Marc-Marie voelt zich minderwaardig door Youp en VI

Marc-Marie Huijbregts voelt zich door uitspraken zoals die van Youp van ’t Hek of de mannen van Voetbal Inside soms minderwaardig als homoseksueel zijnde. Dat vertelt de cabaretier in het blad l’HOMO. Die minderwaardige gevoelens spelen af en toe op bij Huijbregts. “Diep in mij denk ik dat, ja, en daar schaam ik me voor. Ik voel mij dan een maandagochtendproduct. Niet helemaal gelukt. En er zijn steeds weer momenten die appelleren aan dat gevoel van schaamte.

Met die momenten doelt hij op homo-onvriendelijke uitspraken van bekende heteromannen. “Als Youp van ’t Hek in zijn column schrijft dat hij sommige homo’s ‘pisnichten’ blijft noemen, omdat hij vindt dat dat gewoon moet kunnen. Of als in Voetbal Inside homo’s en transseksuelen worden bespot. Ergens denk ik dan: zie je wel, je móét je er ook voor schamen.

Gelukkig heeft Huijbregts een steun en toeverlaat: zijn vriend Karim. Ze hebben nog altijd goede seks samen. “Ik ken ook homostellen die een soort broers worden, maar dat is bij ons niet zo. Ik vind de intimiteit juist zo fijn. Dat dat blijft. En dat je elkaars lichaam helemaal kent.

Zou hij niet een keer een jong bloempje willen verkennen? Nee, antwoordt hij. “Karim en ik zijn monogaam en hebben daar allebei geen enkele moeite mee. Ik weet wat ik heb en zou dat nooit op het spel willen zetten voor een nacht met een ander.

Het l’HOMO-interview met Marc-Marie Huijbregts kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen