Peter van der Vorst woest op dagblad: ‘Get a life!’

Peter van der Vorst, presentator van RTL Boulevard, begint zich erg te storen aan de homo-onvriendelijke houding van het Reformatorisch Dagblad. Dat laat hij blijken op Twitter. Het Reformatorisch Dagblad verspreidde eind maart een flyer van een christelijke stichting met daarop een foto van de homocampagne van Suitsupply, maar dan wel met een groot rood kruis er doorheen. Een activist zamelde geld in voor een positieve homo-advertentie, maar die heeft de krant alsnog afgewezen.

Zwaar teleurstellend, vindt Van der Vorst het. “Regelrechte discriminatie dit. Niets meer en niets minder. Zó klaar met al die types die anderen veroordelen en buitensluiten op basis van hun ‘geloof’ en religie. Get a life en bemoei je niet met andermans liefdesleven.

Als iemand hem voorlegt dat hij nu precies hetzelfde doet, antwoordt de presentator: “Van mij mag iedereen geloven wat ie wil, maar buitensluiten en discrimineren niet. Ik neem aan dat u het daar mee eens bent.

Ene Arjan: “Het Reformatorisch Dagblad zal vooral lezers hebben die volledig achter dit besluit staan. Je moet het gewoon zien/vergelijken met dat Ajax ook geen reclame voor Feijenoord maakt in hun clubblad.

Van der Vorst: “Rare vergelijking. Geloof kies je, je seksuele voorkeur niet. Overigens: stel dat een christelijke (of moslim) bakker weigert een taart te maken voorbijvoorbeeld een homohuwelijk. Wat dan? Dus als bijvoorbeeld een christelijke fietsenmaker niet aan homo’s wil leveren vanwege zijn geloof, mag dat ook?

De Boulevard-ster blijft het belangrijk vinden om zich hierover uit te spreken. “Gelijke rechten voor homo’s zijn er nog niet zo heel lang. Als LHBT’ers daar niet voor gestreden hadden dan was er niets veranderd. Negeren is geen optie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen