SBS 6 naast InSync: Dance As One ook met DanceSing

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 17:00

SBS 6 lanceert dit najaar de nieuwe talentenjacht InSync – Dance As One met Nicolette van Dam, maar John de Mol heeft voor 2019 al een ándere talentenjacht ontwikkeld: DanceSing. Dat heeft de zender laten weten. Waar de show van Nicolette draait om kandidaten die synchroon kunnen dansen, gaat het in DanceSing om kandidaten die zowel kunnen dansen als zingen. En dat is uniek, aldus SBS. “Er zijn talentenjachten voor zangers en talentenjachten voor dansers. Tot nu.”

DanceSing is een talentshow ‘voor talenten die alles in huis hebben’. “Die kunnen zingen én dansen als Beyoncé, Bruno Mars of Justin Timberlake en een stadion kunnen vullen.”

John de Mol heeft een bekende naam uit de muziekwereld gestrikt voor deze productie. “Niemand minder dan RedOne (foto), de producer van megasterren als Lady Gaga, Jennifer Lopez, One Direction en vele anderen, verbindt zijn naam aan deze show. Hij zorgt voor de ultieme carrièrestart: de winnaar krijgt een door hem en zijn team geschreven en geproduceerde track.

SBS 6 noemt deze prijs ‘enorm’. “En dat betekent dat er in DanceSing alleen plaats is voor de allergrootste doorzetters. Talenten die bereid zijn om werkelijk alles te geven, om alles achter zich te laten, om onafgebroken te trainen en zich voor duizend procent in te willen zetten.”

In het nieuwe programma speelt de zwaarste – en beste – bootcamp ooit een grote rol. “De talenten worden gedrild, gemotiveerd en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Alles om ze klaar te stomen voor een carrière als succesvol artiest. Om alles er zo spectaculair mogelijk uit te laten zien, maakt het programma gebruik van de allernieuwste technieken.”

Iedereen die denkt dat hij of zij dit aankan, kan zich opgeven via de SBS-site.

Foto: Warner Bros. Records, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
24 Reacties op “SBS 6 naast InSync: Dance As One ook met DanceSing”


 1. Petra

  Nou die hebben we niet. Artiesten die een stadion kunnen vullen.

 2. Bart

  Ze schijnen het maar niet te willen inzien.

 3. Frank

  Dit zie ik the voice met gemak verslaan. Drie miljoen kijkers is mogelijk

 4. A.Zijn

  Geen handige timing voor weer hetzelfde type talentenjacht.

 5. eigenwijs

  Waar haalt John de M. toch al die baanbrekende ideeën vandaan?
  Een talentenjacht voor mensen die kunnen zingen en dansen?
  Wie komt nou op zoiets?

 6. Zonder Naam

  RedOne heeft vast nog een archief vol afdankertjes. Daar mag de winnaar er een van hebben.

 7. Katy

  Wat een vermoeiende man is dat toch die J. de Mol. Zo origineel ook (not).

 8. abcd

  https://www.nu.nl/achterklap/5269094/manuel-venderbos-bekent-vreemdgaan-met-actrice-lente-voorhoeve.html

  Ha, hypocriete zak hooi.

 9. Dean

  Jammer dat Talpa alleen maar investeert in talentenjachten op SBS. Ik snap t wel, ze willen de formats internationaal verkopen en de SBS zenders daarvoor gebruiken als pilotkanaal.

  Ik had alleen gehoopt dat ze naast die talentenjachten ook nog zouden investeren in NL drama, iets waar SBS de laatste jaren (onder de vlag van Sanoma en Talpa) goed mee bezig was, niet alles was geslaagd, maar series als Dokter Tinus, Bureau Raampoort, Celblok H. & Gouden Bergen (laatste serie wel slecht bekeken dus snap dat ze daar mee stopten) keek ik graag. Sinds De Mol de enige eigenaar is geworden zijn alle dramaseries van eigen bodem de nek omgedraaid. In plaats daarvan worden we doodgegooid met de zoveelste talentenjacht (hoeveel hebben we er inmiddels gehad de afgelopen 15 jaar?) en goedkope en platte realityprogramma’s.

  Ik snap best dat SBS een commercieel bedrijf is en dat NL drama nou eenmaal erg duur is om te maken, maar naar mijn idee scoorden sommige series nog altijd goed op de zender. RTL maakt de laatste jaren ook veel nieuwe dramaseries voor met name Videoland (die ze dan later ook nog lineair uitzonden zodat de abonnee’s voor niks betaald hadden) maar die series vond ik minder goed. En ook bij Videoland wordt minder in eigen drama geïnvesteerd, en meer in goedkopere realityseries en buitenlandse aankoop.

  Ik hoop dat SBS naast de NPO toch weer meer gaat investeren in nieuwe dramaseries. En anders maar afwachten op die 2 nieuwe NL Netflix Originals, al loop ik voor die series nog niet echt warm.

 10. Ikke

  Creatieve armoe. Sterkte wie dit mag/moet presenteren.

 11. Nico

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! niet weer een talentenjacht jezus kunnen ze nou echt niks beter / leuker bedenkn mijn god.

 12. Yoshi

  en daarna kan de winnaar door naar het RTL programma dat mislukte winnaars gaat volgen??

 13. TopofFlop

  Wat een inspiratieloze bagger.

 14. Lodewijk van Ginkel

  ECHT EEN SUPERORIGINEEL IDEE!

 15. zorro

  Zojuist een filmpje gezien van Yolanthe Cabau niet echt een filmpje wat je van haar verwacht net was meer een sex filmpje.

 16. J

  Bij The Next Boy/Girl band ging het toch ook eerst om het dansen en dan het zingen. Was ook geen succes. Dit denk ik ook niet. Zulke shows doen het vaak op SBS6 niet zo goed. Misschien verrast het uiteindelijk, maar nu lijkt het me geen miljoenenshow. Zelfde geldt voor Dance As One.

 17. Stefan

  gelukkig hebben we de NPO nog.

 18. Ano Nymous

  John de Mol krijgt een enorme e r e c t i e van talentenjachten en het misbruiken van naieve deelnemers daarvoor lijkt wel. Wéér zo’n soort programma…

 19. Britt Scholte Lover

  en dan uitzenden op de vrijdagavond tegenover TVOH :)

 20. Dame

  Ga je diep schamen Jeroen Pauw. Wat zei je nou net tegen Patty???

 21. A.Zijn

  @Dame Wel een interessante uitzending vandaag van Pauw!

 22. By the way

  RedOne heeft nog wel wat op de plank liggen om als afdankertje door te schuiven naar een wannabee talent uit Nederland. Lekker makkelijk verdiend.

 23. Peter

  Larense armoe programmaleidingen die totaal incapabel zijn en met dingen bemoeien waar ze geen verstand van hebben. Het het komt wel goed met die zenders.

 24. Ruk

  We betalen met z’n allen om oa die pulpzender van sjonnie te ontvangen.
  Het wordt hoog tijd om zelf je zenders te kiezen en ben je nog goedkooer uit ook.
  Actie !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.