Parool begrijpt lage kijkcijfers talkshow Margriet wel

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 12:45

Het Parool begrijpt wel dat de kijkcijfers van de nieuwe talkshow met Margriet van der Linden op NPO 1 een beetje tegenvallen. “De redactie van M zit niet op te letten en dat zie je terug in de kijkcijfers“, stelt de tv-redactie in de rubriek Han Lips. Volgens de krant moet de redactie van M veel beter zijn best doen, omdat veel onderwerpen niet goed in elkaar zitten. “Het grote probleem van M is het geklungel“, aldus het dagblad, dat vervolgens een aantal concrete voorbeelden op een rij zet.

Van der Linden behandelde bijvoorbeeld de rage onder jongeren om elkaar buiten bewustzijn te knijpen. Dat item werd ingeleid met een overzicht van alle andere programma’s die hier al aandacht aan hadden besteed. “En dat bleken er ontzettend veel te zijn.

Verder ging het optreden van Linde Schöne vooraf aan zo veel hoogtepunten van haar dat het optreden in de studio alleen maar kon tegenvallen, aldus de krant. “En dat deed het ook.

Bij het Man Bijt Hond-achtige rubriekje ging M volgens de krant de mist in toen een echtpaar lollig werd benaderd, terwijl zij antwoordden met een dramatisch verhaal over een hersenbloeding. Dat had de redactie moeten tegenhouden, vindt Het Parool.

Het is ook wel weer spannend om te zien hoe M het tij gaat keren. Wanneer worden de hilarische en ontroerende internetfilmpjes met dieren als vertrouwde reddingsboei uit de kast getrokken?

De Parool-recensie over M kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
25 Reacties op “Parool begrijpt lage kijkcijfers talkshow Margriet wel”


 1. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers van morgen? Ik hou het nu al niet meer om te kunnen zeggen dat Veronica het beter doet!

 2. Mink Vaillant

  Helemaal waar, maar de grootste fout is de presentatrice, en die durven ze niet te vervangen.

 3. Fox Mulder

  NPO Shula leuk he …het moest en zou een vrouw worden. Het ging niet eens meer over de kwaliteit.

 4. Mike

  De kijkcijfers worden afgeschaft.

 5. Henkie

  Het beste is inderdaad om allemaal grappige filmpje te gaan draaien en die kuif te vervangen voor HansieHansie

 6. ali

  Ik vind Margriethelemaal niet slecht, beter als die troep op rtl en sbs

 7. Bart

  @Fox Mulder Dat moet nooit de reden zijn. Zou gaan er meer dingen fout in deze tijd. Zoals de aanstelling van de nieuwe zendercoördinator van 3FM. Die het weliswaar weer over een andere boeg gaat gooien maar waarschijnlijk wel weer de verkeerde. En ik vrees dat om deze reden Radio 2 Annemieke op de ochtendshow gaat zetten. Shula en Henk wilde perse een talkshow. Nog een talkshow erbij. Terwijl Henk dat 2 jaar geleden in de zomer helemaal niet nodig vond. 1 talkshow op de late avond was meer dan genoeg geweest in de zomer. Om 19.00 was nu mooi te kans om eens wat andere uit te proberen. Als M blijft zoals nu van de naam tot de desk, van het decor tot de band en van de rubriekjes tot de onderwerpen en de gasten wordt het niets en is het weer zonde van het geld.

 8. Local Hero

  Wie kijkt nog TV? Hahaha doet wat met je leven.

 9. Wendy van Zijk

  Normale gezonde mensen kijken geen TV om 19.00 uur met dit prachtige weer. Begrijp het nu eens een keer…

 10. amsterdammer

  Margriet: een Nagemaakte, noemen we dat in Amsterdam. Er is niets echts aan deze vrouw.

 11. OMG

  Lang leve Netflix

 12. Curryworst

  De keuze en volgorde van onderwerpen is onbegrijpelijk.
  Eerst een gesprekje over één van de meest gewaardeerde schrijvers Philip Roth die gisteren overleden is en pal er achteraan een onbenullig babbeltje over po ep.
  Really?

 13. OMG

  en die suffige persfoto van haar met dat ‘hippe’ kapsel en ‘serieuze’ gezicht is ook om te braken, geeft precies de sfeer van het programma weer.

 14. natasja

  ik hoorde dat de eindredacteur van Late Night nu de eindredactie doet van M.
  Zegt genoeg.

 15. Robert

  Voor Amsterdammer,

  Gecondoleerd man of vrouw met Amsterdam, met deze nieuwe fractie daar die aan de macht is het nu echt Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen.
  Ik heb de herinnering nog van het mooie Amsterdam.

 16. Johan

  Draai de M maar even om.

  W
  Waardeloos.

 17. mark

  Nou als Het Parool dat vindt krijg je echt slapeloze nachten.

 18. rafi

  Parool doe wat aan de kleine betaalde oplage van je krant…………

  gratis vriendjes de krant geven……………..

  praten over bereik in plaats van oplage!!!!!!!!!!!!!

 19. BRAAK

  Potten helpen potten aan werk.

 20. *Jort

  Margriet doet het niet slecht. Onderwerpkeuze is alsof je voor de derde dag op rij stampot moet eten. Dit geldt ook een beetje met de vaste rubriekjes. Een creatievere redactie en een beetje meer lef kan geen kwaad.

 21. Uuuh

  Ik denk dat Margriet het wel kan. Wat ik echt onbegrijpelijk vind is dat er voor een praatprogramma zoveel fysieke afstand is. Het past niet dat de presentatrice op een verhoging en achter een desk zit. Zoiets theatraals past misschien Arjen Lubach maar is de dood voor een talkshow. Vanaf haar troon roept Margriet iets naar de band en naar de camera maar van echt contact is geen sprake. Ook de gasten zitten niet echt dichtbij aan de zijvleugel van de desk. Dat staat een goed gesprek in de weg. Er is geen echt contact. Gasten die in de showbizz werkzaam zijn vullen die leemte nog wel op maar elk gesprek eindigt te vluchtig, rommelig en ongemakkelijk. Geen hand, geen welgemeende knik. Op afstand en afstandelijk. Terwijl ik denk dat Margriet het wel kan. Ze moet af van die toeters en bellen. Mensen in Nederland willen graag een talkshow met een goed gesprek en niet een presentatrice die haar eigen American talkshow dream staat te leven. Het moet anders, directer en vooral intiemer. Gratis advies, doe er wat mee!

 22. chris

  Tijdens de WK voetbal wordt M verlost uit haar lijden, dan wordt M namelijk niet uitgezonden.

 23. Froufrou

  Het is zo raar dat ze relatief onbekende mensen niet te introduceren. en ik zie haar constant heel uitgebreid op d’r kaartje lezen terwijl de gasten nog aan het praten zijn. Nee dan zit je lekker in t gesprek hoor…

 24. Pohyai

  Snap nu waarom het programma niet op de afgesproken datum kon beginnen….. Gelukkig is dat de kwaliteit van wat we nu zien aanmerkelijk ten goede gekomen wat zou het anders een ramp geweest zijn.

 25. Uuuh

  Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk! Margriet interviewt hedenavond MH17 nabestaanden op 10 meter afstand! Waarom??????????????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.