Nog geen 200.000 kijkers voor Jet van Nieuwkerk

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 13:15

Het nieuwe programma Niet Gezond Meer van Jet van Nieuwkerk, de dochter van Matthijs van Nieuwkerk, is met nog geen 200.000 kijkers van start gegaan op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Niet Gezond Meer, over mensen met een ziekelijke fixatie op gezond eten en sporten, ging om negen uur in première met 195.000 kijkers en 4 procent marktaandeel. Dat is overigens wel meer dan de 10.000 kijkers die ze vorig jaar scoorde met haar dagprogramma op RTL 4.

De Volkskrant vond dat Niet Gezond Meer een beetje vaag bleef. Van Nieuwkerk gaf in haar programma aan dat die ziekelijke obsessie, orthorexia genoemd, ‘steeds vaker voorkomt’. “Maar een in eetstoornissen gespecialiseerde kinderarts van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam kon dat ‘steeds meer’ niet omzetten in cijfers.

De vraag wanneer streven naar een gezond leven niet gezond meer is is best interessant, vindt de Volkskrant. “Zolang dat maar dicht bij de feiten blijft.

Het NRC denkt er ongeveer hetzelfde over. “De eerste aflevering van Niet gezond meer draaide een beetje in rondjes, maar bevat interessante momenten.

Foto: NTR, Babet Hogervorst
12 Reacties op “Nog geen 200.000 kijkers voor Jet van Nieuwkerk”


 1. Curryworst

  Van het stukje dat ik gezien heb was het alleen maar ‘ikke, ikke, ikke, ikke’ en constant in beeld. En nog voorlezen uit je eigen pubertijd dagboekjes.
  Hoe egocentrisch wil je het hebben. Hou dit lekker als vlog op YouTube.
  (Maar aangezien het de dochter van is gaat de rode loper uit in het Hilversumse.)

 2. HenkiePenkie

  DWDD is het eerste programma van MvK dat succes heeft. Daarvoor faalde hij met alles.
  Grappig dat je dan als dochter denkt dat je succes gaat hebben met een programmaatje over voer.

 3. Wim

  Misschien had ze even wat langer in de luwte moeten blijven – of bij haar opstapje, zoals ze dat zelf noemt. Dan had ze meer vlieguren gehad. Wat ze hier doet, daar is ze nog niet aan toe. Te vroeg, gauw weer terug, en over 2 jaar nog maar eens.

 4. malle pietje

  Ik denk dat de meeste mensen wel klaar zijn met de “kindjes van”. Er zijn een paar families die hun koters lopen te pushen in de media ,maar nogmaals, ik denk dat de meeste mensen dit trucje zat zijn.

 5. Joep

  Supergoed programma! leerzaam voor jongeren!

 6. Boris

  Ze heeft precies zo’n tuitmondje als haar vader. Jammer voor haar dat ze niet de kijkcijfers van haar vader heeft.

 7. Jopie

  Werkelijk niemand zit op haar te wachten. Kappen dit programma.

 8. W.A. de Koning

  Ho ho, het is NPO3, prima kijkcijfers dacht ik zo voor een zender die haast niemand bekijkt.

 9. rafi

  Kind ga eerst plassen en daarna flink douchen…….

  Dieper kan je niet zakken, lelijk ding.

 10. Charles

  Totaal ongeschikt voor op tv niet interessant en veel te lelijk.

 11. BRAAK

  Nog niet geschikt voor dit werk wat ze via vriendjespolitiek heeft gekregen.

 12. Duiker64

  Geen gunfactor vermoed ik. Ik vond haar al zwaar irritant in alle programma’s waarin ze aanschoof om haar eigen programma te promoten. Alleen maar ik ik ik ik en volgens mij is het ‘probleem’ waarover ze het heeft zwaar overschat. Kent u iemand die orthorexia heeft?
  Wat iemand hiervoor al aangaf…ga vloggen mens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.