SBS 6 scoort 6.000 kijkers met Evers Staat Op

Geplaatst op Tue 15 May 2018 om 9:30

SBS 6 scoort vooralsnog niet de pannen van het dak met het live uitzenden van Evers Staat Op, de hitshow van zusterzender Radio 538. De eerste uitzending kwam maandag tussen 6.00 en 10.00 uur niet verder dan gemiddeld 6.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Evers Staat Op moest op SBS 6 genoegen nemen met een marktaandeel van 1 procent. Oftewel: van iedereen die tussen zes en tien televisie keek, stemde slechts 1 procent af op Edwin Evers.

SBS 6 had in de ochtend nog geen urgente programmering, maar met het doorprikken van Evers Staat Op biedt het zijn kijkers een muzikaal en actueel programma. Vooralsnog weet de kijker het nog niet te vinden.

De meeste mensen kijken in de ochtend naar concurrenten NPO 1 en RTL 4. Die zenders brengen in de ochtenduren allebei nieuws op de buis.

NPO 1 trok tussen zes en tien op het hoogtepunt 360.000 kijkers (50 procent). Zo veel mensen keken er naar het NOS Journaal van 8.30 uur.

Het kijkcijferhoogtepunt op RTL 4 was om 7.30 uur. Toen keken er 233.000 mensen (30 procent) naar het RTL Ontbijtnieuws. Die uitzending werd overigens niet gepresenteerd door Jan de Hoop, want hij was een dag vrij. Sterker nog: hij had uitgeslapen tot 8.00 uur.

Foto: Radio 538
18 Reacties op “SBS 6 scoort 6.000 kijkers met Evers Staat Op”


 1. klaas

  Wat had je dan verwacht? 1 miljoen kijkers???

 2. Daan

  Het zal John de Mol helemaal niks uitmaken of er nu 6000 of 10,000 kijken het is content die gratis is voor SBS 6 en verdient nog extra aan reclame!

 3. Rick

  Het wordt al jaren gefilmd. Nu prikken ze het door naar tv

 4. Er ist wieder da.

  Kijken naar lachzakken is helemáál niks…

 5. Ruud

  Is het cijfer 6.000 een gemiddelde van 6 tot 10 uur? Bij RTL en de NOS berekent SKO het namelijk per programma. Dat scheelt nog al op de ochtend.

 6. shrink

  Naar voortdurend dom hinnikend gelach luisteren is al verschrikkelijk, er ook nog naar kijken is voor een beetje normaal mens niet te doen. Werk aan de winkel voor Stichting Korrelatie om die 6000 zielenpieten weer hun leven terug te geven.

 7. Otto Groeneveld

  6000 dat is nog erg veel.

 8. Ron

  Wat scoorde het programma, als er een programma zat, wat voorheen werd uitgezonden op dat tijdstip dan?

 9. Ook leuk

  @ron tellsell tv kijkcijfer 0

 10. RaymondVL

  Edwin Evers en zijn lachzakken. Man man man……..

 11. Marjolijn

  Triest

 12. Mark

  Radio is bedoelt om naar te luisteren en niet om naar te kijken. Bovendien, wie gaat er nu 4 uur lang naar een soort van testbeeld kijken. En alle mensen zijn al gewend om naar NPO 1 en RTL 4 te kijken. Verder is het overigens beter om dit uit te zenden dan tel sell. En zoals gezegd: 4 uur lang gratis reclame voor John de Mol.

 13. Me

  Is diie vent nu nog steeds op de radio.
  Ga eens wat anders doen evers en neem ook die prutser echtdom van Radio 2
  mee.

 14. Coeus

  Misschien een eerste aanzet om de camera’s uit al die radiostudio’s te halen en radio weer een beetje aan de verbeelding over te laten. Maar nee, kansloos natuurlijk: het is reuse belangrijk dat het allemaal social media op kan.

 15. Joop55

  VRT 1 doet dit al jaren met Studio Brussels maar dat is dan ook een veel betere zender dan die tienerpuistenherrie hier. Logisch dat mensen die net uit hun nest komen niet meteen de behoefte hebben om dat hahahahahahahaa gelagband op TV aan te horen. Ik heb niets tegen Evers, maar zijn show is de laatate paar jaar wel uitgeblust.

 16. Freddy

  Het mooie was dat Edwin zelf aangaf dat dit ongeveer de meest nutteloze televisie is. Talpa zal het wel een goed idee hebben gevonden terwijl Evers er zelf niets mee heeft.
  Het is zo en die paar kijkers…het is letterlijk opvulling. Het heeft echter niets met urgentie te maken want dan kijk je wel naar RTL4 of NPO 1 voor de nieuwsuitzendingen.

 17. Don Diego

  Vanmorgen eens gekeken en geluisterd. Dacht dat ik naar Paardenpraat tv keek.
  in de 4 uur ongeveer 22 minuten gehinnik gehoord.

 18. Ruk

  John moet opgenomen worden. Deze man takelt geestelijk hard af.
  Nu het abb.van ziggo en andere weer duurder wordt zal het eens tijd worden dat we gaan betalen voor zenders die we zelf willen ontvangen dus oa niet betalen voor de speeltuin van sjonnie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.