terechtkomen als ze geen inkomsten die ze gewend zijn , en opeens ww krijgen of erger …bijstand dat wordt ook door ons allen betaald!
  allemaal van ons belastinggeld
  met uw plannen breekt u meer af dan u opbouwd !
  Kom maar op met uw tegen reactie, !!!!!!

 32. Bart

  @E. Jansen Want jij vondt het televisie aanbod het afgelopen weekend wel erg heel goed?

 33. Raaf

  @ Beste Chris

  Ongetwijfeld. De kosten moeten worden teruggehaald. Dat is een van de redenen waarom ik probeer nooit een product te kopen waarvan ik een gortdroge reclame heb gezien.
  Lukt bijna altijd.

  Beste E. Jansen

  Bedankt dat U zich bezorgd maakt over mijn gemoedstoestand. Of ik een verwend nest ben vanwege mijn kritiek op talentloze BN’rs die door de Staat worden vetgespekt laat ik in het midden.

  Beste Pieter 52,
  Ik zou de Staatsmedia volledig ontmantelen.
  Ik zie echter dat veel mensen toch een zwak hebben voor de Staatsmedia.
  Ik ben lankmoedig en mild van aard dus zou ook vrede kunnen hebben met 1 zender.
  Met daarop het nieuws (feitelijk, niet ideologisch gestuurd) en een actualiteitenprogramma met een neutrale, objectieve en onafhankelijke presentator waar beiden kanten aan bod komen. Zo’n actualiteiten programma met een niet ideologisch gestuurde presentator zou een ware revolutie/unicum betekenen in Nederland.

 34. E. Jansen

  @ Bart: zeker niet zo slecht als dat jullie vinden/zeggen… we hebben de meest gevarieerde televisie van europa, en dan zit er nog niks tussen… dat zegt toch meer over jou/jullie dan over het aanbod?… wat willen we dan toch in hemelsnaam zien?… hoe bont, gek, duur, overdreven… etc… moet het dan wel niet zijn?…

 35. pieter 52

  E.Jansen De meeste hebben waarschijnlijk geen goede tv gids , heb zelf de VPRO
  tv gids, en zij geven mij een zeer uitgebreide informatie van het tv aanbod
  , ook het uitgebreide redactionele inhoud is zeer de moeite waard gelezen te woden
  Geen flauwe kul en geen soapsterren of pop foto`s als opvulling om jongeren te trekken , maar gewoon een goed blad!
  neen ik werk niet voor de VPRO, maar vindt het wel de beste omroep met inhoudelijke programmas

 36. E. Jansen

  @ Raaf: En waarom ben JIJ dan nog niet op tv dan?… ook zo talentloos als in alles?

 37. pieter 52

  @ raaf u kunt het mooi vertellen, maar duidelijk bent u niet
  Met 1 zender zou je een enorm slachtveld aanrichten , qua werkgelegenheid!
  En daar heeft u het niet over!

 38. Bart

  @E. Jansen Ik beweer ook niet dat het aanbod als geheel slecht is maar als je naar de 2 afgelopen weekenden kijkt van zowel NPO1, RTL4 en SBS6 dan kan dat toch wel wat beter. Verder ben ik het wel met je eens hoor dat we een goed tv land zijn ten opzichte van andere landen. Je klaagt altijd zo over de reacties hier maar sommige zijn toch echt inhoudelijk. Dat probeer ik zelf in elk geval altijd te zijn. De rest van de reacties gewoon over slaan.

 39. TopShow

  Nou wij haken echt niet af. Zeker voor live sport (F1, Voetbal, Wielrennen, Darts, Handbal, Volleybal enz…) en talkshows!

  Vanavond 21:50 uur RTL4 Live > De mannen van VI……….

  Heerlijk kan niet wachten!

 40. pieter 52

  @ E JANSEN helemaal mee eens!!!

 41. Whitedog

  Het ligt aan 4 dingen;

  – Het huidige aanbod.
  Vooral in het weekend zijn er programmas’s die al jaren op het weekend staan en de rek is er gewoon uit. Kom eens met wat vernieuwende programma’s in het weekend en niet wéér iets met Wie ben Ik, Ik Hou van Holland, All You Need en iets met talenten.

  – Netflix/YouTube/achteraf
  Meer mensen kijken naar Netflix (volgenss mij kijken er helemaal niet veel naar Videoland) en een groot deel van de jongeren YouTube. Maar er zijn ook veel mensen die dingen opnemen, of naar uitgesteld kijken afstemmen en dat wordt niet meegerekent.

  – Het weer
  Bij mooi weer kijken er altijd dramatisch weinig mensen TV

  – Herhalingen

 42. Dirk

  Zolang die troep van John de Mol nog op tv is kijken er steeds minder mensen .je kan denken wat je wil van omroep max maar het zijn wel altijd goed bekeken programma’s .

 43. E. Jansen

  @Whitedog (en alle criticasters): weet je, het is een frictiepunt… we willen constant vermaakt worden, en ook steeds weer vernieuwend… maar het mag allemaal niet te duur…. de NPO is nu al te duur volgens velen (ook omdat ze er geen verstand hebben wat televisie kost, wat de verhouding is met andere landen, en wat het per persoon per jaar kost en wat je er voor terug krijgt), en de commercielen betalen we via onze boodschappen… het lijkt me niet dat iedereen ook de boodschappen duurde zien worden om maar vernieuwende programma’s te laten maken…
  man, wees eens tevreden… en ik wil bij deze dan wel een oproep doen op wat varierende en vernieuwende reacties hier, dan constant dat negatieve… kost niks, en onze gemoedstoestand en gezindheid knapt ervan op:-)

 44. Raaf

  Beste E.Jansen,

  Ik ben mild en bescheiden van aard. TV is geen toekomst optie voor me vrees ik. Wel heb ik op een blauwe maandag paradoxaal nog (als bijvak) filmkunsten gestudeerd.

  Beste Pieter 52,

  BN”rs zouden dan inderdaad echt werk moeten zoeken. Ik heb daar geen overdreven medelijden mee. Vakmannen (zoals cameramensen) kunnen terecht bij de commerciëlen, ideologisch gedreven als Jinek, Pauw en de clowns van het NOS-journaal, Nieuwsuur en Staatsradio1 kunnen wellicht als vrijwilliger gaan werken bij Antifa of ZwartePietIsRacisme.

 45. E. Jansen

  @ Raaf: wat een eenzijdig en bekrompen geest heb je… en je hebt dus filmkunsten gestudeerd… het zegt wel een hoop dat je niet in die wereld werkzaam bent maak ik uit je hele houding en reacties op… zegt wellicht iets over je talenten… net zo talentloos als degenen die nu wel op tv zijn (je was dus nog slechter dan hun???)…
  weet je, als je dan toch niks met tv hebt… waarom zit je dan uuuuberhaupt op dit forum… galspuwen doe je maar ergens anders!

 46. Rubicon

  We hebben nog nooit zo vroeg en zo lang mooi weer gehad in dit tv seizoen. Ik zou verder wel eens willen weten van Netflix hoeveel mensen er kijken op een zaterdagavond. Die kunnen het tot 0 achter de komma aangeven

 47. John van Daalen

  Netflix gezeur of socialmedia gezeur heeft er niets mee te maken. Jongeren hebben sowieso een karrevracht aan huiswerk te doen, allemaal onzinnige opdrachten maar ja het Pta schrijf het voor. Dus jongeren hebben geen tijd om tv te kijken wellicht vmbo (GTST) scholieren maar de rest niet. Dan nog de bijbaantjes en de hobby’s en zie daar de reden dat jongeren niet kijken, hooguit dat terminale Voice gezeik van RTL. Nou duuuu lekker boeiend en lekkere hoeveelheid. Sponsors/adverteerders zitten met hun handen in het haar want de enorme stortvloed aan ellendige reclame’s heeft ervoor gezorgd dat helemaal niemand meer kijkt.
  Uiteindelijk zullen er terecht veel bezuiningingen plaatsvinden bij zowel commerciële zenders als publieke zenders. Het is over en uit voor tv.

 48. John van Daalen

  En E.Jansen je klets uit je nek.

 49. Raaf

  Beste E. Jansen,

  Zoals reeds aangestipt
  Bijvak
  Buitengemeen veel plezier mee en van gehad

  Maar nu naar de merg van de knekel;
  Zou U mee een definitie kunnen geven van een ‘bekrompen geest’ ?

  Het is aandoenlijk, ja zelfs ontroerend om te zien dat U de bal loepzuiver in eigen doel kopt.
  U pleit voor eenvormigheid van geest.
  Ik pleit voor diversiteit van opinie.
  U noemt mensen die een millimeter durven af te wijken van uw (waag ik het, why nog) ‘bekrompen’ en benauwende geest (en ik citeer) galspuwers en verordonneert ze om te ‘verdwiijnen’.
  Dat riekt verduveld naar Stalinisme mon frëre.
  Wat mij natuurlijk nauwelijks verbaast, rollende uit Uw verlichte mond.

 50. K

  Ben het niet altijd eens met Raaf. ..maar lees Raaf toch liever dan merendeel wat hier reageert. ..smerige verwensingen van mensen die lekker thuis zitten met een willekeurige zelfgekozen uitkering.

 51. E. Jansen

  @ Raaf: ik snap werkelijk geen reet wat en waarheen je met dit betoog wil… en alles maar vergelijkn met vroegere buitenlandse leiders en hun gedachtegoed…
  en kennelijk heb je dus ook een mening over mij, terwijl ik er geen mag hebben over jou… das wel vreemd niet?…
  ik pleit helemaal niet voor een eenvormigheid van geest… maar wel op een beetje onderbouwde kritiek behalve dat alles maar slecht, duur en talentloos is… waarom is het dan talentloos, wat vind je er dan zo slecht aan?… zonder dat te weten kunnen programmamakers jou in ieder geval niet ook proberen te bedienen… want echt, geloof het of niet, die wil is er bij hun… een beetje anoniem onder ‘Raaf’ hier zitten te klagen helpt niemand… jou niet, de programmamakers niet… dus hup, nu weet je hopelijk wat je te doen staat!

 52. E. Jansen

  @ K: en jij hebt ook een bekrompen mening die nergens op gestoeld is… ik ben geen uitkeringstrekker bijv..
  en Raaf braakt hier degelijk verwensingen… het is alleen wat jij graag wil horen, en dan valt het dus kennelijk niet zo op.

 53. Raaf

  Beste E. Jansen

  Ik vreesde al dat u me niet kon volgen.
  Uw ‘bekrompen’ geest ziet louter één pad terwijl er een myriade wegen zijn.

  Maar ik wil best Uw toorts zijn.

  1.
  Met talentloos doel ik op de talentloze BN’rs. Pak ‘m beet 95% van de clique.
  In noem het soms plagend de inteeltgrachtengordel-wezens.
  Hetzelfde fenomeen zie je bij de MSM.
  Keer op keer worden ze verrast door maatschappelijke ontwikkelingen simpelweg omdat ze halsstarrig weigeren uit hun eigen cocon te turen.
  Vandaar dat journalisten de meest geminachte beroepsgroep zijn volgens het CBS rappor.

  2.
  Met eenvormigheid bedoel ik dat in uw visie louter 1 mening mag bestaan, ik pleit daarentegen voor diversiteit. Diversiteit is iets anders dan iemand kiezen louter op gronde van sexe, geaardheid of kleur. Diversiteit zit in het hoofd. Momenteel bedient de NPO slechts 1 segment van de markt; de politiek correcte Deugmens.
  Ik pleit ervoor om ook andere presentators (of nog het allerliefste neutrale, objectieve en onafhankelijke presentators zonder opzichtige ideologische kleur) aan te stellen.

  3.
  Qua kosten
  Kijk voor het griezeleffect eens naar de buitensporige salarissen van de talentloze ideologisch gedreven knapen zoals Patrick Lodiers.
  Patrick Lodiers
  Brrrr. Een hardleerse pekinees kan nog meer kunstjes dan 1-kunstje Patrick.
  Maar Patrick heeft de juiste connecties en onderschrijft de Juiste Policor Leer en dus verdient ie honderdduizenden bij de Publieke Omroep waarvoor U en moi gedwongen worden te betalen.

  4.
  Ik klaag zelden
  Ik ben in tegenstelling tot U geen aanhanger van de erbarmelijke Zelfbeklag-Cultus die zo opgang maakt in Millenials kringen.
  Ik constateer louter feiten.

  a) (peperdure) Talentloosheid
  b) Zwakke programmering
  c) Onversneden (en oorverdovende) propaganda
  d) geestdodende monotonie

  Hopende U ietwat licht in het duister gebracht hebbende
  Verblijf ik in alle deemoedigheid,
  Uw beminnelijke leidsman,

  Raaf

 54. pieter 52

  @RAAF snap jou voor geen meter , je kraamt echt onzin uit met je reacties
  Zou wel eens willen weten wat voor werk , en bij welk bedrijf jij werkt
  maar daar zal je wel geen eerlijk antwoord op geven !

 55. E. Jansen

  @ Raaf: mijn god, wat een epistel… ik dacht dat ik al te uitvoerig schrijf… en och ja, het wordt toch een welles-nietes verhaal met je… jij hebt gelijk met je geklaag, de rest niet… maar je profielnaam en de manier van taalgebruik geeft me aan dat ik dit allemaal niet serieus met nemen, dat het tijd is wat ik hier beter aan reageerders kan besteden waar een gezonde discussie mee te voeren valt… en niet een Baudet-achtig iemand met woorden die in een dergelijk zinsverband kennelijk humor denkt te hebben… en inderdaad, je klaagt zelden, alleen dat wat je klaagt doe je allemaal hier op deze site… ik snap hem nu volledig…
  hee Raafje van me… ik wens je een fijne dag (lees: fijn leven), en ik hoop dat anderen, net als ik, nu weten met voor een vlees we in de kuip te maken hebben met je… en dan kunnen we de keuze maken: of er eindeloos op in gaan, of kiezen voor een betere kwaliteit van leven en je links laten liggen… en dat ga ik nu doen (kkkllik, UIT).

 56. Marc

  Dat komt door het mooie weer, dan kijken mensen zo ie zo weinig tv lijkt me logisch he, duuuuhhhh

 57. Paut Pielusma

  Als het minder goed weer is komt het met de kijkcijfers wel weer goed, er is nog geen man overboord.

 58. Patrick

  Zo die simon is wel verandert zeg. Had hij niet eerst bruin haar ipv blond haar.

 59. Hans van het Noorden.

  Nou Jansen ik vind jou totaal niet op de feiten ingaan. Degene die droeftoetert ben jij hoor.

 60. Mark

  Waarom foto van Naar bed Met Irene erbij. Deed het gewoon aardig met 350.000 kijkers. RTL 4 doet het niet veel beter met grote duren shows in het weekend.

  Dus voortaan gewoon Naar Bed Met Irene in de zomer programmeren. Laatste 3 afleveringen, toen RTL 4 / NPO 1 niks bijzonders meer had, trokken 2 x meer kijkers dan de 3 eerste.

 61. PH

  meer lesbiefilms op tv, en dan komt het wel goed met de kijkcijfers

 62. Bart

  @Mark Met wat aanpassingen kan SBS best een leuk programma maken op primetime waarin een bekende persoon centraal staat. Wel zonder Irene. Die kan dit niet dragen en hoort gewoon bij dagtelevisie. Talpa moet gewoon volgend jaar afscheid nemen van Irene en Kim Lian.

 63. Donald

  een aantal bejaarden kijken nog tv…..
  en een deel van de mensen heeft gewoon de tv aan zonder te kijken.

  het werkelijk aantal kijkers is nog lager.

 64. toxilogic

  @ Raaf je hebt er zin in vandaag he, jammer dat je jezelf zo druk maakt om bijzaken, ga eens verder kijken en neem de red pil, dan kom je waarschijnlijk zaken tegen waar jij je echt druk om kan maken.

 65. Raaf

  @ Beste Toxilogic.

  Maak je geen zorgen
  Ben bezig met de boeken Violated van Sarah Wilson en Broken and Betrayed van Jayne senior over de massa-verkrachtingen in Rotherham, England.
  Decennialang keek de MSM, incluis de Staatsmedia weg.
  Zoals de MSM en Staatsmedia nog steeds wegkijken.

  Tienduizenden en tienduizenden witte en Sikh meisjes vernedert, gefolterd, verkracht, met benzine overgoten door islamitische bendes.
  (Tommy Robinson is opgepakt omdat hij weigerde te zwijgen)
  Meisjes vermoord, meisjes voor het leven verminkt en onvruchtbaar verkracht.
  Nooit zullen ze meer kinderen kunnen krijgen
  Ik weet mijn prioriteiten
  Inclusief mijn diepe minachting naar de MSM/Staatsmedia toe die tot op de dag van vandaag doet alsof hun neus bloedt.
  Dat noemen ze in die contreien volgens mij kwaliteitsjournalistiek en solidariteit.

  De staatsmedia is medeplichtig.
  Niet alleen in Nederland maar ook in the UK, Zweden, Duitsland et cetera.
  Ze zijn overal exact hetzelfde.
  Ik kan daarom ook niet wachten tot de dag dat de moreel failliete Staatsmedia volledig ontmanteld wordt.

 66. echtwaar

  RTL4, er kijkt geen hond naar??? RTL5,6,7,8,9,10, enzovoort, er kijkit geen luis naar, hoe overleefd dit, wie adverteerd hier nog???

 67. JesseJames

  Het heeft vooral met het aanbod te maken. Er is gewoon maar heel weinig wat de moeite van het kijken waard is. Programma’s die voor velen de moeite waard zijn, halen nog steeds miljoenen kijkers En verder beginnen al die talkshows en nieuws-uitzendingen ook te vervelen. Wie wil er nog elke dag naar een malloot als Trump kijken, of naar Nederlandse liegende en falende politici die bijvoorbeeld na 50 jaar woningnood nog steeds praten over het bijbouwen van nieuwe huizen en ons nu de crisis voorbij is toch weer opzadelen met allerlei nieuwe maatregelen waardoor niemand er in inkomen op vooruit gaat.

 68. roos

  AD waar bemoei je je mee!! wat is jullie betaalde oplage!!!
  hoeveel vrienden krijgen AD gratis thuis…

  AD bemoei je met de krant.. en niet met de kijkers van de tv.

  hoe was de oliebol test alweer, hoeveel liter tranen is gevallen bij die harde werkers
  angela schaam je je nog voor Hans of voor de oplage van de krant

  Angela wie rijdt in de duurste auto van de zaak bij de persgroep!!!! hoeveel zakelijke kilometers, of is het show!!!
  onderzoek dat eerst en schrijf daar over!!!

  laat de tv kijkers over aan de tv makers!!!!!!!!!!

 69. BRAAK

  De kijker is die eikels meer dan zat, weg ermee.

 70. aammehoela

  Zaterdagavond inderdaad weinig kijkers, gisteravond weer nagenoeg ouderwetse kijkcijfers.
  E. Jansen, bedankt voor je reacties net zoals de anderen op de ergerlijke Raaf.
  Dat gezeur over Noord-Koreaanse Staatsmedia, walgelijk figuur moet die gast zijn.

 71. woensdag

  Sorry stelletje beroepsdiscussie figuren hier, het aanbod is gewoon slecht. Inderdaad infantiele (Wallis de Vries, Beckand etc) shows, gebracht door ongetalenteerde edoch zelfingenomen mensen, die denken boven de rest van de mensheid te staan, en dat latenmerken door een nare, laatdunkende houding. Omdat ze elk zelfinzicht missen (niet de intelligentie voor), hebben ze dat vervolgens totaal niet door van zichzelf, en gaan door met hun zielige ”vertoningen” , genaamd sjow, op godbetere : zaterdagavond. Er is een BN-ner club, die voortdurend rouleert op TV, bestaand uit dergelijke figuren. Ze zijn nogal dom, vervelend en opdringerig, en dan maar verbaast zijn dat niemand meer kijkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.