Eva Jinek vreest niet voor concurrent Twan Huys

Eva Jinek maakt zich er geen zorgen over dat de late talkshow van RTL 4 straks meer op die van haar en Jeroen Pauw op NPO 1 lijkt. Dat heeft ze gezegd in De Wild in de Middag op NPO Radio 2. RTL 4 begint op 3 september met de late talkshow van Twan Huys. Op die dag keert ook Pauw terug voor een nieuw seizoen. In de winter staat Jinek voor het eerst tegenover Huys. “Het is altijd leuk om te vechten voor de gast van de dag en voor het beste programma. Dat is voor de kijker ook het best.

Concurrentie houdt iedereen scherp, aldus Jinek. “Als je kijkt naar het Nederlandse tv-landschap, dan hebben we ontzettend veel hoogwaardige talkshows. Dat er nóg een concurrent bij komt, met een goede staat van dienst, is fantastisch, want ik ben de grootste voorstander van competitie aller tijden.

Huys zal inhoudelijk meer een concurrent zijn van Jinek dan Humberto Tan was. “Het houdt iedereen lekker scherp en hysterisch en actief. Ik juich het van harte toe. Iedereen wordt beter. Dat is altijd het beste.

Lange tijd was Jinek ’the new kid on the block’ op de late avond, maar straks is dat Huys. Is ze niet bang dat de kijker voor iets nieuws gaat? “Nieuw is een relatief begrip als het om talkshows gaat, want uiteindelijk is een talkshow een tafel met mensen die praten over de actualiteit.”

Daar heb je wel accenten en variaties binnen, maar het grootste accent ben je als presentator zelf. Echt wezenlijk het fundament van de talkshow veranderen: dat zal niet gebeuren.”

Foto: KRO-NCRV, Pim van Boesschoten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen