Willem Drieling vreesde dertig jaar lang voor Job-tapes

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 14:45

Willem Drieling heeft er dertig jaar lang voor gevreesd dat de naaktfoto’s die Job Gosschalk van hem maakte als 16-jarige jongen zouden uitlekken. Dat heeft hij gezegd voor de camera van Shownieuws. Als jonge knul stond Drieling op de bus te wachten toen Gosschalk voorbij fietste en beweerde dat hij acteertalent in hem zag. Hij nodigde hem uit voor een casting. “Het begon met gewone foto’s en uiteindelijk: ‘Doe dit uit, doe dat uit, doe zus uit, want een acteur moet uit zijn comfortzone kunnen stappen’.

Gosschalk gebruikte zijn macht om Drieling steeds verder te krijgen. “Uiteindelijk krijg je de vraag of je seksuele handelingen bij jezelf wil doen, ‘want dat ziet er beter uit op het plaatje’. Ja, het overkomt je, je doet het gewoon als je zestien bent. Achteraf toen het gebeurd was denk je wel van: o, shit, dit is niet goed.”

Uit angst om acteerklussen mis te lopen en uit angst dat Gosschalk de foto’s tegen hem zou gebruiken heeft Drieling nooit iets tegen Gosschalk ondernomen. “Ik heb geen flauw idee of ze er nog zijn. Ik heb dertig jaar lang gehoopt dat ze er niet waren en nu hoop ik dat ze ze ergens vinden.

Het opduiken van de beruchte Job-tapes zou de politie van behoorlijk wat bewijsmateriaal voorzien. “In mijn eentje kan ik niets. Ik weet ook wel dat ik niet in mijn eentje ben. Niemand zegt meer wat, maar de mensen die het meegemaakt hebben blijven er wel mee zitten.

Gosschalk schijnt momenteel al zijn slachtoffers te bellen. “Ik heb nog niks van hem gehoord. Wat moet hij gaan vertellen? Het spijt me? Willem, ik wou nog even wat zeggen: sorry? Dat is zeker niet genoeg, nee.

Drielings dochter wordt inmiddels onpasselijk als ze Gosschalks naam ergens in beeld ziet staan. “In het begin komt er dan te staan ‘Productie Job Gosschalk’, dan steekt zij haar vinger in de keel en zegt ze: ‘Gadverdamme, pa.’

Foto: SBS
12 Reacties op “Willem Drieling vreesde dertig jaar lang voor Job-tapes”


 1. Curryworst

  Zolang al die talkshows het liever over de Amerikaans MeToo strapatsen hebben en alle Nederlandse acteurs en regisseurs hun lippen stijf op elkaar houden heeft Gosschalk niets te vrezen.

 2. Ookdatnog

  HET WORDT TIJD DAT DE MAN STRAFRECHTELIJK VERVOLGD WORDT!!😈

 3. Henkie983425

  wie is deze?

 4. snuifje

  wie is deze meneer?

 5. het is de schuld van Vladimir Poetin

  Voordat Alex Transparant, Mark Pinokkio en Sybrand Unilever mij de schuld hiervan geven. Ik heb er niets mee te maken, ik ken die beste man zelfs niet. Waarschijnlijk komen deze 3 mannen weer met allerlei verzonnen bewijzen maar nogmaalsik heb er niets mee van doen wat vunzige Job allemaal doet.

 6. Hooftstraat

  Het word tijd, dat dit soort media junks ala, Arie Boomsma en Willem Drieling, volledig worden genegeerd!

 7. Marianne

  Sta hier niet van te kijken. Kennelijk zijn er nog steeds veel zaken taboe in Nederland.

 8. Hooftstraat

  Het word tijd, dat dit de bie len ala, ikzelf, volledig worden genegeerd!

 9. De schuld van Vladimier Poetin

  Nogmaals ik ken deze man niet en ik heb er niets mee te maken voordat Telegraaf en AD anders beweren.

 10. T

  Is dit geen reden om een strafrechtelijk onderzoek te starten?

 11. Ramme dan

  En dan vinden ze de tapes…. houdt BlowJob daarop een pistool tegen hun hoofd? Hoe verwerpelijk t ook is, wat gaan ze m ten laste leggen?

 12. Gadget

  Het moet ook op een andere manier gebeuren. Een ander bureau opdrachten geven, arbeidsinspectie inschakelen en de boeken goed controleren. In Amsterdam weten ze hoe dat moet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.