Peter van der Vorst woest op dagblad: ‘Get a life!’

Geplaatst op Tue 08 May 2018 om 15:30

Peter van der Vorst, presentator van RTL Boulevard, begint zich erg te storen aan de homo-onvriendelijke houding van het Reformatorisch Dagblad. Dat laat hij blijken op Twitter. Het Reformatorisch Dagblad verspreidde eind maart een flyer van een christelijke stichting met daarop een foto van de homocampagne van Suitsupply, maar dan wel met een groot rood kruis er doorheen. Een activist zamelde geld in voor een positieve homo-advertentie, maar die heeft de krant alsnog afgewezen.

Zwaar teleurstellend, vindt Van der Vorst het. “Regelrechte discriminatie dit. Niets meer en niets minder. Zó klaar met al die types die anderen veroordelen en buitensluiten op basis van hun ‘geloof’ en religie. Get a life en bemoei je niet met andermans liefdesleven.

Als iemand hem voorlegt dat hij nu precies hetzelfde doet, antwoordt de presentator: “Van mij mag iedereen geloven wat ie wil, maar buitensluiten en discrimineren niet. Ik neem aan dat u het daar mee eens bent.

Ene Arjan: “Het Reformatorisch Dagblad zal vooral lezers hebben die volledig achter dit besluit staan. Je moet het gewoon zien/vergelijken met dat Ajax ook geen reclame voor Feijenoord maakt in hun clubblad.

Van der Vorst: “Rare vergelijking. Geloof kies je, je seksuele voorkeur niet. Overigens: stel dat een christelijke (of moslim) bakker weigert een taart te maken voorbijvoorbeeld een homohuwelijk. Wat dan? Dus als bijvoorbeeld een christelijke fietsenmaker niet aan homo’s wil leveren vanwege zijn geloof, mag dat ook?

De Boulevard-ster blijft het belangrijk vinden om zich hierover uit te spreken. “Gelijke rechten voor homo’s zijn er nog niet zo heel lang. Als LHBT’ers daar niet voor gestreden hadden dan was er niets veranderd. Negeren is geen optie.

Foto: RTL
20 Reacties op “Peter van der Vorst woest op dagblad: ‘Get a life!’”


 1. Idioterie

  Nou als Petertje woest wordt………berg je dan maar!
  Deze lieverd heeft een vernietigende rechter hoek in huis!

 2. Simon

  De wetgeving in NL is ook wel vreemd wat dat betreft. Discrimineren op basis van geloof heeft meer ruimte dan op basis van een persoonlijke opvatting.

 3. Karel

  Hij staat de laatste tijd met zijn vreselijk domme gezeik enorm voor lul en nu wil hij in een goed blaadje (what’s in the name) komen te staan bij zijn groepje. Je weet en iedere homo weet dit al 100 jaar sukkel dat reformatorisch ellende niets van homo’s publiceert. Wat wil je nou eigenlijk Vorst??? Kruip bij die ellendige Haagse maffia familie lekker erin droeftoeter. Misschien dat het moslim’ kont in lucht’ weekmagazine iets wil publiceren.

 4. SOLANGE

  Lange tenen heeft Petertje

 5. WtM

  een heel enge homo,
  dit geldt alleen voor t christelijk geloof,
  de moslims durft hij niet aan te pakken,
  bange petertje,
  t zefde typetje als JBC ,
  helden op sokken,
  laat die mensen dat geloven,
  SGPers doen niemand kwaad, harde werkers,
  lopen [net als chineesjes] NOOIT in de bijstand,
  past niet in hun cultuur,
  die mensen mogen dat toch rstig denken,
  petertje moest eens weten hoe andere soorten,[ook echte NLders,]bv in voetbalcultuur over m denken,
  maar dat durft bange petertje niet te benoemen,

 6. Homo Amsterdam

  Peter moet niet zo zeuren maar een weerbaarheidstraining gaan volgen. Slapjanus en een selectief verontwaardigde sukkel vind ik het.

 7. Homo Amsterdam

  Over de islam en de finnen die homo’s in elkaar beuken houdt deze lafaard zijn bek, daarom vind ik het een slapjanus.

 8. Ookdatnog

  HYPOCRIET MANNETJE😶

 9. Menno

  Op zich heeft Peter he-le-maal gelijk, écht, ik dol niet!

  Maar wat ik níet begrijp: waarom zou je überhaupt een homovriendelijke flyer bij een krant willen voegen, waarvan je weet dat de fanbase, de redactie en misschien ook wel de uitgever/drukkerij van die krant een pleurishekel hebben aan homo’s vanwege hun achterlijke, domme, prehistorische geloof? Jij als homo moet je toch helemaal niet willen inlaten/associëren met zulke lui? Zoek een krant waarvan je weet dat die wél jouw standpunt/gedachtegoed delen en laat die geflipte reli-idioten in hun sop gaar koken!

  En zo zijn er wel meer voorbeelden:
  · die bakker die her ook genoemd wordt — wil hij jouw taart niet maken omdat je homo bent (‘t is discriminatie, ‘t is verschrikkelijk, ik weet het), maar ga een deur verder en de volgende bakker zal jouw taart wél met alle liefde willen maken ook al ben je homo! ;
  · een trouwambtenaar die jouw huwelijk weigert omdat je homo bent · zoek een andere ambtenaar, er zullen er genoeg zijn die géén probleem heeft met jouw (jullie) homo-zijn en -huwelijk.

  Wat ik ook niet begrijp: waarom willen homo’s, als ze met elkaar willen trouwen, daarvoor óók de term “huwelijk” gebruiken? Kijk, dat je als homo dezelfde rechten en plichten wilt als je getrouwd bent net als bij hetero’s, dat kan ik volledig begrijpen en zo moet het zeker ook zijn, maar waarom wil je dan persé dat het óók een “huwelijk” wordt genoemd? Wat maakt het nou uit wat voor nasmpje aan jullie verbintenis gegeven wordt? Als homo’s als getrouwd stel maar dezelfde regels hebben als hetero-getrouwden, dát lijktij vele malen belangrijker!

  Voor de duidelijkheid: ik ben hetero, maar ben absoluut voorstander van dat homo’s dezelfde vrijheden en rechten en plichten hebben als hetero’s en discriminatie en geweld tegen homo’s mag je wat mij betreft een misdaad noemen!

 10. aammehoela

  Hier word men zo moe van. Altijd je gelijk willen halen ten koste van wat. Dat diegenen die deze groep nog wel accepteert wel eens anders kan gaan denken. Als LHBT de macht krijgt wordt het helemaal niets meer met de normen en waarden in dit land. We accepteren ze en verder moeten ze rustig aan doen en niet gaan stoken. Ze worden gedoogd, meer niet.

 11. ycheweiz

  Peter van der Vorst is een engnek, vriendjes uit de wind houden en geen kritiek op collega’s. Ga als vleeseter naar een vegetarisch restaurant en vraag om vlees, en ga dan stennis lopen schoppen omdat ze dat niet verkopen. Zo is het ook met RD en de vriendjes van Peter.

 12. Laura Vamp Fatale

  Stel je nou toch eens voor Petertje , dat een of ander Islamitisch groepje homo onvriendelijke dingen roept.
  Zal Petertje dan ook zijn mond opendoen en te keer gaan ?
  Nee natuurlijk niet, Petertje is dan wel heel bang dat het Islamitisch groepje verhaal komt halen om wat hij dan geroepen heeft.
  Dus daarom hoor je Petertje dan niet.
  En Petertje weet ook wel , dat de reformatorische mensen zoiets niet doen.
  Dus Petertje kan roepen……
  xxx

 13. rob

  Wat een laf mannetje toch he die van der vorst. Als het over moslims gaat is meneer ineens een stuk minder voor gelijke rechten van homo’s. maar als het over het RD gaat word Petertje ineens erg boos. Man man wat val jij door de mand, echt ongelofelijke sukkel !

 14. Annoniemus

  Peter v d Vorst acteert weer eens Mister Big Star te zijn met zijn kortzichtige onbenullige uitspraken !!!

 15. Wie ben ik

  Beste Peter, er staat meer dan voldoende media tot je beschikking die graag SJW spelen en deze flyertje willen bijvoegen/ publiceren. Dit dagblad heeft een geheel eigen achterban die de flyer rechtsreeks bij het oud papier zal gooien, dus bespaar je de moeite. (tenzij jij graag wil rellen)

  En Waarom zou je hierover eigenlijk boos over worden? het is hun goed recht om dit te weigeren, want de levensbeschouwing van deze krant loopt al behoorlijk wat jaartjes mee en is aan een ieder bekend. Ik nodig jou dan ook van harte uit om deze flyer te pushen bij islamitische media, wat jou net zo min zal lukken.

  laat jij dan ook overal jouw selectief verontwaardigde mening horen? Ik durf wel te stellen dat je dan nog niet eens één lettergreep uit je mond durft te laten rollen.

 16. Maup

  Peter zegt dit en presenteert Boulevard –Get a life en bemoei je niet met andermans liefdesleven.” –

 17. Frans

  Peter is vlgs mij ook geen fan van Trump, net als die dikke van der Linden, en dat laten ze merken ook, zonder enige nuance lopen ze maar wat t e schreeuwen op de buis, zonder enige kennis van zaken

 18. Floddero Flunk

  @ Frans. Oh wie heeft die kennis wel dan? Ben ik erg benieuwd naar. Overigens beschuldig je de RTL kliek van hetzelfde geroeptoeter waar mijnheer den Trump zich zelf vrijwel dagelijks schuldig aan maakt :D

 19. Joerie

  dus als ik alle reacties moet geloven hier,
  mag je niet verontwaardigd zijn over het RD als je dat ook niet over de moslims en de islam bent?
  Wat een geesteszieke hersenkronkel is dat om Peter mee aan te vallen.
  Feit blijft dat de gereformeerden al JAREN in dit land wonen
  (en werken en GEEN bijstand net zoals chineesjes???
  Hoeveel gediscrimineer kun je in 1 zin proppen WtM?)
  en dat de islam wat eeuwen achterloopt en nog niet aan onze cultuur gewend is omdat die pas onlangs hier geïntroduceerd is.
  Peter kort door de bocht en hypocriet noemen om zelf buiten schot te blijven is echt ‘des geloofs’.
  Ook de reacties van homos hier zijn hatelijk en irrelevant.
  Het RD moest zich doodschamen, de gelovigen en de foute homos overigens ook. Peter chapeau! Ik hoop dat het RD spoedig op de knieën gaat :-)
  en zullen worden afgerekend op hun gehaat en gediscrimineer.

 20. BRAAK

  Ik ben geen homohater, heb zelfs goed vrienden die homo zijn, we ergeren ons al jaren aan die van der Vorst met zijn over andermans ellende programma’s, ik hoop dat ik nog eens de kans krijg hem dat van mens tot mens duidelijk te maken. En laat hij zich eens scheren dit BNers baardje staat hem niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.