Peter R. de Vries kreeg dit keer wel te eten in rechtbank

Geplaatst op Wed 23 May 2018 om 8:54

Peter R. de Vries heeft op zijn tweede dag als getuige in het megaproces tegen Willem Holleeder wél te eten gekregen. De rechtbank had een lunchpakketje geregeld na de ophef van de vorige keer. Dat vertelde de Joan Collins van de misdaadjournalistiek gisteren in RTL Boulevard. De Vries was in april furieus bij zijn debuut als getuige. Niet alleen moest hij gewoon op straat parkeren en zijn schoenen uittrekken voor de security, ook kreeg hij tijdens zijn getuigenis geen krentenbol.

De misdaadjournalist zorgde gisteren voor hilariteit in de rechtbank door op zijn tweede dag als getuige op te komen dagen met een hele zak krentenbollen. “Vorige keer kreeg ik natuurlijk helemaal niets te eten tijdens zo’n lange dag verhoor, dus ik dacht: ik neem nu maar een zak krentenbollen mee.”

Gelukkig had de rechtbank ditmaal wel wat geregeld voor De Vries. “De president zag de krentenbollen liggen en zei: ‘Nou, meneer De Vries, ik kan u geruststellen: we hebben een lunch geregeld.’ Dus ik kreeg ook een lunchpakketje.”

Volkskrant-columnist Nico Dijkshoorn heeft hartelijk gelachen om de krentenbollenactie van De Vries. “Peter R. de Vries is de coolste motherfucker op aarde, gewoon keihard binnenkomen met een zak krentenbollen“, schrijft hij.

Foto: RTL
12 Reacties op “Peter R. de Vries kreeg dit keer wel te eten in rechtbank”


 1. Zalmneusje

  Hoe ie er gister bij Boulevard bijstond toen ie vertelde hoe hij Holleeder in de rechtszaal ‘te pakken had genomen’. Hij stond nog net niet klappend in zn handjes op en neer te springen. Een snile van oor tot oor had ie van onverholen trots op zichzelf. Nee, dan is er van enig cynisme ineens geen greintje meer te bespeuren bij onze crimefighter.

 2. Elvis

  Vroeger zat hij bij Holleeder aan tafel, weg met die P R

 3. Karel

  Peter is heel dapper op tv,op straat is hij echter een bange wezel dat overal in het geniep heen moet.

 4. ycheweiz

  Een rechter sprak eens: Immers, een verdachte mag liegen, een getuige moet de waarheid spreken. Petertje was getuige maar sprak hij de waarheid? Een narcist zal nooit de waarheid spreken, want hij gelooft alleen zijn eigen waarheid in zijn eigen wereldbeeld.

 5. Whitedog

  Wat was Peter weer vol van zichzelf gisteren. Volgens mij had hij een enorme harde plasser achter die desk toen hij zichzelf zo omhoog hemelde.

 6. Whitedog

  Wat was Peter weer vol van zichzelf gisteren. Hij genoot duidelijk van zichzelf.

 7. Henkie983425

  Echt een humorist, die Peterrrr. Zou je niet zeggen met zo’n zure harses. Zal wel links deugen.

 8. Peter

  Het Rietlandpark lijkt wel wat het op het binnenste van Peter R zn hoofd. Grimmige sfeer, grijs, leeg etc.

 9. Mark

  Voor hetzelfde geld zit er een vijl in die krentenbollen. Hebben ze die zak wel door de scanner gehaald? En met zak bedoel ik dus die bollen, niet Peter Air.

 10. robb

  Wat ik mij afvraag waarom RTL Peter als deskundige heeft in de Holleeder zaak en daar nooit commentaar op komt,hij is voor ingenomen hij moet getuigen en grote vriend van Sonja ,daar hadden ze John voor moeten vragen.

 11. tim

  wat stond er op het menu?

 12. Shadow1100

  Water & brood

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.