Jaap van Deurzen wil eigen Erica op Reis presenteren

Geplaatst op Mon 21 May 2018 om 11:35

Jaap van Deurzen (65) wil net als de andere tv-senior Erica Terpstra (74) graag een eigen reisprogramma presenteren op televisie. Dat zegt de tv-journalist van RTL Nieuws in gesprek met de Story. Van Deurzen wil nog veel reizen in zijn leven. Wat staat er op zijn bucket list? “Grote reizen maken naar Alaska, Groenland of IJsland. Die noordelijke landen trekken me enorm. Het zou nog mooier zijn als ik daar een reisprogramma, à la Erica Terpstra, van mocht maken“, zegt hij.

Van Deurzen heeft voor zijn werk al veel mooie landen gezien, waaronder Afghanistan. Wel voelde hij zich daar soms wat onveilig. “De Taliban executeerden standrechtelijk vier buitenlandse collega’s, puur omdat ze geen moslims waren, op de plek die wij een dag daarvoor waren gepasseerd.

Net als Terpstra is ook Van Deurzen niet de slankste tv-verschijning. Zou hij iets aan zijn lichaam willen veranderen? “Waar zal ik eens beginnen? Ik ben niet zo zeker van mezelf. Maar ik zou vijftien kilo lichter door het leven moeten gaan.

Mocht het reisprogramma niet doorgaan, dan is er ook geen man overboord. Van Deurzen geeft zijn leven een 9. “Omdat ik bijna van elke dag met volle teugen geniet.

Het Story-interview met Jaap van Deurzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
20 Reacties op “Jaap van Deurzen wil eigen Erica op Reis presenteren”


 1. Verras de kijker en stop met bagger

  Jaap geniet van je pensioen en ga Knäckebröd bakken.

 2. Ookdatnog

  DAN WEL BETALEN UIT EIGEN ZAK !!!!👿

 3. Laurens

  Leuke vent, brengt het nieuws ook altijd op eigen wijze.
  RTL kan dit prima proberen in de zomer. Zoek een sponsor en plaats dit op de late avond. Wie weet werkt het!

 4. Papegaaitjeleefjenog

  Als Jaap wil reizen dan gaat hij dat toch lekker doen. Als hij ons er maar niet mee lastig valt. En laat Jaap het vooral zelf betalen.

 5. herbert

  Oh nee alsjeblieft niet, deze man doet bij het grote mensen journaal altijd alsof hij knoop in je zakdoek presenteert. Als een volleerde malle pietje staat hij daar een partij een kinderachtige toon aan te slaan. Ik moet er niet aan denken dat hij zoiets gaat doen.

 6. Peter

  Het zal best een aardige vent zijn maar normaal praten kan hij niet.

 7. Otto Groeneveld

  Ga lekker met pensioen man.

 8. HansrZ

  Matthijs van Nieuwkerk gaat ook op reis , lekker samen weg, maar laat mij erbuiten aub. Matthijs gaat het zelf produceren om zo zijn Balkenende norm alsnog te verdubbelen

 9. Dennis

  Jaap wil ook graag reizen op kosten van de gemeenschap, man ga met pensioen, met je kinderlijk gepraat. Hij stemt ook zeker VVD, lekker profiteren.

 10. Japie

  Man ga met pensioen en betaal het zelf, kan jij wel betalen en je hebt dan tijd genoeg. interesseert me niks hoe jij op reis bent!

 11. vandeudekom

  Die man praat tegen mensen alsof ze imbecielen zijn….hij denkt ook dat de kijkers nog naar peuterspeelzaal gaan en dus ook als zodanig moeten worden aangesproken. Dat lijkt me enig; in IJsland. Misschien willen ze hem daar houden.

 12. Hannah

  Iemand een vraag stellen en als die persoon antwoordt, hevig zitten te knikken. Dat maakt Van Deurzen een unieke verslaggever, maar niet een die erg serieus valt te nemen. Hij zou buiten beeld moeten blijven. Dat instemmende geknik van Jaap wekt associaties met beginnende seniliteit.

 13. Henkie

  Geef die die dikke tuinkabouter maar een enkeltje China. Doedoei vetclep

 14. Simon

  Van Deurzen zegt niet waarom de kijker daar blij mee zou moeten zijn en dat zegt al genoeg.

 15. Sjaak

  Alsof RTL al niet genoeg moeite heeft om kijkers te vinden.

 16. Dennis

  RTL medewerkers hebben zoveel verdient dat ze naast hun schoenen gaan lopen.

  Triest volkje wat nooit echt gewerkt heeft, rtl is echt voorbij.

  Als ze maar aandacht hebben.

 17. dr phil

  ik wil ook mee jaap

 18. Johan

  Vind het een prima idee eigenlijk. Ben wel fan van Jaap. Hij heeft een hele leuke eigen manier van presenteren. Zo’n reisprogramma zou hij ook een eigen draai kunnen geven.

 19. Lies

  Jaap en een reisprogramma. Hilarisch!!!

 20. Actries van Houten

  Jaap van Deurzen hoeft alleen maar een soepjurk aan te trekken en een broche op te spelden en hij ís Erica Terpstra. Luister maar eens met je ogen dicht naar een item van hem: hij klinkt precies hetzelfde als Erica. Potjandikkie nog an toe!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.