SBS 6 na poppenflop toch weer met poppenshow

SBS 6 komt na het kijkcijferdrama van Wat Een Poppenkast in 2016 toch weer met een poppenprogramma. Het gaat om PopTalk, een soort Praatjesmakers, maar dan met pratende poppen in plaats van Jochem van Gelder. Dat blijkt uit een persbericht van de zender. Hoe ziet het er uit? “Grappige, lieve en aandoenlijke poppen gaan in het programma op allerlei locaties in Nederland het gesprek aan met onbevangen kids én bejaarden, op zoek naar hun fijnste, gekste of moeilijkste verhalen.

Waarom kiest SBS 6 voor poppen in plaats van mensen? “Zeker als je zit met vragen, zorgen, angsten of gevoelens die je maar moeilijk kunt delen met anderen, is praten met een pop soms toch makkelijker dan met een mens van vlees en bloed. Vooral tegen deze poppen, want die luisteren altijd en oordelen nooit – en in PopTalk praten ze ook nog eens net zo eerlijk en onbevangen terug.”

Wel is het zo dat de poppen worden bestuurd door mensen. “Achter elke pop zit uiteraard een echt mens die de stem van de pop vertolkt. Deze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd; ze zijn empathisch, onbevooroordeeld, vinden niets gek en begrijpen alles.”

SBS 6 stuurt de bonte verzameling poppen naar ziekenhuizen, scholen, wachtkamers, peuterspeelzalen, AZC’s, verpleeg- en bejaardenhuizen. “De poppen kunnen overal en op elk moment spontaan een gesprek aanknopen met het nietsvermoedende doelwit.”

Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in de loop van 2018 te zien bij SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen