Dries hoopt dat AVROTROS hem serieus overweegt

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 14:00

Dries Roelvink zou het waarderen als de AVROTROS zich in elk geval serieus in hem gaat verdiepen als de omroep zich gaat oriënteren op de volgende inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij laten weten aan De Telegraaf. De ochtend na de geflopte act van Waylon in de Songfestival-finale twitterde Roelvink ‘dat hij het nu maar moet gaan doen’. “Het was niet meteen bloedserieus dat ik het moet worden, maar het zit wel in mijn achterhoofd van: is die mogelijkheid er nog?

Roelvink hoopt dat de AVROTROS hem niet direct afschrijft. “Ik besef wel dat ik 59 ben en ben je dan nog de aangewezen persoon om naar het Songfestival te gaan? Ik zou in elk geval een liedje willen horen aan AVROTROS waarvan men misschien denkt: dat is zo gek nog niet.

De zanger hoopt vurig op een Eurovisie-optreden. “Ik heb twintig jaar geleden al een keer geroepen dat ik best een keer zou willen gaan. Ik keek toen naar Johnny Logan, die twee keer gewonnen heeft en toen dacht ik: met zo’n liedje gaan zou prachtig zijn. Alleen zo’n liedje verwachten mensen niet bij mij als ze zich niet verdiept hebben in mij. Dan denken ze dat ik een carnavalszanger ben.

Wat vond hij eigenlijk van Waylons act? “Het was geen toegankelijk liedje. Hij gebruikte dit keer een kleur stem die ik zijn minst mooie kleur vind. Je sluit dan een groot publiek uit. Als je een liedje uitbrengt dat in een vol café op het Leidseplein werkt, dan kan het ook op het Songfestival werken. Óf het moet heel onroerend zijn.”

Roelvink wil het in 2019 graag gaan proberen. “Ik kan me goed voorstellen dat de TROS en al die mensen eromheen in eerste instantie denken: Dries Roelvink naar het Songfestival kun je toch niet serieus nemen? Maar als ze zich even zouden verdiepen en kijken naar waar ik vandaan kom en wat voor muziek ik graag zing, dan is er een mogelijkheid.

Het interview met Dries Roelvink kunt u bekijken op de Telegraaf-site. De zanger is in de studio te gast bij presentator Maarten Steendam.

Foto: Telegraaf Privé
33 Reacties op “Dries hoopt dat AVROTROS hem serieus overweegt”


 1. Ron

  Ze zullen het zeker serieus overwegen ja….Om hem juist niét te sturen….

 2. Daan

  Met Dries worden we allerlaatste.

 3. Roland

  Ik hoop dat die man een keer net zo moe van zichzelf wordt als ik van hem

 4. Freddy

  Wat gekleurd MC: Flop van Waylon.
  Hij heeft de finale gehaald, nette plaatsing door jury. De 18e plaats is niet de beste maar ik vind flop echt veel te ver gaan.
  Dries is te oud voor het ESF. We hebben geleerd toch van de Toppers, ook het volkse van Sieneke doet niets.
  Er zijn vast andere artiesten. Ik zou een samenwerking zien zitten met iig Armin.

 5. LD

  Combineer gewoon iets in elkaar in de trant van:

  – Muziek : Martin Garrix
  – Zang : Maan
  – Rap : Lil’ Kleine

  Dat moet toch de sound van nu kunnen pakken, nu nog nadenken over een pakkende podium-act.Beetje vuur, beetje video art, wat dansers.. geen nep-instrumenten op het podium. Klaar.

 6. LD

  Oh ja… iedereen laat “Zijn eigen team” thuis, er kokt 1 team met 1 sturing.

 7. Frans D.

  Dries wil niet naar het Songfestival, Dries wil z’n momentje van aandacht zoveel mogelijk uitmelken.

 8. Robin

  Die vent heeft echt een giga plaat voor zijn kop, heeft hij na al die jaren nog niet door dat Nederland hem niet moet inclusief zijn zoons en baggermuziek!

 9. Curryworst

  Als Dries R. dit echt zou menen dan is hij rijp voor een inrichting.
  Maar meneertje zonnebank wil gewoon even wat media-aandacht.

  Aan de andere kant, ik zie hem al in 2019 in Israël op het podium staan.
  Met zijn oranjebruine kop in zijn knalgele zwembroekje.
  Doet het goed bij de oudere h om o.

 10. Ookdatnog

  DIE DRIESJE TOCH HIJ BEGINT WEER IN ZICHZELF TE GELOVEN, LEUK HOOR EN ONSCHULDIG
  DAT WEL ,MAAR COMPLEET KANSLOOS, ZET HET UIT JE HOOFD DRIES EN GA DE MENSEN IN HET LAND VERMAKEN WANT DAT KAN JE WEL!🙆

 11. E

  @LD: Goed voorstel! Ik heb een idee om het nog beter te maken: We laten het ‘rap’ gedeelte achterwege.

 12. Jordao

  Ach die songfestival is hét songfestival allang niet meer, al 15 jaar niet meer. Nederland moet nooit meer meedoen. Zet de beste zanger van Nederland daar en kunt zomaar je naam te grabbel gooien. Nee , het is meer circusacts geworden. Het jaar daarvoor de man/vrouw met de baard, vorig jaar dat “slaap kindje slaap” liedje van die slome Portugees en nu wint the girl with the chicken-act…….Gekker moet het niet worden……

 13. Nope

  Zou wel grote stunt zijn in zijn gele zwembroekje LOL
  Songfestival is wheel of Fortune, welk vakje volgende keer.

 14. Hooftstraat

  Drol Roelvink, ga je kinderen opvoeden, Dave R heeft grove misdaad begaan, het leven van een meisje volledig verwoest, steek je energie daarin… By the way om mee te kunnen doen is eis nummer 1 kunnen zingen. Get a life aandachtsjunk

 15. Bep

  Dries je hebt je je hele leven zo belachelijk gemaakt dat we je nu zien als malle Eppie en Dave heeft het nog erger gemaakt dus laten we het niet doen ok?Je zult best een aardige man zijn maar echt snugger kan ik je ook niet noemen.

 16. Anouk Smullers

  Stakker

 17. Erik

  Ach, allemaal niet zo serieus erop ingaan man. Als hij daar naartoe wil? Prima toch? Op het songfestival zijn wel ergere kandidaten en dat hele songfestival is toch een lachertje geworden? (Chicken act, monsters op podium, letterlijk niet kunnen zingen)

  Stuur Dries…..misschien zelfs dan WEL een kans.

 18. StefanV

  Ik vind het prima wanneer de AVROTROS Dries Roelvink in overweging neemt. Maar dan wel als deelnemer aan een Nationaal Songfestival, waaraan zeker een stuk of 9 andere liedjes/artiesten deelnemen. Wedden dat Dries dan snel weer z’n keutel intrekt?

  Veel Nederlandse artiesten willen “best wel” naar het Songfestival, als ze maar vrije doorgang krijgen. Zo gauw ze aan een wedstrijd moeten deelnemen, haken ze af. Want daar voelen ze zich te goed voor.

 19. Leontien

  Leuk om Dries in te zetten maar dan wel voor een kleinschalig songfestival voor zwakbegaafden. Mijn hemel deze man meent het en dat vind ik verontrustend. Deze in mijn ogen ordinaire schlemiel kan niet zingen, hij moet het hebben van zijn uiterlijk hahahahahahahahahahah

 20. Benjamin

  Leeft die man nog? Hij kan helemaal niet zingen die opgepompte plofkip.

 21. Ano Nymous

  59. En nog steeds geen grote doorbraak beleefd.
  Dat zou je toch te denken zetten…
  Maar nee Dries Roelvink heeft nog steeds het idee dat ie dé artiest van NL is…

 22. Henny Huisman

  Waarom sturen ze mij niet? Ik heb ook een grote hit gehad met ‘Snuitje’.

 23. tim

  Dries is king met zijn gele zwembroek

 24. gerdien

  Geflopt, geflopt: waar hebben we het over? Een liedjeswedstrijd die is gewonnen door een kakelende kip van 100 kilo en waarin ‘onze’ Waylon uiteindelijk 18e is geworden van de 43. Nog boven Engeland of België. Doen ze daar ook zo hysterisch en blijven ze maar zeiken van’ ja, maar, als ze nou een andere jurk aan had gehad, of meer bewogen of juist stil gestaan of dat andere nummer blablabla’: Vast niet.

  Dries wordt door niemand serieus overwogen, ook niet door hemzelf maar hij heeft weer mooi zijn momentje in de schijnwerpers gehad.

 25. Nico

  alsjeblieft zeg!

 26. Kees Twist

  Jordaanfestival is al te groot voor hem

 27. zorro

  Ach er is ook een plaats 26 die is dan voor Dries.

 28. Willem Bijkerk

  Ik vind een act van Dries bij voorbaat racistisch.

 29. zorro

  Maar dan wel met gele zwembroek.

 30. Ivo Tan

  Als hij zich Driesoslav Roelovic noemt en geen gele maar een meekleurende zwembroek draagt met daarop vulkaanuitbarstingen en de getijden vd Noordzee, dan zitten we gebakken!

 31. `Flits Bom

  Het zou zo maar een keurslager kunnen zijn.
  Zie zijn witte schort en with petje al helemaal voor me.
  “mag het ietsje meer zijn?”

 32. Bonnie Kreukboven

  Deze aandacht komt allemaal weer door dat ene item in Boulevard. Waarom blijft dat programma deze armoedige familie zonder enig talent altijd maar aandacht geven?

 33. anoniem

  Neerlands trots.. :-D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.