Mart Smeets gaat programma’s maken voor NU.nl

De door de NOS afgedankte Mart Smeets is nog lang niet van plan om stil te zitten. Hij gaat voor NU.nl programma’s maken tijdens wielerevenementen. Dat heeft ’s lands grootste nieuwssite laten weten. Tijdens de komende editie van de Giro d’Italia en Tour de France komt hij met een dagelijkse videocolumn waarin hij de etappes bespreekt. “We zijn erg blij dat een wielericoon als Mart Smeets deze zomer tientallen keren op NU.nl te vinden is“, zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Smeets zegt ernaar uit te kijken de grote wielerrondes op verschillende manieren onder de aandacht te brengen. “Als je altijd hebt geroepen dat hier te lande niets gebeurt, moet je ook consequent zijn en er zelf de schouders onder willen zetten. Het is een leuke uitdaging en het zal mijn eerste vlogwerk ooit worden. Spannend.

Van 2003 tot en met 2014 presenteerde Smeets bij de NOS het programma De Avondetappe. Tijdens de Tour de France ontving de presentator op een locatie in Frankrijk samen met vaste gasten mensen uit de sportwereld en sportliefhebbers.

In 2016 nam hij na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro definitief afscheid bij de NOS. Smeets was in Brazilië om verslag van het basketbal te doen.

De video’s over de Giro d’Italia en de Tour de France zullen dagelijks tussen 20.00 en 21.00 uur online komen op de voorpagina van NU.nl en op NU.nl/Mart.

NU.nl werkt hiervoor samen met de VARAgids. In het programmablad zal Smeets de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España met artikelen, routeschema’s en muziekstukjes begeleiden.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen