‘Shula wil geen Champions League; dwarsboomt NOS’

NPO-topvrouw Shula Rijxman heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de NOS toch geen miljoenenbod gaat uitbrengen op de Champions League. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van twee Hilversumse bronnen. De NOS was eigenlijk van plan om de Champions League weg te kapen bij het Veronica van John de Mol, omdat ze meer geld kan bieden dan de commerciële zenders. Rijxman zou dat een verkeerd signaal vinden, aangezien zij zelf om meer geld vraagt van Den Haag.

NOS-baas Gerard Timmer had ‘alles klaarliggen voor een miljoenenbod op de Champions League, maar rekende buiten Rijxman’, melden de bronnen aan De Telegraaf. “Woedend belde ze met Timmer.

Het zou de positie van Rijxman heel zwak maken: ze probeert een bezuiniging op de NPO vanuit Den Haag te voorkomen. “En zag het bod als de slechtst mogelijke reclame voor de zuinigheid van ’Hilversum’“, aldus de krant.

Rijxman heeft haar zin gekregen: het bod gaat volgens het dagblad niet door. En dat doet de verstandhouding tussen beiden geen goed. Timmer vertrok ooit als televisiebaas van de NPO na een conflict met de raad van bestuur waar Rijxman destijds lid van was, weet De Telegraaf. “Koud twee weken bij de NOS in functie, heeft Timmer alweer een aanvaring.”

Zowel Rijxman als Timmer ontkennen het telefoongesprek en benadrukken een ‘goede verstandhouding’ te hebben.

Het Telegraaf-artikel ‘De strijd van Shula Rijxman, NPO-baas speelt hoog spel met nieuwe talkshow M’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen