‘Shula wil geen Champions League; dwarsboomt NOS’

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 9:30

NPO-topvrouw Shula Rijxman heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de NOS toch geen miljoenenbod gaat uitbrengen op de Champions League. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van twee Hilversumse bronnen. De NOS was eigenlijk van plan om de Champions League weg te kapen bij het Veronica van John de Mol, omdat ze meer geld kan bieden dan de commerciële zenders. Rijxman zou dat een verkeerd signaal vinden, aangezien zij zelf om meer geld vraagt van Den Haag.

NOS-baas Gerard Timmer had ‘alles klaarliggen voor een miljoenenbod op de Champions League, maar rekende buiten Rijxman’, melden de bronnen aan De Telegraaf. “Woedend belde ze met Timmer.

Het zou de positie van Rijxman heel zwak maken: ze probeert een bezuiniging op de NPO vanuit Den Haag te voorkomen. “En zag het bod als de slechtst mogelijke reclame voor de zuinigheid van ’Hilversum’“, aldus de krant.

Rijxman heeft haar zin gekregen: het bod gaat volgens het dagblad niet door. En dat doet de verstandhouding tussen beiden geen goed. Timmer vertrok ooit als televisiebaas van de NPO na een conflict met de raad van bestuur waar Rijxman destijds lid van was, weet De Telegraaf. “Koud twee weken bij de NOS in functie, heeft Timmer alweer een aanvaring.”

Zowel Rijxman als Timmer ontkennen het telefoongesprek en benadrukken een ‘goede verstandhouding’ te hebben.

Het Telegraaf-artikel ‘De strijd van Shula Rijxman, NPO-baas speelt hoog spel met nieuwe talkshow M’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
26 Reacties op “‘Shula wil geen Champions League; dwarsboomt NOS’”


 1. pieter

  de telegraaf……!!!!!!!! ik had het kunnen weten, die mensen daar zijn nog nooit
  goed in hun hoofd geweest

 2. Jelte

  En terecht van Shula.

 3. Job

  Goed gedaan Shula…

 4. Ook leuk

  Heren van VI vanaf najaar 5 dagen per week op Veronica.
  Maandag VI Veronica Inside talkshow
  Dinsdag, woensdag vanaf 1900-2100 en 2100-2300 CL + nabeschouwing
  Donderdag 1900-2100 2100-2300 uur + nabeschouwing
  Vrijdag Veronica Inside talkshow

 5. Enzo Voort

  “Rijxman zou dat een verkeerd signaal vinden, aangezien zij zelf om meer geld vraagt van Den Haag.” Het is en blijft belastinggeld, een verstandige keus Shula.

 6. burgos

  Goed gedaan, en a u b uw poot stijf houden.

 7. Appelsap

  Wat een luchtfietserij verhalen

 8. Henkie98342

  Kop van dat wyf straalt niets dan rottigheid uit

 9. Bart

  @Ook Leuk Ze zullen niet allemaal elke dag gezien zijn. Is ook niet goed denk ik.
  Daarbij hebben ze ook nog Toine en Jan-Joost en gaat Wilfred ook andere programma’s doen die niets met sport of er zijdelings mee te maken hebben.

 10. Sjaak

  Ja en ze heeft groot gelijk. Een stuk of 5 over het paard getilde clubs met miljarden omzet terwijl het land waar ze zitten geen cent heeft te makke, zogenaamd. Heel die achterlijke commerciële versporting van de samenleving moet je met de helft terugdraaien.

 11. Marjolijn

  Overkill aan voetbalgeneuze bij Veronica dus.

 12. Me

  Goed gedaan. Voetbal is een sport voor achter de decoder.
  Niet ons belastinggeld gebruiken voor dit flut spelletje met overgewaardeerde
  en overbetaalde pubers

 13. Pipa

  Heel verstandig, voetbal genoeg op tv.

 14. b

  Ha , de Televaag die komt constant met indianen verhalen wat betreft de NPO . Net als twee weken geleden dat de BNN/VARA voor Netflix ging produceren . Ook al een totaal uit de duim gezogen verhaal. Een retificatie , nee dat zit er niet in maar de Televaag lezer gaat er weer op los met teksten als , van mijn belasting geld . Dit voetbal verhaaltje is dan ook weer volkomen uit de lucht gegrepen en dat weten ze bij dit nare blaadje zelf ook wel.

 15. StefanV

  Het is een zin die ik niet vaak typ, maar toch: Rijxman heeft gelijk. Het is geldverspilling van de hoogste orde als de NOS miljoenen op tafel legt voor die rechten; geld dat door de belastingbetaler wordt opgehoest, welteverstaan.

  Gezien de huidige staat van het Nederlandse voetbal gaat PSV een bijrol spelen in de Champions League, terwijl we bij Ajax moeten afwachten of ze überhaupt het hoofdtoernooi halen.

  De Champions League draait bovendien volledig om geld en is in het voordeel van de grote voetballanden, die soms wel 4 of 5 clubs afvaardigen. De verhoudingen worden steeds schever. Hoe minder Nederland daar aan bijdraagt, des te beter. Bovendien kan RTL deze wedstrijden prima in beeld brengen.

 16. Joop55

  En terecht…. Mot je niet willen anno 2018.

 17. aammehoela

  Het lijkt mij ook beter als de NPO niet meebiedt. Maar wat straks met het WK voor clubteams die over enkele jaren zal starten. Weer een nieuw groots opgezet toernooi. Complete overkill aan voetbal dan. Mensen vinden een EK of WK leuk, maar willen het jaar erop even geen groot toernooi hebben.
  Kortom, misschien kunnen de CO en de PO overleggen, schijt aan de regels hierover, wat ze willen gaan uitzenden. Samenvattingen in ieder geval zo veel mogelijk bij de NPO.

 18. Henk

  De PO zou het voor een zacht prijsje moeten krijgen. Via gemeenten en allerlei subsidies betalen wij al fors mee aan voetbalclubs en deze sport in het algemeen. Het is een vreemde zaak dat commerciële omroepen er dan met de buit vandoor gaan.

 19. Peter

  Ook leuk 
  Mon 14 May 2018 om 9:58

  Heren van VI vanaf najaar 5 dagen per week op Veronica.
  Maandag VI Veronica Inside talkshow
  Dinsdag, woensdag vanaf 1900-2100 en 2100-2300 CL + nabeschouwing
  Donderdag 1900-2100 2100-2300 uur + nabeschouwing
  Vrijdag Veronica Inside talkshow

  —–

  Hahahahaha grapjurk. CL is alleen op dinsdag en woensdag en ook niet iedere week. En af en toe op dinsdag en woensdag donderdag TOTO KNVB-beker. Ben benieuwd of het de bedoeling is dat de drie heren daar ook de boel aan elkaar gaan praten
  Dus ze zullen niet veel meer op tv zijn dan nu bij rtl7 het geval was.

 20. Peter

  Maar CL niet bij de NOS is een goede zaak. Shula doet een keer haar werk, applaus.

 21. Weg Ermee

  Dit is de eerste goede actie van deze feeks!
  Het grootste commerciële voetbaltoernooi hoort ~uiteraard bij de commerciëlen!

 22. Deadly Viper

  Het geld dat RTL7 bespaard op de mannen van VI kunnen ze gebruiken om op meer voetbalrechten te bieden.

 23. Bart

  @Deadly viper Met wie dan? Marcel Maijer en Barbera Barend?

 24. Jan

  Dus moeten we u naar Derksen met zijn vieze stinkende kwijlsnor en Gijp met zijn manische gehinnik kijken. Bedankt!

 25. Johan

  Nee @Jan….jij MOET niks

 26. Johan

  @Henkie98342….mogen wij jouw kop ook eens zien? Of gaan we dan spontaan aan de schijterij?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.