NRC-vrouw aangevallen door 50PLUS-heren in Pauw

Geplaatst op wo 30 mei 2018 om 11:45

Emilie van Outeren, politiek verslaggever van NRC Handelsblad, werd gisterenavond in Pauw aangevallen door 50PLUS-leider Henk Krol en de man die zaterdag werd gekozen tot de nieuwe voorzitter van de partij: Geert Dales. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Outeren benoemde in de uitzending dat 50PLUS’ers zo veel rollebollen over straat. “Er wordt relatief veel publiekelijk ruzie gemaakt door 50PLUS’ers, maar dat gaat nooit over de inhoud“, legde ze uit.

Er wordt publiekelijk geruzied over de verkeerde onderwerpen, aldus Van Outeren. “Dat gaat altijd over geschikte of ongeschikte personen of over of de procedure wel goed gevolgd is. Er is heel weinig politiek debat binnen 50PLUS, anders dan over dat one issue waarover ze het heel erg eens zijn. Buiten dat om merk je als kiezer en volger weinig van een echt politieke discussie binnen 50PLUS.”

Henk Krol vindt dat er wél politiek debat is, maar dat Van Outeren daar in NRC niet over schrijft. “Jij gaat dat veranderen door de politieke discussies die er wel zijn in het vervolg ook mee te nemen. Dan wordt het ineens een stuk makkelijker.”

Van Outeren: “Wat wordt dan een stuk makkelijker?

Krol: “Voor die kiezer om te kijken met welke politieke onderwerpen we bezig zijn.”

Van Outeren: “Jullie hebben je eigen middelen om daar publiciteit mee te vinden. Het gaat gewoon altijd over personen. Zo is de voorzitter via een persbericht de wacht aan gezegd.”

Ook de nieuwe voorzitter Dales verwijt haar vervolgens aan selectieve berichtgeving te doen. “Prima, ik hoor het, ik weet het en er zit ook een behoorlijke dosis waarheid in, laten we daar niet omheen lopen. Maar nou hadden wij afgelopen zaterdag een congres, waar je zelf bent geweest. Je was er, we hebben ook met elkaar gesproken, het was een leuk congres. Er is ook over politiek gesproken. Dan wordt het maandag. Dan sla je alle kranten open: de Volkskrant, het AD, De Gelderlander, weet ik veel Trouw. Alle kranten schrijven erover, behálve de NRC. Waar is nou je verhaal?

Van Outeren daarop: “Nou, ik heb een profieltje over je geschreven dat op de website heeft gestaan. Maar het is zo makkelijk om te zeggen ‘de media hebben het gedaan’. Ik wil niet in kinnesinne vervallen, maar dat is vaak een argument dat gebruikt wordt als bliksemafleider.”

Dales: “Waar is nou je verhaal?

Van Outeren: “Nou, ik zit hier vanavond tegenover je. Ik vind het heel grappig dat jullie nu met z’n tweeën bedenken dat dit een goede bliksemafleider is. Ik denk alleen dat je daar voor de kiezers van 50PLUS niets mee oplost.”

Dales terug naar de inhoud: “Laten we nou niet flauw doen. Emilie van Outeren heeft best gelijk: er was best een hoop bonje in de partij. Dat is overigens in elke partij zo. Dat moeten we ook stopzetten, daar wil ik ook van af. We hebben nu een reset en we gaan het anders doen.”

Het item in Pauw kunt u hier terugzien. Vanochtend ruziede Van Outeren op Twitter nog wat door met de woordvoerder van 50PLUS:

Foto: BNNVARA
14 Reacties op “NRC-vrouw aangevallen door 50PLUS-heren in Pauw”


 1. Keyboard Warrior

  Gaaaaap

 2. Boris

  Dit interesseert helemaal niemand. Waar blijft het vervolg op imagoprobleem Erland?

 3. SOLANGE

  Dales moet eens na gaan denken wat hij met de metro fout heeft gedaan …alles verkloot en nu doodleuk weer terugkomen ….. je moet maar durven

 4. Otto Groeneveld

  Tja ze heeft wel gelijk wat een enorm stel narren zijn dat bij 50plus.

 5. b

  Emillie van de NRC deed de heren behoorlijk zeer door de vinger op de uiterst zere plek te leggen. Er is weinig goeds of uitvoerbaars uit 50plus gekomen de afgelopen jaren en de heren wilden vooral alles lachend weg wuiven.

 6. Momo

  De NRC is om te kotsen.

 7. StefanV

  Ik heb maar met een half oor/oog geluisterd/gekeken gisteren, maar het is duidelijk dat de NRC-journaliste was ingehuurd om er met gestrekt been in te gaan. De 50PLUS’ers mochten hun zegje doen, de NRC-journaliste mocht daarna kritiek spuien.

  Uiteindelijk draait alles om beeldvorming. Dat kon je gisteren ook heel erg merken aan Henk Krol, die graag een bepaald beeld hooghoudt. Van de partij, maar ook van de “arme en benadeelde ouderen” in Nederland, terwijl die de groep met het meeste vermogen zijn…

 8. animo

  Ze heeft gelijk steeds het zelfde liedje ze doen bereiken niks net als de andere kleine partijen.

 9. chris

  Laat die Dales, voormalige VVD’er s.v.p. zwijgen. Als ik die man zie heb ik al gegeten en gedronken.. Dat geldt ook voor Nagel, die overal zijn heil zoekt, zowel bij links als bij rechts

 10. HansrZ

  Prutsers daar bij 50plus, die zelfs overwegen hun naam te veranderen.
  Er zijn jongeren die bij de kieswijzer bij de oudjes uitkomen en dat vindt Henkie K verbazend. Dat zegt wel iets over het politieke verstand van die man. Hij begrijpt er niets van !
  Nu hebben de media het weer gedaan, die kleuterschool bij 50+.
  Er is maar 1 naam die toepasselijk is en wel KLEUTERS -min

 11. Raaf

  Geenstijl refereert altijd naar het NSB-Handelsblad.
  Ik vind dat mild.

  Je weet dat er nare mensen in een huis wonen wanneer je zo’n NSB-Handelsblad op de tafel ziet liggen.
  Je kunt er blind opvaren dat die lui zich ontzettend vinden Deugen

  Het best is dan om te keren en de deur gezwind weer uit te sprinten.

  Gelukkig is het NSB Handelsvod binnenkort failliet. Zie alleen al de Alexa website bezoekers. Het is enorm gekelderd.

  Gaat dit propaganda orgaan kassie wijlen dan gaat bij mij de Lagavulin open.
  Weer een 1984 manifestje opgerold.

 12. Raaf

  Raaf, als je de officiële cijfers er bij pakt, zie je dat NRC niet daalt, maar Geenstijl wel.

 13. lvs2015

  Emilie van Outeren van het NRC bewijst andermaal waarom ik al meer dan 20 jaar geen NRC mer heb en lees omdat ik toen al zag dat het een krant was die zijn waarde van weleer aan het verliezen was met de nieuwe aanwas en ‘domme’ en vaak vooringenomen wat tegenwoordig heet ‘journalisten’. Deze Emilie van Outeren
  is zoals zovelen van haar collega’s logischerwijs alleen maar bij bijeenkomsten om uit te melken. Voor de welbekende “roddel en achterklap” omdat net zoals met tv het tegenwoordig om de sensatie gaat en bijbehorende intriges. Kortom randverschijnselen leveren meer nieuwe abonnees op dan gewone integere en neutrale journalistieke verslaggeving omdat dat te saai is en andere bladen ook niet doen. En vervolgens schermen met “Er bestaat geen journalistieke plicht om (sfeer)verslag te doen van partijcongressen.” Is erg laf en makkelijk om je te onttrekken aan een legitieme vraag. Maar ik heb er nog 1: Er bestaat ook geen journalistieke plicht om sowieso ergens verslag van te doen. M.a.w. niemand verplicht je sowieso verslagen van wat dan ook te maken.

 14. Claire

  Interessant dat het nodig is deze journalist in de kop als ‘vrouw’ te benoemen en niet gewoon als politiek verslaggever. Op welke manier is het geslacht hier relevant?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.