SBS 6 scoort 6.000 kijkers met Evers Staat Op

SBS 6 scoort vooralsnog niet de pannen van het dak met het live uitzenden van Evers Staat Op, de hitshow van zusterzender Radio 538. De eerste uitzending kwam maandag tussen 6.00 en 10.00 uur niet verder dan gemiddeld 6.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Evers Staat Op moest op SBS 6 genoegen nemen met een marktaandeel van 1 procent. Oftewel: van iedereen die tussen zes en tien televisie keek, stemde slechts 1 procent af op Edwin Evers.

SBS 6 had in de ochtend nog geen urgente programmering, maar met het doorprikken van Evers Staat Op biedt het zijn kijkers een muzikaal en actueel programma. Vooralsnog weet de kijker het nog niet te vinden.

De meeste mensen kijken in de ochtend naar concurrenten NPO 1 en RTL 4. Die zenders brengen in de ochtenduren allebei nieuws op de buis.

NPO 1 trok tussen zes en tien op het hoogtepunt 360.000 kijkers (50 procent). Zo veel mensen keken er naar het NOS Journaal van 8.30 uur.

Het kijkcijferhoogtepunt op RTL 4 was om 7.30 uur. Toen keken er 233.000 mensen (30 procent) naar het RTL Ontbijtnieuws. Die uitzending werd overigens niet gepresenteerd door Jan de Hoop, want hij was een dag vrij. Sterker nog: hij had uitgeslapen tot 8.00 uur.

Foto: Radio 538

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen