AD en Veronica Mag zien Stax/Tan als hét kantelpunt

Zowel het AD als Veronica Magazine denken dat de affaire van Humberto Tan met Dionne Stax hét kantelpunt was voor RTL Late Night. Toen de RTL 4-presentator een liegende schuinsmarcheerder bleek te zijn, namen de kijkcijfers van zijn talkshow immers in rap tempo af. Hij had de gunfactor verloren. “De veelbesproken affaire met NOS-presentatrice Dionne Stax was hét kantelpunt. Het was beroerde pr: Tan was niet langer de man met het onberispelijke imago“, aldus het AD.

Het ergerde vooral veel mensen dat Tan nooit met een publiekelijke schuldbekentenis kwam en iedereen maar de hand boven zijn hoofd hield. RTL Boulevard deed bijvoorbeeld heel erg zijn best om de affaire niet te behandelen.

Voor zijn eerste interview sinds de affaire koos Tan geen kritisch medium uit, maar het blad van de vrouw van zijn baas: de Wendy. Hierin poseerde hij op de helft van de foto’s zonder shirt.

Veronica Magazine: “Zijn het inderdaad de huwelijksproblemen die Tan de das om hebben gedaan? Dat is natuurlijk met geen mogelijkheid aan te tonen, maar er is wel een opvallende dip in de kijkcijfers vanaf het moment dat vorig jaar de hardnekkige roddel rondging dat Humberto echtelijk gedoe had en dat er iets moois was opgebloeid tussen hem en presentatrice Dionne Stax. De talkshow viel soms zelfs buiten de lijst van de 25 best bekeken programma’s van de dag, met kijkcijfers die daalden tot ver onder de 500.000.

Ruud Hendriks, voormalig RTL-programmabaas, zegt in het tv-blad: “Ik draag hem een warm hart toe, echt. Maar het programma heeft een flinke knauw gekregen door zijn privéproblemen. Hij miste daarna lange tijd die belangrijke glinstering in zijn ogen. Maar hem weghalen als presentator is tricky. Ik snap dat Erland Galjaard daar lang mee heeft wacht.

Begin september start Twan Huys als de opvolger van Humberto Tan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen