Wilfred Genee: ‘Overstap naar Talpa TV is rond’

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 13:50

De overstap van de mannen van Voetbal Inside naar het Veronica van Talpa TV (voorheen SBS) is rond. De contracten zijn getekend. Dat heeft Wilfred Genee gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Het duurde even voordat alles rond kon komen met John de Mol, omdat RTL dat tegenhield, aldus de presentator. “We mochten het contract rondmaken als we het WK zouden doen, nou we gaan het WK doen!“, zegt de presentator, wijzend op de nieuwe RTL 4-show VI Oranje Blijft Thuis.

VI Oranje Blijft Thuis is in juni te zien op het tijdstip van RTL Late Night. “Dat wordt echt een fantastisch feest. Vijf weken lang, zonder oranje een prachtig WK-programma maken. Dus we gaan er met een knal uit.”

De contracten met John de Mol zijn getekend. “Ja, het is rond. Ik ben er wel tevreden mee. Ik had graag, dat heb ik al eerder aangegeven, bij RTL gebleven. Zeker omdat RTL op het laatste moment met allerlei kansen kwam. Maar toen konden we niet meer terug.”

Nu focust Genee zich op Veronica. “Nu liggen daar wel heel veel kansen: de Champions League is naar Veronica gegaan en er zijn meer mogelijkheden voor mij.”

Foto: RTL
15 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Overstap naar Talpa TV is rond’”


 1. anoniem

  Dit wordt hun ondergang.. :-)

 2. Suomynona

  Hier gaan de mannen van VI, en met name Wilfred, nog wel spijt van krijgen. John haalde eerder bekwame mensen in huis, zoals Rik van de Westelaken. Die werd gouden bergen beloofd bij de overstap, maar na wat matige programmaatjes is die intussen naar AvroTros gegaan waar hij wél de programma’s kan doen die hij wil doen.
  Zelfde zal ongetwijfeld gebeuren bij Wilfred. Naast VI en de CL krijgt hij er wat inwisselbare programma’s bij die bij tegenvallende kijkcijfers na twee weken al verschoven/gestopt worden en that’s it. Want intussen is John druk bezig met de zoveelste talentenjacht in typisch Talpa-‘decor’, en zijn verdere beloftes weer vergeten.

 3. Appelsap

  We kunnen wel roepen dat het niks gaat worden bij Veronica… maar of het wat geworden was met de beloftes bij RTL kun je ook niet weten… nergens is succes verzekerd …behalve bij boer zoekt vrouw …of omroep MAX…

 4. Dirk

  Laten we eerst maar eens afwachten wat het gaat worden.waarschijnlijk doet er geen een Nederlandse club mee in de cl.feit is wel dat de mol alleen maar in geld denkt maar van fatsoenlijke programma’s weinig kaas heeft gegeten.

 5. Insider

  VI Oranje Blijft Thuis komt vanuit de tuin van Paleis Soestdijk…wordt een dezer dagen officieel…

 6. Bart

  @anoniem Helemaal niet. Voor de kijkers van VI zal er niet veel veranderen behalve dat een zendertje verder moeten zappen. Dat zullen ze heus wel doen.

 7. Johan

  Flop.

  Successen behaalt in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.

 8. mark

  WK is sowieso geen zxk aan dat wordt pas “leuk” na de poule wedstrijden.

 9. Remi

  … Een mooie locatie. Ik was er twee jaar geleden nog.
  Ik ben benieuwd of de informatie klopt, @Insider.
  We gaan het zien !

 10. Ron

  Soestdijk? Dat is toch helemaal geen relevante lokatie voor een programma wat veelal over het WK zal gaan? Had dan gewoon Scheveningen als lokatie aangehouden. Niets mis mee…

 11. Ook leuk

  Uefa cup voetbal ook laatste onderhandelingen met talpa. Wordt volgende week bekend gemaakt.

 12. ycheweiz

  Mensen het is allemaal allang in kannen en kruiken. Veronica wordt de mannenzender van Talpa, voetbal van maandag tot vrijdag. John zou alleen nog Maxim Hartman moeten binnenhalen, gegarandeerd succes zeker voor een mannenzender.

 13. Laurens

  @Sumynona;
  Verschil met de mannen van VI en Rik vd Westelaken is dat zij, net als bijv. Frank Visser, blijven bij hun “leest”.
  Mr Visser doet nagenoeg hetzelfde en dat doen de mannen van VI ook. Ik verwacht dus niet veel verschil in kijkcijfers. RTL7 is immers ook een kleine zender.

  Kijk naar Irene Moors… van een keuvelprogramma op zondag, inclusief aangever Carlo, naar grotere shows. Dat werkt niet!

 14. kaatje

  Trouwe kijkers blijven kijken !!!!

 15. tippel

  De RTL directie heeft echt zitten slapen!

  Klopt kaatje en daar heeft VI als enige programma op de Nederlandse tv er veel (zo wie zo 400.00-600.000) van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.