Mediaschool BNNVARA Academy zoekt nieuw talent

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 9:10

De BNNVARA Academy begint bijna aan een nieuw jaar en daarom wordt er nieuw talent geworven. Vanaf vandaag kan men zich aanmelden voor de selectiedag: de BNNVARA Talentday 2018 op zaterdag 9 juni. Dat heeft de omroep laten weten. De talentenscouts van de omroep wachten dit jaar niet rustig af totdat de online aanmeldingen binnen komen; vanaf volgende week toert er een auditiebus van de publieke omroep langs opleidingen, festivals en verenigingen door het hele land.

Emma Wortelboer doorliep de BNNVARA Academy twee jaar geleden en is nu presentator bij de omroep. Ze raadt talent aan om zich op te geven. “Toen ik 17 jaar was en vers van de havo kwam meldde ik mij aan voor de Talentday, want ik wist zeker: ik kan dit en ik wil dit. Alleen moest ik nog dat BNN-groepje overtuigen.”

En nu iets meer dan 3 jaar verder heb ik al meerdere programma’s voor BNNVARA mogen maken en geloof me, dat is mega vet. Twijfel alsjeblieft niet aan jezelf. Het is mij somehow ook gelukt dus meld je aan!

Presentator Angelo Diop van 101Barz, beter bekend als Rotoch, behoorde 12 jaar geleden tot de eerste lichting academystudenten. Rotjoch: “Zoiets als Academy kan vooral in het begin heel leerzaam zijn en uiteindelijk kan het misschien zelfs een life changer zijn.

Op zaterdag 9 juni tijdens Talentday mag een grote selectie zich van zijn of haar beste kant komen laten zien bij professionals uit het vak. De allerbesten krijgen een felbegeerde plek op de BNNVARA Academy, een leer-/werktraject waar de talenten álle aspecten van het maken van content voor radio, televisie en internet leren.

Aanmelden kan tot en met 25 mei op www.bnnvaraacademy.nl.

Foto: Wessel de Groot
7 Reacties op “Mediaschool BNNVARA Academy zoekt nieuw talent”


 1. anja

  Misschien wat betere scouts scouten

 2. D.

  Om later RTL boulevard en andere pulp te presenteren! ‘Nuttige opleiding’

 3. Bart

  Leren om om televisie te komen leer je niet op een school. Het is allemaal niet zo best wat die opleiding voort heeft gebracht. Daar is Mevrouw Wortelboer een goed voorbeeld van.

 4. Otto Groeneveld

  Misschien in voormalig ISIS gebied gaan kijken als VARA daar zit toch je doelgroep. Al die vieze blanke Nederlanders dat is zo slecht volk.

 5. Julia

  Sorry, maar ik vind die Emma Wortelboer en vettige. En ze praat als een schooiers.

 6. Tommy Nokker

  Emma heeft wel lekkere funbags!

 7. ArnieAlberts

  Lol. Je moet hier niet aan mee willen doen man. BNN bestaat niet meer nu het heeft gepaard met de VARA.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.