Ruben Nicolai ziet nog toekomst in RTL

Terwijl RTL de ene na de andere ster ziet vertrekken, kon het vorige maand wel trots bekendmaken dat Ruben Nicolai in huis blijft. De presentator heeft niet gewacht op een aanbod van John de Mol en koos voor een nieuw RTL-contract. Heeft hij nog wel vertrouwen in RTL? “Jazeker. Kijk, in tv-land gaat het altijd op en neer. Het ene moment sta je boven op de Olympus, een andere keer zit je in de hoek waar de klappen vallen“, zegt hij in het AD. “Wat je dan moet doen is een stapje extra zetten.”

Ook Nicolai ziet dat de kijkcijfers van RTL niet bepaald in een high zitten. “Een paar jaar geleden kon je Linda de Mol anderhalf uur een telefoonboek laten voorlezen en keken er tweeënhalf miljoen mensen. Nou, die tijd is voorbij.

Het heeft te maken met het nieuwe media-aanbod, aldus Nicolai. “Er wordt via allerlei kanalen content aangeboden. Het is nu juist een uitdagende en zeer interessante tijd waarin wij een weg moeten vinden.”

Nicolai is niet echt een hitpresentator en als host van RTL Boulevard is hij weinig geliefd. Hij presenteert het programma vrij gelaten; volgens critici lijkt hij er niet veel zin in te hebben.

Vanavond begint een nieuw seizoen van Professor Nicolai & Dr. Beckand. “We krijgen altijd zo veel leuke reacties over dit programma.

Het AD-interview met Ruben Nicolai kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL houdt Ruben Nicolai in huis (24 april)
‘RTL zinkend schip met Ruben Nicolai als kapitein’ (4 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen