Nog geen 200.000 kijkers voor Jet van Nieuwkerk

Het nieuwe programma Niet Gezond Meer van Jet van Nieuwkerk, de dochter van Matthijs van Nieuwkerk, is met nog geen 200.000 kijkers van start gegaan op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Niet Gezond Meer, over mensen met een ziekelijke fixatie op gezond eten en sporten, ging om negen uur in première met 195.000 kijkers en 4 procent marktaandeel. Dat is overigens wel meer dan de 10.000 kijkers die ze vorig jaar scoorde met haar dagprogramma op RTL 4.

De Volkskrant vond dat Niet Gezond Meer een beetje vaag bleef. Van Nieuwkerk gaf in haar programma aan dat die ziekelijke obsessie, orthorexia genoemd, ‘steeds vaker voorkomt’. “Maar een in eetstoornissen gespecialiseerde kinderarts van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam kon dat ‘steeds meer’ niet omzetten in cijfers.

De vraag wanneer streven naar een gezond leven niet gezond meer is is best interessant, vindt de Volkskrant. “Zolang dat maar dicht bij de feiten blijft.

Het NRC denkt er ongeveer hetzelfde over. “De eerste aflevering van Niet gezond meer draaide een beetje in rondjes, maar bevat interessante momenten.

Foto: NTR, Babet Hogervorst

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen