Wilfred Genee heeft liever Ring dan Nipkowschijf

Wilfred Genee is blijer met zijn Gouden Televizier-Ring dan hij zou zijn met een Zilveren Nipkowschijf. Dat heeft de tv-ster gezegd op BNR Nieuwsradio. Het gaat in beide gevallen om een prestigieuze tv-prijs, maar de Ring-winnaar wordt door het publiek gekozen en de Nipkowschijf-winnaar door een groepje tv-recensenten met daarin onder meer Angela de Jong. Zij gaven de eervolle vermelding dit jaar aan ‘De neven van Eus’ van Özcan Akyol, die vrijdag sidekick was in de radioshow van Genee.

Özcan Akyol gaf aan erg blij te zijn. “Het is fantastisch. Vooral als je ziet wie hem nog meer hebt gekregen.

Toen Genee aangaf die prijs nog niet te hebben, antwoordde Akyol: “Nee, want die kun je niet beïnvloeden met jouw publiek, hè, dus dan krijg je hem ook niet.

Genee voelt ook niet de behoefte om het Nipkowschijf-panel te beïnvloeden: “Die moet je lekker serieus nemen. Volgens mij is het publiek nét iets belangrijker, als ik heel eerlijk ben. Ik win liever een prijs van het publiek dan van dertien recensenten die allemaal denken dat ze verstand van televisie hebben.

Hij is veel blijer met zijn Ring. “Ik heb hem wel binnen de presentator van het jaar én de Televizier-Ring. Dat geeft toch aan hoe populair het programma het is en hoe goed het wordt gewaardeerd.

Akyol: “Die mensen die al die onderbroeken van jou kopen, die mening vind jij belangrijker?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen