Thierry Baudet ergert zich aan ‘linkse’ AD-journaliste

Geplaatst op Sun 20 May 2018 om 11:00

Thierry Baudet (35) ergert zich aan de lopende band aan journalisten. Hij liep vrijdag al boos weg uit de radioshow van Wilfred Genee en dit weekend is in de kiosk te lezen hoe hij zich ergert aan AD-journaliste Eefje Oomen. “Weet je wat het probleem is? Dat journalisten als jij niet uit je linkse frame komen. Je hebt onbewust meegekregen dat linkse politici goed zijn. Die bekommeren zich om de arme mensen in Syrië. En rechtse politici zijn fout. Die willen alles voor zichzelf houden“, legt hij haar voor.

Even later in het interview: “Echt? Ga je me weer vragen stellen over Jared Taylor, over Yernaz, over racisme? Of wil je eigenlijk liever meteen weten of ik een fascist ben? Weet je wat ik denk? Ik denk dat mensen helemaal klaar zijn met dit soort vragen. Er is een reden hoor, dat de oplages van kranten dalen.

Een uur later vraagt Baudet aan de AD-journaliste wat ze wil drinken. “Wat doen we? Witte wijn of champagne? Laten we champagne doen, we hebben nu toch al ruzie.”

Aan het eind van het gesprek geeft Baudet aan niet uitgedaagd te zijn geweest. “In een goed gesprek klingelen vele bellen, verken je onderwerpen, daag je elkaar uit. Wat hier gebeurt, is het tegenovergestelde. Alles komt in een trechter terecht. Het is tijdens dit interview helemaal leeg geweest in mijn hoofd.

Wat had ze dan moeten vragen? “Je stelt niet de goede vragen. Waarom heb je me niet gevraagd naar de barokke stijl van dit boek? En waarom die stijl, die wel iets van de late Oek de Jong heeft, iets Reviaans, zo afwijkt van de sobere stijl van alle andere hedendaagse romanciers? Daar had ik wel interessante dingen op kunnen zeggen.

Het AD-interview ‘Nederland kan nog veel meer Thierry Baudet gebruiken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL
64 Reacties op “Thierry Baudet ergert zich aan ‘linkse’ AD-journaliste”


 1. Kijker

  O dus kritisch zijn mag niet? We mogen alleen keuvelen over de barokke stijl van een boek (?). Achterlijke populist. En maar huilie huilie doen als iemand kritisch is.

 2. Stefan

  AD=tokkiekrant.

 3. Linkser dan rechts

  Wat ik nou niet snap van al dat linkse politiek correcte gedoe is dat veel mensen heel veel rechts gedoe zien als rassistisch en fassistisch….. maar heel veel ongelijkheid en oorlog ontstond /ontstaat vaak in landen waar communisme … linksheid… de macht voerde

 4. Bears' den

  Baudet is gewoon lekker helder..
  Next president? Graag ja!

 5. Henkie983425

  All0gtonenDagblad

 6. Henkie983425

  #gothierry

 7. Ron

  AD en links? Laat me niet lachen, rechts liberaal krantje hoor. Die Baudet weet zichzelf wel erg voor schut te zetten keer op keer. Alles voor de publiciteit. Populist inderdaad.

 8. dynamische dennis

  Mensen… in Nederland is Links de norm. Vergeet dat niet. Zelfs zogenaamd rechtse partijen en omroepen in Nederland zijn niet echt rechts. De VVD is niet rechts, het CDA ook niet en WNL al helemáál niet.

  Baudet heeft gelijk: als je hiermee opgroeit dan zie je dat niet meer.

 9. Ookdatnog

  PIPO…KOEIEN..🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮

 10. B

  Hij gebruikt mooie woorden en spreekt goed en duidelijk, dat is al een kwaliteit op zich om jaloers op te zijn.

 11. arie

  Ja maar Baudert moet zich ook niet laten interviewen door zo’n journalistje waar nog nooit niemand in Nederland van gehoord heeft.
  Deze juffrouw heeft ooit in het suffertje van het noorden geschreven en je weet, als je in Nederland als journalist omhoog wil klimmen moet je wel het socialisme van Marx aanhangen anders kieperen ze je de deur uit.

  Baudet moet ook niet bij Pauw gaan zitten tussen n.b. Patty Brard en dat links valse advocaatje Ficq, die haar kantoortje daar zit te verkopen.
  Dan valt je PR in het water.

  De media in Nederland is een vooringenomen en naar de burger toe respectloze club, waaraan ik geen enkele waarde toeken.

 12. Kaaskijker

  Wat een arrogante over het paard getilde vent is dat zeg. En nog van mijn leeftijd ook.

 13. SOLANGE

  Wat Arie zegt ben ik volkomen mee eens….bij Pauw werd hij haast weggeblazen tussen 2 zichzelf heel interessant vindende vrouwen Ficq en Brard die totaal niks toevoegen voor Nederland

 14. magere marc

  Thierry baudet wil het liefst zichzelf interviewen.

 15. Daan

  Ben Thierry zat.

 16. Japie

  Baudet de naaper, Pim Fortuyn liep ook weg als hem iets niet aanstond!

 17. KingAlert

  Adolf Baudet

  God beware us.

  Al die stemmers op hem zouden in de oorlog hun volk en vaderland verkopen op de hoek van de straat

 18. aammehoela

  Ben wel met hem eens dat extreem links een gevaar kan zijn, Venezuela goed voorbeeld, maar het rechts wat hij uitdraagt levert ook gevaren op. De mediavrijheid wordt aan banden gelegd, nog maar 1 publieke zender en het liefst helemaal niet, kijk ook maar naar de nationalisten in Polen en wat er bij de Hongaren gebeurt. Kortom, te links en te rechts zijn niet goed. In dat opzicht herhaal ik nogmaals: FvD = Forum voor Dictatuur.
  Neemt niet weg dat we met zijn allen het gevaar van bepaalde islam onderschatten, salafisme zou verboden moeten worden als we de huidige westerse standaard willen behouden.

 19. oijij9opji

  In geval van Genee had Baudet gelijk, maar dit is natuurlijk weer totale flauwekul.

 20. Arjen Rosberg

  Even bij de les blijven Baudet, het AD is NIET links, totaal NIET links. Het AD voert net als Telegraaf, NOS,RTL, NRC,VK,HLNB,ARD en alle overige Europese reguliere media een spreekbuis of propaganda-buis voor de rechtse neoliberale EU agenda.
  In heel Europa krijg je hetzelfde nieuws voorgeschoteld, overal is de propaganda hetzelfde. En gutmenschkrantje AD is daarop geen uitzondering. Dat moet je toch weten Baudet.

 21. pip

  De helft van Nederland ergert zich aan Baudet

 22. Kamikaze

  Oftewel, iemand die niet uit zijn rechtse frame kan komen klaagt dat een ander niet uit haar linkse frame kan komen.

 23. Vincent W.

  Meer dan de helft ergert zich aan de beroepsleugenaars Pinokkio Rutte, Alex Penthouse en Sybrand de Farizeeër.

 24. Sjaak

  Ach zo´n AD mutsje. wil weer scoren met populistische vragen ala de zogenaamde kwaliteitskranten. Alleen maar uit op sensatie en haatzaaien want links of rechtsom Baudet moet er volgens hun tunnelvisie altijd weer uitkomen als R acist

 25. Ficquer

  Wat een leuke rechtse knul

 26. Henk

  Hij en Waylon zijn altijd maar dan ook altijd boos op iedereen. Het is altijd de ander die fout is..

 27. Kaaskijker

  Maar Baudet, ga dan bij VPRO Boeken zitten. Daar lezen ze echt eerst voordat ze interviewen. Of bij dat nieuwe programma van Mathijs van Nieuwkerk.

 28. Henk

  Trouwens, hij ziet er niet eens Nederlands uit. Ik zie hier een Frans/Indische man. Hoelang zal het nog duren voor dat hij zijn haar laat blonderen?

 29. Q

  Baudet is een prettige, belezen en intellectuele man. Veel journalisten zijn middelmatig geschoold, het HBO journalisten diplomaatje krijg je – bij wijze van spreken – cadeau bij een pak waspoeder. Ze worden ook niet gehinderd door enige kennis van zaken en zijn op bijna pijnlijk gênante wijze vooringenomen.
  Eefje Oomen is geen jounalist, ze denkt dat dat ze een journalist is :-)

 30. Henk

  @Q, hoogmoed komt voor de val.

 31. Q

  Henk

  Wat een grappige 19e eeuwse wasvrouwen opmerking Henk.

 32. drupsteen

  Dus vlgs Baudet ligt het aan de journalisten dat de oplage van de kranten daalt. Is die man toch minder slim dan ik dacht. Hij is gewoon een arrogante vlegel die vindt dat iedereen voor hem moet buigen. De flapdrol.

 33. Louise

  @drupsteen

  Ik vind dat jij voor Baudet moet buigen want je bent echt te dom om te k$kken.

 34. Zondag

  Lavendelsnuiver: Waarom zat je dan bij VARA Pauw vorige week?

 35. Marton

  @drupsteen
  Precies wat ik dacht. Iedereen weet dat de oplages dalen omdat het nieuws elders gratis te lezen is. Iedereen behalve Baudet dus.

  @Q
  Maak niet van die domme sрelfоuten!

 36. Marton

  O, en nog iets wat niet zo snugger is, Q: onder het artikel ‘Erik Mouthaan onder vuur na uitspraak over Markle’ het woord ‘k$kken’ schrijven, terwijl je dat hierboven als Louise ook deed.

 37. Baudet gevaar voor de rechtstaat

  Baudet is echt een gevaar voor onze rechtstaat. Deze populist met onzinnige en onnadenkende thema’s en ideeën zal hopelijk niet lang dit land mogen manipuleren en indoctrineren met stellingen die totaal niet opbouwend en positief zijn.

  Snel lozen die gozer met zijn decadent, autistisch en narcistisch gedrag.

 38. Mike

  Baudet heeft volkomen gelijk

 39. Remco

  @Mike, een narcist heeft altiijd gelijk, maar in de omgang zijn het geen prettige mensen.

 40. age

  Narcisten geven zichzelf altijd gelijk..

 41. Karel

  Baudet is gewoon een rechtse bal met een aanhang van tokkies die geen clou hebben.

 42. F’iscadel

  De hele Nederlandse pers is links en vooringenomen! Ze hebben geen oog voor wat er echt in Nederland speelt! We hebben Baudet en Geert nodig om Nederland weer terug te krijgen en af te rekenen met links!!!

 43. Mousy

  En ik erger mij aan Baudet. Grote mond en verder niets daar, net zoals Wilders. Altijd maar de pers de schuld geven. Zoooo gemakkelijk!

 44. Johan

  Wat is Baudet toch een verschrikkelijk vooringenomen en kinderachtig pubertje. Kritische vragen stellen mag niet van de majesteit, want dan word je meteen geframed als links. Het liefst wil hij dat iedereen zich aan zijn voeten vleit en vol bewondering opkijkt en ja en amen knikt. Als het woord narcisme niet bestond zou het dankzij Baudet uitgevonden worden,

 45. Johan

  Fisdadel…we hebben geen extreemrechtse populisten nodig. Het wordt tijd dat er eens afgerekend wordt met rechts. 12 jaar aan rechtse kabinetten en rechts beleid is genoeg. Klaar met het uithollen van de zorg, het in de kou laten staan van de Groningers of mensen met een beperking. Ik kan eindeloos doorgaan. Dat de VVD nog steeds de grootste is, is mij een compleet raadsel. Al 5 jaar stijf bovenaan in de integriteitsindex van Vrij Nederland als partij met de meeste schandalen en corrupte politic. Rechts heeft teveel mogen bepalen de laatste 12 jaar. Tis klaar nu en niksnutten als Baudet en Wilders moeten maar lekker naar Israël emigreren, hun beloofde land. Alhoewel Baudet dat mss niks vindt gezien zijn flirts met nazis en die hebben het niet zo op Joden, zoalsbekend

 46. Q

  Baudet is gewoon te slim voor de meeste journalisten en achte rlijke kamerleden.

  De opmerkingen over zijn vermeende narcisme zijn lachwekkend.

  @ Marton
  Zo ook de opmerking over spelfouten (vorm) terwijl de inhoud gewoon klopt. Dit soort opmerkingen zie je vaak mij mensen waarvoor lbo/mbo het maximaal haalbare is :-) ze gaan dan teveel tijd besteden aan vorm omdat zeniet beschikken over inhoud.

  Dank je wel Louise.

 47. animo

  Gevaarlijke mensen zijn Wilders en Baudet ze zijn constant bezig de persvrijheid in een kwaaddaglicht te stellen .

 48. Mike

  Weet je wie gevaarlijke mensen zijn?

  Rutte, Pechtold, Klaver enzo. Ook die zitten diep in onderstaande complot.

  Brexit expert: ‘Ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zal worden, toont dit document uit 1971 aan dat dit precies het plan is’

  Ook uit dit officiële, lang geheim gehouden document blijkt dat de realiteit dermate schokkend en confronterend is, dat de meeste mensen het nog steeds weigeren te geloven. En dat was en is dan ook precies de bedoeling van de antidemocratische globalisten in Brussel.

  Uit een Brits overheidsdocument dat tientallen jaren lang verborgen werd gehouden blijkt dat de EU, toen nog de EEG genoemd, toen al van plan was om de soevereiniteit van de lidstaten geleidelijk op te heffen, en heel Europa vanuit Brussel te regeren. Dit plan moest minstens 30 jaar voor de burgers ontkend worden, zodat ze het verdwijnen van hun zelfbeschikkingsrecht en democratie pas in de gaten zouden krijgen als het te laat is. Het Europese schijnparlement was en is een onderdeel van die misleiding, omdat alleen de Europese Commissie daadwerkelijke macht heeft.

  De EU een totalitaire dictatuur, waar enkel een nep democratisch masker overheen is gelegd, is in 2018 al lang niet meer een complot, maar de harde realiteit. Het document met het nummer FCO 30/1048 van het Britse Foreign and Commonwealth Office omschrijft bijna alle ontwikkelingen die in de afgelopen 47 jaar daadwerkelijk zijn uitgevoerd, en bevat aanwijzingen over hoe de aandacht van de Europese burgers moest worden afgeleid, om hen zo lang mogelijk in het duister te laten over het streven naar een federale Europese Superstaat.

  Het document werd destijds opgesteld voor de regering van premier Edward Heath, die de toenmalige EEG verdragen er in het parlement wist door te drukken. Het bevat onder andere het plan voor een gemeenschappelijke munt (de euro, realiteit geworden), een fiscale (financiële) unie (in uitvoering), een Europees leger (mee begonnen), een gemeenschappelijk buitenlands beleid (op belangrijke terreinen werkelijkheid geworden), en het streven om EU-regels en wetten boven die van de afzonderlijke lidstaten te stellen (100% in- en uitgevoerd).

  Europeanen opzettelijk misleid en belogen

  Om deze zaken te realiseren moest de macht van de nationale parlementen, dus ook onze Tweede Kamer, geleidelijk aan Brussel worden overgeheveld. Dat zou er echter toe leiden dat de Europese volken hun parlementen niet meer zouden vertrouwen. In het document wordt daarom de conclusie getrokken om ‘het volk en de pers in het duister te laten omtrent de genoemde gevolgen, en de publieke bezorgdheid niet te verscherpen terwijl ze impopulaire maatregelen… op het verre en oncontroleerbare functioneren van de gemeenschap terugvoeren.’

  De Europese burgers moest daarom minimaal 30 jaar het idee blijven houden dat hun landen soeverein zouden blijven. Ze mochten pas iets in de gaten krijgen als het al te laat was, en de ingeslagen koers naar een Europese Superstaat onomkeerbaar zou zijn gemaakt. Anno 2018 is dat inderdaad het geval, mede dankzij onze eigen regeringen.

  EU geregeerd door antidemocratische, Europa-vijandige club globalisten

  De Britse Express besteedde er enkele dagen geleden opnieuw aandacht aan, nadat de Telegraph dat zo’n 6 jaar geleden als eerste deed. In Groot Brittannië is het sinds Brexit opnieuw actueel geworden, maar op het Europese vasteland wordt het compleet genegeerd, omdat in het document bevestigd wordt dat we inderdaad worden geregeerd door een antidemocratische en zelfs vijandige club globalisten, wier plannen om de nationale soevereiniteit op te heffen inmiddels zo succesvol zijn geweest, dat nu fase 2 is ingetreden, namelijk de vernietiging van de Europese culturen door middel van massa immigratie en islamisering.

  Het Britse volk is hier net op tijd achter gekomen, en is uit deze totalitaire, ronduit fascistische EU-dictatuur gestapt. Annabelle Sanderson, Brexit expert, wijst erop dat ‘ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zou worden, dit document uit 1971 aantoont dat dit precies het plan was. De aartsklagers (tegen Brexit) van Labour, de Liberaaldemocraten en de Tories moeten daar eens over nadenken en zich afvragen, waarom ze eigenlijk parlementariërs zijn, als ze niet echt willen dat Westminster (de Britse Tweede Kamer) verantwoordelijk is voor dit land.’

  https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/acft/FCO+30+1048.pdf

 49. Mike

  Weet je wie gevaarlijke mensen zijn?

  Rutte, Pechtold, Klaver enzo.

 50. Mike

  EU geregeerd door antidemocratische, Europa-vijandige club globalisten de vriendjes van Rutte, Pechtold, Klaver, Ascher, ….. .

  Al sinds de jaren 60 worden de burgers een hoop verzwegen over de daadwerkelijke plannen van toen EEG nu de EU.

  We mogen nu blij zijn met iemand als Baudet en FVD. De enigste binnen Nederland die de vinger betreft een hoop op de zeren plek legt en ook daadwerkelijke concrete oplossingen heeft.

 51. Huiskamer

  De politiek kijkt met angst en beven naar Tjerrie. DDR66 schaft de democratie af, vvd bestaat uitsluitend uit leugenaars en fraudeurs. Tja wat kan je dan nog redden ? Door hard met de bevriende media “Populisten, Nazi, Racisten, Fascisten” te roepen. Zo hard dat wij moeten denken dat dat het enige juiste is. Helaas; niemand is het graaien van Peggold vergeten of het eeuwige bedrog van Rutte.

 52. Madala van Koekelare

  Ik vond die Benedictus Ficq zo raar doen bij Pauw, net of ze een Tia kreeg, ze wist niet meer wat ze zei en was van het padje. Tot zover mijn intellectuele bijdrage. Ik ben ook maar een mens.

 53. Anonymousin

  En ik erger me aan Thierry Baudet !

 54. Anonymousin

  @Huiskamer Peggold? ken ik niet!! Wel ene Pechtold.

 55. Verras de kijker en stop met bagger

  Mike je bent een held want zo is het al je reacties sta ik vierkant achter.

 56. Verras de kijker en stop met bagger

  @ Madala van Koekelare

  Bénédicte Ficq is volgens mij niet helemaal goed inderdaad, ze doet raar en kijkt vreemd uit haar ogen.

 57. Johan

  Mike….types als Baudet zijn een gevaar voor de democratische rechtsstaat. Dan kun jij daar wel een leuk epistel aan wijden, maar dat verandert niets aan dat feit

 58. Mike

  Johan, ik ben het niet met je eens. Politiek gezien is Baudet momenteel de enigste hoop voor Nederland.

  Er zit momenteel een kabinet wat de democratie uitholt en de burgers hebben in Nederland al zo weinig te zeggen. Verder zijn ze al jaren bezig met steeds meer over te dragen naar een ondemocratische rechtstaat.

  Als je jezelf zou verdiepen in de standpunten van FVD dan zou je moeten weten dat juist Baudet en FVD als enigste partij de democratie wil verbeteren en vernieuwen. De burgers meer inspraak geven op veel vlakken.

  Dat je Baudet een gevaar noem is gewoon ronduit laster en ongefundeerde geroeptoerer maar dat zijn we gewend van bepaalde types.

 59. Mike

  Verder zijn ze al jaren bezig met steeds meer over te dragen naar een ondemocratische rechtstaat….. de EU.

  Moet daar staan.

 60. Johan

  Mike…ik zou mij als ik jou was juist eens verdiepen in Baudet zelf, zijn ideeen, uitspraken, foute vrienden etc. Hij zegt bv dat wat hem betreft ‘links’ helemaal mag verdwijnen. Democratie bestaat juist bij de gratie van tegengestelde meningen. Vind jij het democratisch als het parlement alleen maar zou bestaan uit een groot rechts blok? Meneer is echt een potentaat en is regelrecht paranoïde. Zodra hij ook maar 1 kritische vraag krijgt wordt de interviewer weggezet als ‘links’. Nee meneer Baudet, ook dat is democratie, dat men kritiek mag hebben op parlementariërs. En ja, heb het partijprogramma van FvD gelezen, maar heb mij ook verdiept in Baudet zelf en ja, hij is heel eng. Maar goed, jii bent blijkbaar goedgelovig, moet kunnen.

 61. Johan

  En schei toch uit met je laster en roeptoeter. Als er iemand laster tentoonspreidt is het Baudet zelf, door iedereen die hem kritisch benadert weg te zetten als (extreem)links. Overigens heeft meneer tijdens debatten zelden zijn dossierkennis en feiten op orde

 62. Miranda

  De Linkse kerk is bang voor Baudet. Het is een intellectueel waar men bang voor is. maw recht en intellect bestaat niet volgens de narcisten. Links paniekt :)

 63. Meneer van Beheer

  Ik vind dat van die hele Baudet en ook van zijn advocaat Hiddema helemaal niks uitgaat. Fletse kleurloze figuren.

 64. Zee

  Mike is niet bijster …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.