Schandelijke mail die RTL-baas aan VI stuurde op straat

Geplaatst op Tue 08 May 2018 om 14:00

De ‘schandelijke’ e-mail die oud-RTL 7-baas Marco Louwerens in september aan de mannen van Voetbal Inside stuurde wordt integraal gepubliceerd in een nieuw boek over het programma dat Michel van Egmond in juni uitbrengt. Dat vertelde de schrijver vanochtend in de radioshow van Giel Beelen op Radio Veronica. Louwerens zorgde vorig jaar voor veel beroering met zijn e-mail. De mannen van VI reageerden woest op tv en na veel speculatie werd duidelijk wie de e-mail schreef.

Deze woeste e-mail die volgde op uitspraken in Voetbal Inside over de door Angela de Jong veroorzaakte RTL-rel vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe boek. “Waar heel veel omgaat, wat een sleutelmoment is, is natuurlijk die woedende e-mail die RTL 7-directeur Marco Louwerens naar de mannen heeft gestuurd, nadat ze iets hadden geroepen wat in het verkeerde keelgat was geschoten bij de RTL-directie“, aldus Van Egmond.

Die mail staat er helemaal in. “Daar zijn de mensen denk ik wel benieuwd naar, ook omdat er toen lang in de pers is gezocht naar wie nou precies de auteur was. Dat was toen een heel spannend gezelschapsspel. Afgezien daarvan is de mail ook heel goed geschreven, het is een heel grappige mail, maar vrij stevig, dus ik denk dat de mensen er wel van op kijken.”

Hoe komt hij aan de e-mail? “Ik heb zijn computer gehackt. Nee joh, dat ga ik jou natuurlijk niet vertellen hoe ik aan die mail kom.”

Is Louwerens hier wel oké mee? “Ja ja ja ja, hij weet er ook van. Iedereen weet ervan dat dat boek eraan komt en wat er in grote lijnen ongeveer in staat.”

Sinds Louwerens live op televisie zijn excuses aanbood aan de VI-heren, zijn beide partijen weer goed met elkaar. Sterker nog: net als VI stapt ook Louwerens over naar Talpa TV. “Het directeurtje gaat ook mee in de transfer naar Talpa.”

Er is zeker te werken met die man, maar je moet met hem op een heel onorthodoxe wijze te werk gaan. Die samenwerking is eigenlijk best goed.”

Laatste VI bij RTL

Gisterenavond was Voetbal Inside voor het laatst te zien bij RTL. “Hoe de sfeer was? Er was eigenlijk geen sfeer. In die zin: er was wel van alles georganiseerd – er was bier en er waren heel veel bitterballen – maar er waren helemaal geen gasten om mee te proosten. Werkelijk helemaal niemand. De hoofdrolspelers waren wel, maar bijvoorbeeld de directieleden van RTL niet. Er was één fotograaf, maar er viel niet veel te fotograferen.”

Of het gênant is? Nou, gênant. Het past ook wel bij het programma, vind je niet? Onderling werd het wel gezellig, maar Jan Boskamp moest nog drie uur rijden naar huis, dus die was snel weg. Johan Derksen riep al op de drempel: ‘Ik houd niet val gezelligheid en wie zijn al deze mensen?’ René vertrok ook vrij snel. Daar zaten we dan met drieduizend bitterballen met z’n allen. Ik ben het nog een beetje aan het opboeren.”

Foto: RTL
15 Reacties op “Schandelijke mail die RTL-baas aan VI stuurde op straat”


 1. Lodewijk van Ginkel

  Popiejopie schrijver die handig meelift op de populariteit van z’n lijdend voorwerpen.

 2. Bjorn

  Zoals ik destijds al zei: Die mail lekt vanzelf een keer.

 3. KingAlert

  Zou MC nu ook nog meewerken aan het lanceren van het volgende dorpsromannetje van van Egmond? Moet niet gekker worden.

 4. west

  waarom zetten ze een foto van Barney op dit bericht????

 5. ruben

  Giel Beelen ik wil je ook vertellen hoe ik mijn werk bij de krant moets doen.

  Ben na 34 jaar werken ontslagen omdat ik een raambordeel vergunning hebt.
  ik moest adverteerders benaderen om te adverteren, daarna moest ik naam en telefoonnummer door geven aan de baas. De baas Jan liet familie en vrienden en collegas de adverteerderds nep na bellen…
  Is mij verhaal niet intersant omdat ik geen bekende Nederlander ben.
  Deze verhaal heb ik ook nog op papier kunnen krijgen……………..wil je het lezen

  bel 06 502 85 297,

 6. anoniem

  Eerlijk gezegd lijkt mij deze e-mail minder schandelijk, dan wat de betreffende zure grijsaards op RTL hebben gepresteerd.. :-)

 7. Bjorn

  Hé MC, zoek eens op Google op het bovenstaande telеfoonnummеr en je krijgt verschillende hits op deze site. Het betreft hier waarschijnlijk iemand die een ander loopt te internetpesten door al ruim een jaar dat nummer hier steeds te plaatsen. Tijd voor actie, lijkt mij!

 8. Anna

  Het is te hopen dat Van Egmond deze keer geen waardevolle informatie achterhoudt. Zoals in Topshow, waarin hij meldt dat Johan Derksen op verzoeningsbezoek gaat bij Willem van Hanegem, maar weglaat dat de zoon van Van Hanegem vrijwel direct daarna een baantje in de schoot krijgt geworpen bij VI, waar Derksen toen de grote baas was

 9. Ron

  Dat wordt een smeuïg boek dus.

 10. By the way

  Marco heeft de mail zelf beschikbaar gesteld.

 11. anonymous

  Alweer een boek van Michel van Egmond.
  Zit iemand daar nog op te wachten?

 12. Johan

  @anonymoua…..gemiddeld 400.000 potentiële kopers zitten daar op te wachten

 13. Tan

  Weer zo’n sneu boek van de omhooggevallen Van Egmond. Straks weer samen met zijn vrouw bij DWDD.

 14. Johan

  @tan…zijn boeken zijn erg leuk…en ja, daarnaast lees ik ook litteratuur. Eten in een michelin restaurant is mss heerlijk, maar een patatje speciaal is soms net zo lekker

 15. Karel

  Voor mensen die zelf nooit wat meemaken kan het een leuk boek zijn,dus de grijze mussen onder ons zullen het weer massaal kopen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.