Jandino Asporaat: ‘Ik hoef geen contract’

Het vertrek van Jandino Asporaat bij RTL was vorige week groot nieuws. Als presentator van shows als Dance Dance Dance was hij één van de belangrijke gezichten van RTL 4 geworden. Bij dat programma wordt hij nu opgevolgd door Humberto Tan. Volgens RTL wilde Asporaat zelf meer tijd hebben, volgens Angela de Jong is Asporaat weggewerkt door Tan. Eén ding is zeker: Tan heeft een nieuw driejarig contract bij de zender en Asporaat zit nu zonder televisiecontract.

De 37-jarige Asporaat laat nu in de Privé weten dat hij zelf onder de exclusiviteit uit wilde. “Ik hoef geen contract. Is er een klus en is het iets voor mij, dan doen we het. Anders niet.

Hij hoopt op succes voor zijn eigen tv-bedrijf Het Huis van Asporaat. “Mensen zijn vaak bang voor verandering, maar verandering is gewoon loslaten en ruimte creëren voor andere dingen. Iedereen is altijd zo bang en wil een vast contract, maar hoeveel geld heb je echt nodig? Ik vertrouw op mijn talent en dan komt het goed.

Het was gewoon veel, en ik heb ook nog mijn gezin, dus ik heb met RTL besproken om het anders te gaan doen. Ik ben met RTL over nieuwe formats aan het praten met een andere presentator dan mijzelf, daar heb ik nu meer tijd voor.

Het Privé-interview met Jandino Asporaat kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen