‘Kijkcijfers M ingestort door Jeugd van Tegenwoordig’

Tv-producent Marc Dik van Skyhigh TV denkt dat de kijkcijfers van de talkshow van Margriet van der Linden zijn ingestort op NPO 1 door de heren van De Jeugd van Tegenwoordig. Dat laat hij weten op Twitter. Van der Linden ziet de kijkcijfers van haar talkshow M kelderen: de vierde aflevering trok donderdag nog maar 541.000 kijkers (14,4 procent), terwijl NPO 1 minimaal twintig procent van haar verlangt. Dik denkt dat veel kijkers zijn afgehaakt bij het glasbak-item met De Jeugd.

De glasbak bestaat veertig jaar en daar werd aan tafel over gesproken, onder meer met De Jeugd van Tegenwoordig. Zij hebben een liedje over de glasbak gemaakt. Het gesprek daarover verliep vrij ongemakkelijk.

Marc Dik: “Laat het een les zijn voor alle eindredacteuren van talkshows. Nodig de Jeugd van Tegenwoordig nooit uit. Die vinden het cool om níet te praten. Is lastig voor een talkshow. Killen je kijkcijfer. Verder wel leuke muziek:).

Het glasbakonderwerp was sowieso een beetje slecht gekozen, getuige de reacties op sociale media. “Kijk nu voor het eerst dit is M en het gaat over 40 jaar glasbakken“, twitterde NRC-journaliste Lamyae Aharouay.

Volkskrant-journaliste Sheila Sitalsing daarop: “Hetzelfde hier. Item 2 is Albert Verlinde. Ik ga iets anders doen.

Van der Linden krijgt vandaag niet alleen dalende kijkcijfers te verwerken, maar ook nog eens een snoeihard stuk in het AD waarin Frits Barend en Marianne Zwagerman het programma afslachten.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen