Schandelijke mail die RTL-baas aan VI stuurde op straat

De ‘schandelijke’ e-mail die oud-RTL 7-baas Marco Louwerens in september aan de mannen van Voetbal Inside stuurde wordt integraal gepubliceerd in een nieuw boek over het programma dat Michel van Egmond in juni uitbrengt. Dat vertelde de schrijver vanochtend in de radioshow van Giel Beelen op Radio Veronica. Louwerens zorgde vorig jaar voor veel beroering met zijn e-mail. De mannen van VI reageerden woest op tv en na veel speculatie werd duidelijk wie de e-mail schreef.

Deze woeste e-mail die volgde op uitspraken in Voetbal Inside over de door Angela de Jong veroorzaakte RTL-rel vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe boek. “Waar heel veel omgaat, wat een sleutelmoment is, is natuurlijk die woedende e-mail die RTL 7-directeur Marco Louwerens naar de mannen heeft gestuurd, nadat ze iets hadden geroepen wat in het verkeerde keelgat was geschoten bij de RTL-directie“, aldus Van Egmond.

Die mail staat er helemaal in. “Daar zijn de mensen denk ik wel benieuwd naar, ook omdat er toen lang in de pers is gezocht naar wie nou precies de auteur was. Dat was toen een heel spannend gezelschapsspel. Afgezien daarvan is de mail ook heel goed geschreven, het is een heel grappige mail, maar vrij stevig, dus ik denk dat de mensen er wel van op kijken.”

Hoe komt hij aan de e-mail? “Ik heb zijn computer gehackt. Nee joh, dat ga ik jou natuurlijk niet vertellen hoe ik aan die mail kom.”

Is Louwerens hier wel oké mee? “Ja ja ja ja, hij weet er ook van. Iedereen weet ervan dat dat boek eraan komt en wat er in grote lijnen ongeveer in staat.”

Sinds Louwerens live op televisie zijn excuses aanbood aan de VI-heren, zijn beide partijen weer goed met elkaar. Sterker nog: net als VI stapt ook Louwerens over naar Talpa TV. “Het directeurtje gaat ook mee in de transfer naar Talpa.”

Er is zeker te werken met die man, maar je moet met hem op een heel onorthodoxe wijze te werk gaan. Die samenwerking is eigenlijk best goed.”

Laatste VI bij RTL

Gisterenavond was Voetbal Inside voor het laatst te zien bij RTL. “Hoe de sfeer was? Er was eigenlijk geen sfeer. In die zin: er was wel van alles georganiseerd – er was bier en er waren heel veel bitterballen – maar er waren helemaal geen gasten om mee te proosten. Werkelijk helemaal niemand. De hoofdrolspelers waren wel, maar bijvoorbeeld de directieleden van RTL niet. Er was één fotograaf, maar er viel niet veel te fotograferen.”

Of het gênant is? Nou, gênant. Het past ook wel bij het programma, vind je niet? Onderling werd het wel gezellig, maar Jan Boskamp moest nog drie uur rijden naar huis, dus die was snel weg. Johan Derksen riep al op de drempel: ‘Ik houd niet val gezelligheid en wie zijn al deze mensen?’ René vertrok ook vrij snel. Daar zaten we dan met drieduizend bitterballen met z’n allen. Ik ben het nog een beetje aan het opboeren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen