Willem Drieling vreesde dertig jaar lang voor Job-tapes

Willem Drieling heeft er dertig jaar lang voor gevreesd dat de naaktfoto’s die Job Gosschalk van hem maakte als 16-jarige jongen zouden uitlekken. Dat heeft hij gezegd voor de camera van Shownieuws. Als jonge knul stond Drieling op de bus te wachten toen Gosschalk voorbij fietste en beweerde dat hij acteertalent in hem zag. Hij nodigde hem uit voor een casting. “Het begon met gewone foto’s en uiteindelijk: ‘Doe dit uit, doe dat uit, doe zus uit, want een acteur moet uit zijn comfortzone kunnen stappen’.

Gosschalk gebruikte zijn macht om Drieling steeds verder te krijgen. “Uiteindelijk krijg je de vraag of je seksuele handelingen bij jezelf wil doen, ‘want dat ziet er beter uit op het plaatje’. Ja, het overkomt je, je doet het gewoon als je zestien bent. Achteraf toen het gebeurd was denk je wel van: o, shit, dit is niet goed.”

Uit angst om acteerklussen mis te lopen en uit angst dat Gosschalk de foto’s tegen hem zou gebruiken heeft Drieling nooit iets tegen Gosschalk ondernomen. “Ik heb geen flauw idee of ze er nog zijn. Ik heb dertig jaar lang gehoopt dat ze er niet waren en nu hoop ik dat ze ze ergens vinden.

Het opduiken van de beruchte Job-tapes zou de politie van behoorlijk wat bewijsmateriaal voorzien. “In mijn eentje kan ik niets. Ik weet ook wel dat ik niet in mijn eentje ben. Niemand zegt meer wat, maar de mensen die het meegemaakt hebben blijven er wel mee zitten.

Gosschalk schijnt momenteel al zijn slachtoffers te bellen. “Ik heb nog niks van hem gehoord. Wat moet hij gaan vertellen? Het spijt me? Willem, ik wou nog even wat zeggen: sorry? Dat is zeker niet genoeg, nee.

Drielings dochter wordt inmiddels onpasselijk als ze Gosschalks naam ergens in beeld ziet staan. “In het begin komt er dan te staan ‘Productie Job Gosschalk’, dan steekt zij haar vinger in de keel en zegt ze: ‘Gadverdamme, pa.’

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen