AD-Angela overweegt BN’ers in te seinen voor column

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, overweegt om bevriende BN’ers in te seinen voorafgaand aan een kritische column. Dat heeft ze gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Critici vinden het twijfelachtig dat De Jong als tv-recensent zo druk bezig is met haar eigen tv-verschijningen; ze denken dat ze bevriende BN’ers zal gaan sparen in haar columns. De AD-ster stelt sceptici gerust: zelfs haar vrienden van De Slimste Mens, Philip Feriks en Maarten van Rossem, zou ze niet sparen.

De Jong kan zich wel voorstellen dat ze bevriende BN’ers even van tevoren zou inseinen. “Stel dat ik het nodig zou vinden om een ontzettend kritische column te schrijven over Maarten van Rossem of Philip Freriks, dan zou ik ze dat van tevoren wel even laten weten denk ik.”

Ze zou zich er echter niet voor schamen om kritisch over hen te schrijven. “Het zijn de twee verschillende functies die je hebt in het leven, denk ik dan. Hij heeft zijn werk en ik heb mijn werk. Ik ben niet bezig om allerlei vriendjes te maken in Hilversum. Het enige dat ik heb is mijn geloofwaardigheid en mijn eerlijkheid. Die heb ik nogal hoog in het vaandel staan, dus ik ga me niet laten verleiden tot een milder oordeel omdat ik iemand heel aardig vind.”

Dat neemt niet weg dat ik het soms heel lastig vind. Voor Paul de Leeuw heb ik bijvoorbeeld enorm veel respect en ik heb enorm van hem genoten toen ik nog jonger was.

Lees ook: Angela de Jong pleit voor tv-pauze Paul de Leeuw (gisteren)

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen