Stekker uit NPO 3-programma Streetlab

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 12:30

Het NPO 3-programma Streetlab houdt op te bestaan. De vier mannen die de show dragen zijn te bekend geworden, waardoor hun experimenten niet meer werken. Dat bevestigt de KRO-NCRV vandaag in het AD. Het is niet meer te doen voor de heren, legt een woordvoerder uit. “Hoe bekender de jongens zijn, des te moeilijker het programma te maken is. Ze doen hun sociale experimenten immers als zichzelf, ze spelen geen typetjes. En dus worden ze steeds vaker herkend.

De mannen vergaarden vooral veel bekendheid door hun nominatie voor een Televizier-prijs in 2015. Daarna gingen de heren voor hun experimenten al naar het buitenland, maar dat werkte toch niet zo goed.

Het is volgens de KRO-NCRV niet helemaal uitgesloten dat het programma ooit nog terugkeert. Je kan immers met vier nieuwe vrienden gaan werken. “Nee. Als het terugkeert, is het gewoon met dezelfde jongens.

De jongens van Streetlab staan sinds 2014 onder contract bij de KRO-NCRV. Over een paar maanden verloopt dat contract.

Foto: KRO-NCRV
10 Reacties op “Stekker uit NPO 3-programma Streetlab”


 1. Don Diego

  RTL zou dat anders oplossen. Die huren gewoon een stel figuranten in en script gewoon de expirementen.

  Zo dat het probleem van RTL niet zijn?

 2. Jeffrey

  Tja, als ze andere jongeren nemen, dan pakken die hun plekje gewoon af. Ze hadden het ook een andere insteek kunnen geven met hun vieren, die anderen aansturen om tests te doen. Er zijn nog legio sociale experimenten te doen, dus de koek voor het programma is niet op, maar de koek voor hun zelf is op.

 3. Mediaprak

  Beste producent, bewaar een tape. Stuur deze over 15 jaar naar Talpa TV. Dan sturen zij dit als ‘nieuw format’ naar RTL. Win-recycle-win situatie.

 4. Alex

  Ga je de boel toch in België opnemen.
  Zij hebben sowieso al een hekel aan de luidruchtige Hollanders, deste groter de kans dat je een reactie uitlokt.

 5. HalloJumbo

  Nu nog uit NPO3.

 6. A.Zijn

  Opgeruimd staat netjes.

 7. SOLANGE

  Uitgekauwde meuk.

 8. Henny Huisman

  Dit was één van de weinige leuke programma’s op tv, alleen VI nog en als dat stopt gaat ie de deur uit.

 9. 123

  Dit hebben de mensen van Streetlab wel een beetje aan zichzelf te danken: ze zaten op een gegeven moment in zo’n beetje élk programma. Dan raak je idd tè bekend.

 10. BRAAK

  Gejat van de BBC!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.