‘Kijkcijfers M ingestort door Jeugd van Tegenwoordig’

Geplaatst op Fri 18 May 2018 om 9:30

Tv-producent Marc Dik van Skyhigh TV denkt dat de kijkcijfers van de talkshow van Margriet van der Linden zijn ingestort op NPO 1 door de heren van De Jeugd van Tegenwoordig. Dat laat hij weten op Twitter. Van der Linden ziet de kijkcijfers van haar talkshow M kelderen: de vierde aflevering trok donderdag nog maar 541.000 kijkers (14,4 procent), terwijl NPO 1 minimaal twintig procent van haar verlangt. Dik denkt dat veel kijkers zijn afgehaakt bij het glasbak-item met De Jeugd.

De glasbak bestaat veertig jaar en daar werd aan tafel over gesproken, onder meer met De Jeugd van Tegenwoordig. Zij hebben een liedje over de glasbak gemaakt. Het gesprek daarover verliep vrij ongemakkelijk.

Marc Dik: “Laat het een les zijn voor alle eindredacteuren van talkshows. Nodig de Jeugd van Tegenwoordig nooit uit. Die vinden het cool om níet te praten. Is lastig voor een talkshow. Killen je kijkcijfer. Verder wel leuke muziek:).

Het glasbakonderwerp was sowieso een beetje slecht gekozen, getuige de reacties op sociale media. “Kijk nu voor het eerst dit is M en het gaat over 40 jaar glasbakken“, twitterde NRC-journaliste Lamyae Aharouay.

Volkskrant-journaliste Sheila Sitalsing daarop: “Hetzelfde hier. Item 2 is Albert Verlinde. Ik ga iets anders doen.

Van der Linden krijgt vandaag niet alleen dalende kijkcijfers te verwerken, maar ook nog eens een snoeihard stuk in het AD waarin Frits Barend en Marianne Zwagerman het programma afslachten.

Foto: KRO-NCRV
40 Reacties op “‘Kijkcijfers M ingestort door Jeugd van Tegenwoordig’”


 1. Vrijdag

  Sparta was spannend gisterenavond tijdens de uitzending van M

 2. Sjaak

  Die redactie is echt om te huilen.

 3. shrink

  De Volkskrant had vorjg jaar een hele bijlage van en over die Jeugd van Tegenwoordig. Ik begreep daar he-le-maal niets van. Wie op primetime met die gasten aankomt, graaft welbewust zijn eigen graf, ook al kam je je haar elke avond helemaal rechtop. Toededokie en tot nooit meer ziens!

 4. Sit

  Die Marc Dik is een extreme opportunist. Lacht in je gezicht, lult achter je rug. Is alleen vriendelijk als hij aan je verdienen kan.
  Speelt de brave integere EO jongen maar is in werkelijkheid een huichelaar. Je moet hem op feestjes eens zien ronddansen. Hij kust de kont van Klein vaker dan die van zn eigen vrouw. Loser!

 5. Koen

  Wat moeten ze hier bij mc een heerlijke ochtend hebben gehad.

 6. Jantien de Groot

  Met die twee lui van de Jeugd van Tegenwoordig was het een heel ongemakkelijk item. Rare onfatsoenlijke mannen waren het. Misschien willen ze hiermee zgn een HermanBroodje doen? Redelijk gelukt, want we praten nu wel over hen. Maar redactie had al kunnen aanvoelen dat dit een ‘moeilijk’ onderwerp zou worden. Ook Sanne Wallis strandde in stroefheid en een onaangenaam gesprek. Dus of ik voortaan naar ‘M’ ga kijken. Nou dan moet ik me wel erg vervelen.

 7. Trui

  Wie kijkt er nu vrijwilliger naar die dommer griezels van de jeugd van tegenwoordig

 8. Simon

  Dat praten over de glasbak alsof je in het verzet hebt gezeten en dat in combinatie met de Jeugd van Tegenwoordig die het voor het geld hebben gedaan. Eigenlijk is het wel hilarisch.

 9. Alex

  De mannen van De Jeugd nemen je als talkshow toch ook niet serieus wanneer je wordt uitgenodigd om over glasbakken te praten.

  Als artiest die normaal een festivaltent tot de nok kan vullen, dan begrijp ik wel dat je daar vooral zit om de boel flink ongemakkelijk te maken.

 10. Ruk

  Mario valt door zijn mand

 11. Rien E

  Op naar de 0 procent. Kijkers zijn die (linksche) kwekprogs meer dan zat

 12. Tijmen

  @Rien E

  Natuurlijk moet u LINKSCHE vermelden. U bent volkomen kwaad op Links. Waarom? Geen idee. Het is mode. Men schreeuwt het op internet. Alles is de schuld van Links, dus dan zal dat wel zo zijn.

  Is dat zo? Nee hoor. Links en rechts bestaan niet eens echt meer. Behalve online. En Links krijgt de schuld terwijl rechts voornamelijk regeert (VVD / CDA). Maar ja, verlangen om haat te uiten op Links of een zekere bevolkingsgroep, dat vinden de boze schrijvers heerlijk.

  Zalig vinden ze het, er moet een zondebok gevonden worden, want in Nederland is het leven pas echt lijden voor deze mensen. Ze hebben alles, maar niet genoeg en dan ontstaat er verveling en jaloezie. Dus? Optimale kwaadheid en dat moet geuit worden op een zondebok.

 13. Joep uit Tilburg

  Je verwacht het ook niet he. Het programma is zo in en in slecht. Die Woody Woodpacker kan nog minder dan niets! Shula al wakker geworden uit haar ‘alles door vrouwen’ droom?

 14. Henkie983425

  DJVT uitnodigen om een serieus gesprek te voeren. haha Succes met je programma verder. Prehistorische linkse bende

 15. Tijmen

  @Henkie983425

  Kwaad op Links? Praat je je grote voorbeelden maar na dan?

  Alles in UW LEVEN is de schuld van:

  (A) Links
  (B) Islam
  (C) Rutte
  (D) De Ander

  en

  NOOIT VAN UZELF

  Want KWAAD ZIJN IS VERRUKKELIJK EN KWAAD ZIJN MOET OP DE ANDER WANT U LIJDT IN NEDERLAND

  Ergo

  Nederland is een hel om televisie te kijken. U schijnt daartoe verplicht te zijn, dat blijkt wel aan uw reacties.

 16. Johan

  Mijn hemel MC!!! Wie heeft dit walgelijke bevooroordeelde, slechte stuk geschreven??? Ik heb het AD en ook de reacties gelezen van heks Zwagerman en Frits Barend. Ja, ze waren kritisch, maar beiden zagen wel degelijk potentie!! Ik weet niet wat de schrijver van dit stukje riooljournalistiek beweegt, maar ik heb toch een heel ander beeld bij het begrip afslachten dan hij/zij

 17. Johan

  Henkie…..ach gossie, is de KRO/NCRV nu ook opeens links? Wat getuigen jouw reacties toch van een zielige antipathie tegen links. Het is gewoon bozewittemannenonderbuikdiarree..

 18. Johan

  Tijmen, types als Henkie zijn niet te redden. Waarom ze boos zijn op links kunnen ze vaak niet eens goed beargumenteren. Het is wat je zegt, ze praten de holle retoriek na van Wilders en de oppercreep van de 2e kamer Bosma. Laat gaan, de man is verloren

 19. Tijmen

  @Johan

  Klopt helemaal wat u schrijft. Hopeloos.

 20. Johan

  @Rien…vertel? Links??? Want..? argument graag, of boeit je dat niet en is het gewoonte van jou om te roepen dat iets links is, alleen al omdat je het toevallig niet leuk vindt? Types als jij en Henkie bevestigen mijn keuze om links te blijven stemmen, dank daarvoor. Blijven jullie maar lekker dromen van een rechtse samenleving, zoals we dit trouwens al 3 kabinetten hebben, daarbij is ook nog de grootste krant van NL rechts, en het AD ook, dus weinig te klagen lijkt mij

 21. oijij9opji

  Ik lees hier zoveel domheid dat het bijna weer intelligent wordt. Bijna.

  Over links(ch), alsof het een soort ziekte is en de schuld van alle kwaad.

  Over De Jeugd Van Tegenwoordig. Ja, als je die uitnodigt weet je dat het ongemakkelijk wordt, net zoals wanneer je Wim T. Schippers of Jules Deelder uitnodig. Maar ongemakkelijkheid kan ook vermakelijke tv opleveren, zoals gisteren bij M. Ik moest er wel om grinniken en dat is al heel wat!

 22. tammer

  Dan zal BOEF wel de volgende gast gaan worden. Praat als een mitrailleur op topsnelheid. En politiek incorrect.

 23. Tijmen

  @oijij9opji

  Jup, precies dat. Het is een tendens om iets de schuld van alles te geven. Men verveelt zich en heeft niks te doen en dan wordt men schijnbaar boos op makkelijke aanknopingspunten.

 24. Stan

  Ik kijk dit niet om die presentator. Die als een vrouw praat. Laat van nieuwkerk, maar wel snel terug komen met de wereld draait door. Want dit is niks.

 25. anoniem

  Als dit de jeugd van tegenwoordig is, dan heeft de vergrijzing hard toegeslagen..

 26. BRAAK

  Marc Dick, sorry Dik is niet goed bij zijn hoofd, hij wil niet zien dat hij met M de mist in gaat. Neem nou dat David Letterman trucje, de bandleider als side-kick te gebruiken. Ik heb vanaf het begin van deze ramp geschreven dat dit programma ten dode is opgeschreven. M is kil, niet charmant en ze heeft de uitstraling van een koykarper. Dat haar, dat vreselijke kuifje. Aangezien meneer Dick, sorry Dik met mijn belastingcenten verkeerd investeerd, heb ik het recht hem te bekritiseren.

 27. StefanV

  Ik vond de derde aflevering van M (met o.a. Arjen Lubach en André van Duin) best geslaagd. Gisteren heb ik niet kunnen kijken. De Jeugd van Tegenwoordig uitnodigen is sowieso niet een al te slimme keuze.

  Het is duidelijk dat M nog zoekende is naar de juiste vorm. Al die BN’ers die nu al hun oordeel vellen, zijn er rijkelijk vroeg bij. Geef het programma eerst eens een week of drie de tijd, ga dan eens oordelen.

 28. ome H

  Zou Daphne Bunskoek niet beter zijn?

 29. really

  Iedere journalist weet dat De Jeugd niet te interviewen zijn, vinden het leuk om bewust het interview in onmogelijke richtingen te sturen, klappen dicht…

 30. gertjanus

  zoveelste mislukking van frans kleijn. Weg ermee

 31. aammehoela

  Niet gezien gisteravond, maar als je De Jeugd van Tegenwoordig uitnodig dan ben ik blij dat ik het niet heb gezien en gelet op de kijkcijfers is die mening gedeeld. Het lag niet aan het weer, vieze koude gure wind gisteravond.

 32. energy-x

  Waardeloos programma, te Amerikaans, te gemaakt en geforceerd. zit totaal geen sjeu aan.

 33. Mike

  De fragmenten die ik gezien heb van M (NPO1) zijn echt tenenkrommend slechte televisie. De presentatrice straalt alles behalve gezelligheid uit. Ze ziet er nors, chagrijnig en boos uit. Erg pijnlijke televisie. Te pijnlijk om naar te kijken. Televisie wat nergens over gaat en je helemaal niets aan mis. Men had beter Tijd voor MAX om 19:00 uur kunnen laten staan. Had je tenminste een presentatie duo wat nog gezelligheid uitstraalde.

  PS: Frits Barend heeft wel recht van spreken hij had een erg geslaagde dagelijkse talkshow met Henk van Dorp.

 34. tim

  Heb het zomaar gezien,vond het een vaag item. Ze werden ook steeds afgekapt omdat Margriet niet wist wat ze ermee aan moest. Verkeerde gasten bij dit onderwerp

 35. Vrede

  Elk interview is na 1 minuutje al moeilijk om verder te kijken. De manier van interviewen in combinatie met saaie onderwerpen maken het pijnlijk saai.

 36. Marianne

  Toegegeven, het programma rammelt aan alle kanten…maar dieptepunt was toch wel de jeugd van tegenwoordig…een snuifje te veel als je het mij vraagt….tjonge jonge wat was dit….heb het erna afgezet….sorry Margriet had er toch echt meer van verwacht….. en inderdaad tijd voor Max was best gezellige tv…!

 37. Henriette

  Frits en Henk deden er jaren over voordat het een goede show werd. In het begin was het niks, maar nu worden ze nog steeds gemist.

 38. Arnoud Tempelman

  Dat glasbakverhaal riekt naar sluikreclame van de recycling lobby.

  De Jeugd van Tegenwoordig was al goed betaald (dus dan moet je opdraven, stoned als wat) maar ze snapten niet waarom de Publieke Omroep zich ook nog eens voor zo’n karretje laat spannen. Er zaten niet voor niks twee reclameboys bij, eentje van Studio Lernert & Sander die gewoon zegt dat-ie opdracht heeft gekregen van Artin (vaag reclamebureau uit Enschede). Stelletje zakkenvullers bij mekaar dus.

  Lijkt me een gevalletje van redactieblindheid. Bak van de week. Commissariaat voor de Media mag weer eens een boete uitdelen.

 39. Arnoud Tempelman

  Die andere reclameboy was Willem van ‘t Geloof. Die doet aan content marketing bij zijn onderneming Geschiedenis in Bedrijf, maar was bij M verschenen in het jasje van afvalhistoricus. Heeft vast een mooi gesponsored boek gemaakt over 40 jaar glasbak.

  Margriet bleef maar vragen: “Waarom over de glasbak?” Ze kreeg herhaaldelijk als antwoord, omdat er voor betaald was. Maar dat wilde ze niet horen. Tja, dan is zo’n item bij voorbaat een verloren zaak.

 40. ria van doesburg

  Het is het NIET en zal het ook nooit worden! Wat een misselijk makende mevrouw M.
  Veel te veel schreeuwen en vooringenomenheid!
  Moest men daar 6/8 weken voorbereidingstijd voor nodig hebben?
  Het is er niet aan af te zien en zoals voorspeld gedoemd om te floppen.
  Wat een shit decor, Gasten terzijde geschoven enz. enz.
  Kleding van mevrouw M zou ook wel iets leuker kunnen en die kuif? WALGELIJK!
  Helaas, het kan me niet boeien en zap me helemaal rot.
  Jammer!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.