Venijnige sfeer onder Nederlandse royaltyverslaggevers

Geplaatst op Sun 20 May 2018 om 12:00

Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, stelt dat er soms een venijnige sfeer is onder het groepje van Nederlandse royaltyverslaggevers. Dat is dit weekend te lezen in Het Parool. De royaltyverslaggevers azen natuurlijk allemaal ophet leukste verhaal of de mooiste foto. Toch omschrijft Marcella het clubje liefkozend als ‘een mooi zooitje’. “Met de een kan ik het beter vinden dan met de ander. De sfeer is soms wat venijnig, sommige mensen twitteren wat gemeen over elkaar.”

Waar bestaat die royaltykern uit? “De vaste kern is niet zo groot: een aantal fotografen dat altijd meegaat op staatsbezoek, de NOS, RTL Nieuws, ANP, de radio, Royalty, Blauw bloed en soms SBS.”

Niet iedereen kan altijd mee. “Soms verdelen we ook wel klussen, want je kunt op een staatsbezoek niet overal bij zijn. Het is wel één lange de-beste-royaltykenner-van-Nederlandquiz als we samen op pad zijn.”

Zelf is Marcella met haar blad het braafste meisje van de klas. “We zijn Vorsten, een mooi chic blad, de Vogue van de konings-bladen, dus we mogen meestal overal bij zijn.

Vorsten houdt zich altijd aan de mediacode. “Ik plaats geen foto’s die niet zijn toegestaan. Een Amalia die straks stiekem met een nieuwe liefde bij een snackbar staat, zal ik niet afdrukken.”

Het Parool-interview met Justine Marcella kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
8 Reacties op “Venijnige sfeer onder Nederlandse royaltyverslaggevers”


 1. SOLANGE

  Ik heb altijd het idee als ik die mensen hoor praten dat ze maar wat verzinnen …..

 2. José V.

  Waar maak je je druk om anno 2018? De tijd dat mensen dit interessant vonden is allang voorbij in deze tijd waarin koningshuizen drastisch aan populariteit inleveren en men steeds kritischer wordt. Beetje sneue types vind ik die royaltyverslaggevers. Ook die nieuwe jonge jongen, heb altijd het idee dat hij royaltyverslaggever “speelt”.

 3. KingAlert

  Als je op de School voor Journalistiek vertelde dat je graag Royalty of Roddeljournalist wilde worden moest je elke week de toiletten schoonmaken en het vuilnis ophalen. Kon je vast wennen aan je werk.

 4. *Jort

  Ok, wat is hier precies de nieuwswaarde van..?

 5. Wollter

  Veronica doet het beter

 6. Dennis

  Justine vind het koningshuis heilig, geen verkeerd woord.

 7. Wendelien

  ik
  ik
  ik
  maak je het blad in je eentje?

 8. BRAAK

  Die mislukte en geflopte politieke journalist, die vieroog van de EO, die engerd is de ergste proleet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.