Luuk Ikink verzweeg RTL-herhaalterreur niet bewust

Geplaatst op vr 18 mei 2018 om 13:30

Luuk Ikink heeft in RTL Boulevard niet met opzet verzwegen dat RTL 4 vanaf juni verandert in een herhaalzender. Hij vindt het nou eenmaal interessanter om over nieuwe programma’s te praten. Dat laat hij weten op Twitter. RTL Boulevard behandelde woensdag de vele nieuwe programma’s die de NPO in de zomer uitzendt. Ondertussen gaat RTL 4 volledig op slot, maar dat werd niet benoemd, terwijl ook de programmering van RTL 4 werd aangestipt. Opmerkelijk, vond de kritische kijker. 

Dat RTL Boulevard niet graag kritisch over het eigen kamp bericht weten we wel na onder meer Humberto Tan, de hulphorror-rel en recentelijk nog Manuel Venderbos. Het verzwijgen van de herhaalterreur past in dat rijtje.

Volgens Luuk Ikink is het echter complete onzin dat er bewust over zou zijn gezwegen. “Tja, gesprek ging over nieuwe programma’s en die zijn er bij NPO veel en in mindere mate bij RTL en SBS. Uiteraard zijn er ook nog herhalingen“, zegt hij. “Ik bedoel, waarom zouden we zoiets in godsnaam verzwijgen – er is nota bene een persbericht uitgegaan vanuit RTL waarin de programmering voor de zomer staat. Maar het is interessanter om te praten over nieuwe programma’s dan over oude shows.

RTL vermomt de herhaalterreur in dat persbericht met een originele term, namelijk ‘Nog Meer Genieten Van RTL 4’. “Tja de toon van dat persbericht is, daar kan ik ook niks aan doen.. niet mijn afdeling.

Ikink vindt het minder belangrijk of er wel of geen nieuwe programma’s op tv zijn. “Ik vermoed dat RTL en SBS er voor kiezen in de WK-zomer live-shows te laten doorlopen en verder online dingen te ontwikkelen. Bij Videoland komen er veel nieuwe formats en ik neem aan dat ook SBS zich niet blind staart op hun tv-zenders en ook online formats aan het ontwikkelen is. En da’s jammer van de grote tv-shows, maar je kan het geld maar 1 keer uitgeven.

De commerciëlen geven hun geld liever uit in het hoogseizoen, aldus Ikink. “Maar goed, da’s mijn vermoeden. Zo zou ik het zelf doen in ieder geval. Veel live nieuws/talkshows op tv (lineair) en online formats ontwikkelen. Als ik een tv-zender zou hebben zou ik die niet indelen op een manier die misschien 10 jaar geleden nog kon. Je moet de kijker opzoeken waar ze toch al zijn, namelijk online.

Is hij het vertrouwen in lineaire televisie dan helemaal kwijt? “Ik geloof ook nog heel erg in lineaire televisie, maar dan vooral live en sport. Dat zie je online ook, Twitch is knetterpopulair en feitelijk lineaire televisie, want livestream. Wordt een spannende tijd de komende jaren!

Lineair is nu nog hot, maar online gaat domineren, aldus Ikink. “80% van dat wat mensen online consumeren is over een paar jaar video. Als je daar niet op anticipeert, dan loop je achter de feiten aan. Die ouderwetse manier van tv kijken is voor veel mensen al verdwenen of gaat verdwijnen.

Dat wat uiteindelijk overblijft op de lineaire zenders zijn grote shows & veel live-televisie. Maar die zenders moet je ook niet los zien van dat wat er online wordt gemaakt.

Foto: RTL
25 Reacties op “Luuk Ikink verzweeg RTL-herhaalterreur niet bewust”


 1. Henk

  Iets wat je kunt ontwijken door de tv niet aan te zetten of weg te zappen, valt niet echt onder de noemer ‘terreur’, wel?

 2. robin

  Goed nieuws voor de voetballiefhebbers onder ons, want de UEFA Champions League blijft bij Veronica! Bron Talpa tv

 3. SOLANGE

  Eng mannetje

 4. Bart

  Lekkere Solange

 5. Izzy4Real?

  Is er wel eens een zomer geweest zonder herhalingen?
  @Henk, helemaal mee eens!
  @robin, goed nieuws voor alle belastingbetalende Nederlanders! :)

 6. kaatje

  Bij RTL Boulevard staan ze alleen maar een beetje voor te lezen ,het programma is 180% gedraaid na het verlaten van Albert,ook zo’n grote misser van Erland !!

 7. Otto Groeneveld

  Wat een lul zeg. Past precies bij die Tokkie zender

 8. Bart

  Boulevard gaat na verluid weer op de schop. Hopen dat deze man als een van de eerste het veld moet ruimen. Hoe vaak in de uitzending al is gebleken dat hij van de onderwerpen helemaal niets af weet. En dan dat toontje en dat blije als het over apps, YouTube, mobile telefoons en computers gaat. Totaal niet geschikt voor televisie.

 9. Henri Knap

  Waarom worden vaak de niet-leuke programma’s herhaald? Ik wil wel weer eens Allo Allo, Daar komen de schutters, O moeder wat is het heet, of Hi-de-Hi zien. Enz.

 10. Suomynona

  Luuk is nog niet eens de zwakste schakel binnen het programma. Het probleem ligt ‘m in het gebrek aan nieuwswaarde wat het programma heeft sinds de verandering in 2016, plus de aanwas van vele nutteloze ‘deskundigen’. Als ze zich bij nieuwe veranderingen daarop focussen, Ruben Nicolai lozen als presentator, de weekendeditie schrappen/vervangen voor een ‘snack’-versie en de rol van Luuk als co-host finetunen (laat hem bijvoorbeeld ook een dagelijks locatie-item maken) zetten ze al een goede stap.

 11. Vrede

  En reageerde die over waarom ze zwijgen over die vreemdganger?

 12. BRAAK

  Onder welke steen is die vieroog vandaan gekropen?

 13. Gtr

  Manuel zat er wel gewoon in eergisteren. Stemmingmakerij dit

 14. BRAAK

  Heb je wel eens in de spiegel gekeken Ikink, wat zie je dan knul, niets helemaal niets met een brilletje op.

 15. Annoniemus

  Ach gut heeft “brillemans” het niet met opzet gedaan gossie possie toch !!

 16. Erik de wit

  N PO radio 5 op fm etherfrequenties
  NPO soul & jazz op fm etherfrequenties
  2e kamer op fm etherfrequenties

 17. Erik de wit

  Fm ether 103 . 00 mhz npo
  Fm ether 90.40 MHZ NPO
  Fm ether 101.20 MHZ 2e kamer

 18. Gebruikert

  Mee eens de wit, wat een verpaupering vind er plaats op die frequenties op dit moment. 10 is dan nog de minst slechte te noemen, maarja telkens die waardeloze reclames en te voorspelbare playlist. Daarom NPO!

 19. Pieter

  Ik lees steeds dat npo van belastinggeld wordt betaald. Daar wordt op neergekeken hier. Maar wie betaald dan de commerciële zenders” Precies, wij allemaal, want wij betalen ook de reclames door de producten te kopen die ons door de strot worden geduwd in die reclames, en ze weten er ook nog waanzinnige salarissen van te betalen. Dus shopse allemaal

 20. Henk

  Dove en Rituals dus niet meer kopen. Daarmee hou je die slechte programma`s in stand.

 21. BRAAK

  Hopeloos figuur die vieroog, een lichtgewicht die blaat als een dement schaap.

 22. Erik de wit

  NPO radio 5 fm Lopik 89.90 mhz

 23. Erik de wit

  NPO soul & jazz op fm etherfrequenties

 24. Erik de wit

  2e kamer fm 95.90 mhz /fm 95.70 mhz

 25. Erik de wit

  Kink fm ether nieuw

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.