Tina Nijkamp negeert mailtjes over privacywetgeving

De afgelopen weken stond de mailbox van menig landgenoot bol van de mailtjes over privacyvoorwaarden, het resultaat van de nieuwe Europese privacywet. Ook Tina Nijkamp, die in een periode van tien jaar is afgegleden van Omroepvrouw van het Jaar tot royaltydeskundige 5 Uur Live, is erdoor overvallen. “Ik krijg er heel veel“, vertelde ze vrijdag in het programma 5 Uur Live van presentatrice Daphne Bunskoek. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niks doe, maar ik krijg er wel veel.

Nijkamp weet niet goed wat ze ermee aan moet. “Het viel me wel op dat de één zegt dat je niets moet doen en dat je dan klaar bent, maar de ander zegt: ‘Je krijgt lekker nog nieuwsbrieven, anders moet je nu dit indrukken.‘”

Teun van de Keuken is het met haar eens: “In sommige mails staat dan hoe ze omgaan met de privacy en gewoon doorgaan, terwijl anderen zeggen dat als je niets doet dat je dan van ze af bent. Dat vind ik heel verwarrend.

Daphne Bunskoek: “Het is heel verwarrend, want sommigen zeggen ook: als je dit aanklikt, dan gaan we nog meer van je privacy gebruikmaken. Je moet ze dus eigenlijk allemaal doorlezen.

En Tofik Dibi: “Ik denk steeds: ik moet er echt werk van maken, maar als je dan ziet wat je allemaal moet doen dan denk je: oké, laat maar.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen