RTL houdt Ruben Nicolai in huis

Geplaatst op Tue 24 Apr 2018 om 18:35

Het waait hard in medialand en RTL heeft recentelijk een aantal grote sterren verloren aan concurrent SBS. Ruben Nicolai stapt in elk geval níet over en blijft trouw aan RTL. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt op Instagram. Nicolai is één van de drie presentatoren van RTL Boulevard en heeft daarnaast ook een aantal projecten op prime time. Dat blijft hij ook de komende jaren doen voor RTL. Hij laat op Instagram een foto zien waarop hij proost met Sven Sauvé, de directeur van RTL.

Ruben Nicolai, die met Sven Sauvé poseert op het dak met een heleboel schotels op de achtergrond, zegt: “Net getekend bij RTL. Zoals je ziet ben ik de komende jaren op iedere camping in Europa te ontvangen..! ;) Volle kracht vooruit!

Story-baas Guido den Aantrekker voorspelde onlangs nog dat Nicolai juist weg zou moeten bij RTL. “In alles nep. Plus nul potentie om een publiekslieveling te worden. Kaf zal van het koren gescheiden gaan worden.

Foto: RTL
34 Reacties op “RTL houdt Ruben Nicolai in huis”


 1. Wendy's dealertje

  m.a.w. JdM wil hem niet

 2. Ron

  Gemiste kans. De slechtste presentator van het drietal Boulevard presentatoren.

 3. Ben Profijt

  Een programma als “Beste Kijkers” zit hij juist ontzettend goed op zijn plek.
  Hopelijk komt er nog een soort Lama’s nu alle vier Lama’s bij RTL zitten…

 4. Henk

  2 Ben Profijt: dat was er al met de grote improvisatie show op RTL4 wat een succes was maar verkloot op RTL5

 5. Dennis

  Wat een flapdrol die Guido…

 6. Hoi

  Beste Kijkers doet hij inderdaad goed! Boulevard daar in tegen niet.

  En welke grote sterren? Alleen Johnny de Mol en Wilfred Genee?
  Ik kan Derksen, Kraay en Gijp geen grote sterren noemen.

 7. Freek Moraalridder

  Prima van RTL.

 8. Bart

  Ruben is nu juist een van de presentatoren waar ze vanaf moeten. Zoals hier boven al gezegd word, het is geen publiekslieveling en dat wordt hij ook niet. Bij Beste Kijkers en Wie ben ik helemaal op zijn plek maar verder in geen een ander programma.

 9. Alex

  Bart, zegt ook wat over de incapabelheid van de zenderdirecteur.
  Deze zou juist moeten waken voor verkeerde presentatoren in verkeerde programma’s.

  Robert ten Brink zet je ook niet op The Voice.

 10. Mark2

  Deze man is sympathiek maar kan dus gewoon NIET presenteren en is vooral niet leuk als hij grappig probeert te doen…

 11. J

  Ruben is prima voor RTL4 voor erbij. Niet voor grootse shows. Meer de panelachtige shows zoals Beste Kijkers. Ik zou hem ook van BLVD halen en dan een nieuwe panelachtige show laten maken, liefst zonder BNers.

  Nu wachten op het bericht dat Chantal verlengd.

 12. A.Zijn

  @J Of je nu wel of niet iets hebt met Chantal. Dat wordt wel een belangrijke slag voor de zenders.

 13. Kritisch AVRO-lid

  Ruben is kleurloos en inwisselbaar. RTL is binnen een jaar leeggekocht en het karkas dat overblijft is onvoldoende levensvatbaar om op een economische wijze de transitie naar niet lineaire programmering te maken.
  De Mol wint puur omdat hij de centen er voor over heeft. Hij blijft echter dezelfde bagger maken; duizendeneen varianten op talentenshows en Big brother/Utopia-achtige drek

 14. Laurens

  Inderdaad een goede voor erbij.
  Ik denk dat RTL bang is om anders met “niks” over te blijven.
  Ze moeten Wel!
  Overigens benieuwd wie Holland’s Got Talent gaat doen.
  Zie ik nog wel bij Ruben belanden, al zou mijn voorkeur uitgaan naar Beau.
  Hij zou er meer humor in kunnen gooien door vooral de kakker uit te hangen die zichzelf ook niet serieus neemt.

 15. Henk

  2 J: wie moet dan naast Peter van der Vorst en Beau dan BLVD presenteren?

  Misschien idee voor Ruben dagelijks spelprogramma op RTL5? Ik gok btw dat Chantal wel bij tekent bij RTL. Wat zou Talpa haar moeten bieden? Ook benieuwd naar Linda. Lijkt er op dat die voor een jaar nog bij RTL blijft.

 16. Julia

  Etterbakje.

 17. Julia

  @Henk een leuk nieuw no-nonse talent. Bij voorkeur vrouw. Ik heb niet direct een naam, dus je koopt niks voor mijn reactie. :)

 18. Julia

  Sofie van den Enk of zo.

 19. J

  @Henk: Ik weet het niet zo goed, ik zou BLVD helemaal omgooien desnoods. Of Nicolette ipv Ruben laten doen.
  Verwacht ook dat Chantal wel blijft bij RTL. Ze gaat volgens mij sowieso Dance Dance Dance doen en denk ook dat RTL haar ook gewoon een 2e seizoen van &Chantal geeft! Bij SBS6 zou zij de zelfde soort programma’s doen als bij RTL, dus dat zou voor haar niet uitmaken en de rechten van haar huidige programma’s liggen bij RTL

  @Laurens: Denk ook dat Ruben HGT gaat doen. Zie Beau het niet doen, geef hem liever een nieuwe grootse show zonder BNers. Iets van spel zonder grenzen, zodat hij zelf ook lekker mee kan doen. Anders Art op HGT, benieuwd wat hij nog meer gaat doen.

 20. Insider RTL

  Contract Ruben liep maand geleden al af. Er is getwijfeld over verlenging omdat Boulevard op de schop gaat na de zomer en er waarschijnlijk weer een centrale presentator komt. Ruben wordt dat zeker niet omdat hij het zelf het minst leuk vindt van al zijn programma’s, maar het was een deal dat hij BLVD erbij moest doen. RTL is druk bezig een aantal basispresentatoren te behouden. Ze bieden meerjarige contracten maar die zijn relatief goedkoper dan drie keer een jaar. Ruben wordt gezien als meubilair, meer niet. Wat hem trouwens ook helpt is dat RTL-eindbaas Sven van de herenliefde is en Ruben momenteel vrijgezel is en niet vies van een experiment, wat ik zo hoor. Dus wie weet.

 21. Dendy van wijk

  Ik wil wel!!

 22. Joop

  Er was afgelopen periode inderdaad een overkill aan Ruben Nicolai bij RTL maar goeie zet om hem toch contractverlenging te geven ondanks de kritiek op hem. Laat hem komend najaar 1 á 2 programma’s doen zodat het geen overkill meer is.
  Er wordt hier gezegd dat hij niet geschikt is voor grote studioamusument maar moet eerlijk zeggen dat hij Idols erg leuk deed vooral ook naast Lieke van Lexmond. Zou dit in de toekomst als duo behouden.
  Misschien in de toekomst hun eens een schaatsdansshow nieuw leven inblazen. ZONDER BNERS.
  Ben het eens met bovenstaande reacties dat hij inderdaad erg op z’n plek is in een panelshow als Wie ben ik?
  A.u.b. geen gezondheidshow meer met Wendy. Laat Wendy een duo blijven met Martijn en koppel zoals ik al eerder zij Ruben aan Lieke.

 23. Henk

  2 J, A.Zijn: misschien idee om iemand als Evert Santegoeds binnen te halen bij BLVD als showbizz deskundige. de rol die Albert vroeger had. Evert zal nu niet lekker zitten bij Shownieuws na de schorsing door John de Mol

  benieuwd wat Art gaat doen. Is nog helemaal niks over bekend. Hij heeft best wel wat ‘in de steek’ gelaten bij AVROTROS. WIDM, alle human interest programma’s die die mocht maken, beste brein van NL, radio1 job. moet toch wel wat tegenover staan.

 24. Hans

  Sowieso moet RTL vaste duo’s maken en niet constant wisselen.

  Mijn voorkeur voor RTL4 amusement:

  Ruben Nicolai & Lieke van Lexmond
  Martijn Krabbe & Wendy van Dijk
  Beau van Erven Dorens & Bridget Maasland
  Art Rooijackers & Chantal Janzen
  Carlo Boszhard & Nicolette Kluijver

  Solo:

  Linda de Mol
  Robert ten Brink
  Gordon

  Duo’s voor toekomst RTL4 en eventueel huidig RTL5:

  Rick Brandsteder & Marieke Elsinga
  Jan Versteegh & Geraldine Kemper (per direct allebei binnen zien te krijgen)
  Kaj Gorgels & Shelly Sterk (terughalen van SBS)

  John Williams, Froukje de Both, John van de Heuvel, Angela Groothuizen, Peter van der Vorst, Herman den Blijker enz. voor doordeweekse primetime programma’s behouden.

  Afscheid nemen van Miljuschka Witzenhausen, Natasja Froger, Evelyn Struick, Anna Nooshin, Yolanthe Cabau, Jamai Loman en Tijl Beckand.

  Humberto Tan op RTL7 zetten voor sportprogramma’s

 25. Roobie

  Wat een negativiteit weer hier, allemaal SBS fans of medewerkers van John?

 26. Bart

  @J,Henk, Laurens e.a.

  Ik moet toch nu ik jullie reacties lees terugkomen op mijn bericht hierboven waarin ik zeg dat Ruben alleen op zijn plek is bij Beste Kijkers en Wie ben ik.
  Ik zie hem ook wel HGT doen en een kleine quiz zoals bijvoorbeeld Deal of No Deal of Prijzenslag maar dan in Cash&Carlo versie. Ook Het zijn net mensen zou hij kunnen gaan doen. Deal or no Deal of Prijzenslag zou op RTL5 kunnen maar ook op RTL4 om 19.00u waarbij Boulevard dan opschuift naar 18.15.
  Ruben is niet op zijn plek bij Boulevard vind ik en het lijkt er op dat meer mensen dat vinden. Boulevard voortaan met Beau of Peter met naast hun Frank of Bridget.
  In het weekend Nicolette en Rick of Jan Versteegh en Geraldine Kemper. (Deze binnenhalen om ook andere programma’s te doen zoals bijvoorbeeld The Voice Kids)

  @J Het gerucht gaat dat Expeditie Robinson naar RTL4 gaat. Misschien gaat Art dit doen? Ik hoop ook dat eindelijk een zender The Amazing race gaat maken. Zou ook bij RTL kunnen met Art. Samen met Roos met wie hij ook Peking Expres presenteerde. Ik denk dat Art ook een rol gaat spelen bij het nieuwe late nigth met Twan.

  @Laurens Beau op HGT lijkt me niet. In zie hem wel een talentenjacht doen maar dan juist die niet. Als zou het heel verrassend kunnen zijn. Groot amusment wat echt bij Beau zou passen zou de Staatsloterij show zijn. Met Marieke of Lieke naast zich. Het zou goed zijn voor de geloofwaardigheid van deze loterij als De Staatsloterij show terug zou keren. In de stijl zoals de show bij de omroep Veronica live te zien was met 4 koppels en het thuiskoppel, de stormbaan, het autospel, de spiraal, de waterbak en de code kokers. De finale nu met meer kokers, grotere bedragen en element zoals het kofferspel bij Miljoenenjacht.

 27. Mark de Leugenaar Rutten

  Net zo als mij. Loopjongen van het geld.

 28. Klavvie

  Kan niks, wordt niks, dus past goed bij RTL. Overgewaardeerd mannetje net als die andere lama-vriendjes die de hele tijd leuk willen doen, maar het vooral niet zijn.

 29. oijij9opji

  Hele kleurloze presentator, die het vooral van zijn looks moe(s)t hebben.. Een soort Euroshopperversie van Beau.

 30. Mark de Leugenaar Rutten

  echte vvd er

 31. kees de Vries

  Het zou voor de televisiekijker toch echt beter zijn als Ruben Nicolai de tv-wereld voorgoed verlaat en dat hoop ik maar dat hij die vreselijke van Koningsbrugge gelijk meeneemt. Daar zouden de programma’s van RTL een stuk van opknappen.

 32. kaatje

  HELAAS !!!!!!!

 33. Sven L.

  Het is vooral gebrek aan zelfkennis en/of slecht management.

  Je moet zelf als presentator aanvoelen wat dicht bij je ligt, en wat niet. Linda de Mol is daar een ijzersterk voorbeeld van. Neemt niet teveel klussen. En wát ze doet, doet ze goed.

  Nicolai is vreselijk in Boulevard, ik zap weg als hij er is. is het misschien een ‘moetje’ geweest vanuit de zenderleiding wellicht? Lijkt me sterk dat hij dit zelf zo had gewild.

 34. ano@niem.nl

  Ze houden dus vast aan een tenenkrommende B-presentator

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.