Frits Barend en Marianne Zwagerman vinden M slecht

Geplaatst op Fri 18 May 2018 om 9:00

Margriet van der Linden krijgt vandaag de wind van voren van Frits Barend en Marianne Zwagerman. In een groot AD-artikel met de kop ‘Stroef begin van M’ maken ze gehakt van haar nieuwe ‘daily’. Talkshowlegende Frits Barend is nog steeds verbijsterd over de allereerste M van maandag, die totaal geen urgentie had. “Die redactie had na de eerste aflevering een paar knallen voor hun kop moeten krijgen. En Margriet had zelf ook moeten zeggen: hier gaan we vanavond niet mee beginnen.

Het heeft gezorgd voor een behoorlijk valse start, aldus Barend. “Dit had ook vorig jaar of volgend jaar uitgezonden kunnen worden. De wereld stond dat weekend in brand, dan zorg je toch meteen dat je actueel bent.

Hij ergert zich ook aan Van der Lindens gespeelde opgewektheid. “Ze is wel heel erg overdreven vrolijk, zo van ‘kijk mij nou eens’. Ze zit daar zo opgewonden te zijn. Dat is helemaal niet nodig.

Marianne Zwagerman vindt M zo slecht dat ze er niet naar kan kijken. “Eerlijk, ik vind het tot nu toe nog te pijnlijk om helemaal uit te zitten. Het wordt nog erg op safe gespeeld allemaal en ik kreeg het gevoel dat zeker het begin kapot is gerepeteerd.

Ook zij vond de première heel erg slecht. “Zit je in je eerste uitzending met een opgewarmd kliekje als Arie Boomsma.

Wel denkt Zwagerman dat het beter kan gaan worden. “Het hele eerste seizoen van De Wereld Draait Door was een ongemakkelijke bedoening.

Het AD-artikel Stroef begin van M kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
24 Reacties op “Frits Barend en Marianne Zwagerman vinden M slecht”


 1. KingAlert

  Frits was toch de bijslaap van Jelie BC. Vroeger het minst talent rijke deel van Barend en van Dorp

 2. Curryworst

  Kijkers naar M zouden zich moeten schamen.
  Het is puur ramptoerisme.
  Als een treinongeluk in slow-motion. Je ziet het dramatisch eindigen en je kunt er niets tegen doen.

 3. Bep

  Ik erger me aan dat geschreeuw van M!! Dat gemaakt enthousiaste geschreeuw, ik zap gelijk weg. Kom ik even later terug voor het Journaal dan neemt ze net schreeuwend afscheid…. zo irritant.Nee het wordt het niet voor mij, jammer.

 4. Vrijdag

  Sparta was spannend gisterenavond tijdens de uitzending van M

 5. Marjolijn

  Zwagerman heeft gelijk. Eerste seizoen DWDD was te triest. Hoor je niemand over, ja want NPO, dus top, Matthijs bla bla…

 6. Paul

  Gaat ‘m niet worden.
  Met 300k half juni mogen ze in hun handjes knijpen.
  Het is zo slecht, gemaakt, niet-spontaan, subjectief,
  en die presentatrice is het evenbeeld van een trekpop.

 7. stefan

  ouwe kop heeft die margriet zeg.

 8. Annoniemus

  Van der Linden schreeuwt zich door de (praat)show M heen , tegelijkertijd is ze een karikatuur van Matthijs van Nieuwkerk .

 9. Annoniemus

  Elke avond zo’n stuitend heren pak aan helpt ook niet echt mee !

 10. Kaaskijker

  Ik vond het begin wel prappig. Dat filmpje van Margriet die Maxima opwachtte. En dan bloemen onder de desk. Bedacht grapje maar wel leuk.

  Dat glasbak item was surrealistisch. En dat vagijnennijd-interview tussen Margriet en Sanne Wallis de Fries. Wel gefundenes fressen voor Twitter natuurlijk.

 11. Ruk

  Wat ziet bertus eruit zeg. Het oog wil ook wel wat maar dit.
  Kan zo voor cliniclown doorgaan

 12. Mike

  Ze is niet oprecht en dat voel je. De show komt zeer gemaakt over.

 13. Joep uit Tilburg

  Die Shula en Frans van de NPO weten precies wat de kijkers willen zien. Het is niets en het gaat ook niets worden M. Kom maar op met het reisprogramma van Mathijs (die waarshijnlijk oon nog een extra dagvergoeding gaat ontvangen omdat hij dan in het buitenland werkt, ja mensen zo gaat dat bij de NPO).

 14. A.M.

  Keek ook liever naar Sybrand en Martine van omroep Max, was een prima vervanger van DWDD!

 15. Japie

  10 min.van de 1e uitzending gezien en ik ergerde mij meteen aan het geschreeuw van haar, in een talkshow hoor je niet te schreeuwen want als kijker wil je het verstaanbaar kunnen volgen. Heb besloten om niet meer te kijken mede daardoor en het ontbreken van uitstraling van deze muts in mannenkleren!

 16. SOLANGE

  Ze het best wel alleen dat …..haar…… ziet niemand dat !!

 17. Bart

  Hoe kont Zwagerman erbij dat DWDD in het eerste seizoen een ongemakkelijke bedoening was? Op de uitzendingen met Fransico van Jole na was er helemaal niets mis met DWDD. Dat is de eerste 5 jaar zo gebleven. Daarna ging het naar beneden.

 18. Mike

  De fragmenten die ik gezien heb van M (NPO1) zijn echt tenenkrommend slechte televisie. De presentatrice straalt alles behalve gezelligheid uit. Ze ziet er nors, chagrijnig en boos uit. Erg pijnlijke televisie. Te pijnlijk om naar te kijken. Televisie wat nergens over gaat en je helemaal niets aan mis. Men had beter Tijd voor MAX om 19:00 uur kunnen laten staan. Had je tenminste een presentatie duo wat nog gezelligheid uitstraalde.

 19. Herman

  “Slecht” is nog zwak uitgedrukt.

 20. Mike

  Frits Barend heeft wel recht van spreken hij had een erg geslaagde dagelijkse talkshow met Henk van Dorp.

 21. Ron

  Te gemaakt, niet actueel genoeg, het Amerikaanse format met dat krullenbolletje achter de toetsen werkt niet in Nederland, te… anders. We zitten in NL… Margriet is een zeer getalenteerde presentatrice, maar onze spruitjes cultuur kan dat niet aan.

 22. Lies

  Het Amerikaanse moet er van af, een sidekick die achter de toetsen zit. Daar kwam alleen Paul de Leeuw mee weg…. Daarvoor ontbreekt het comedy gehalte.
  Creëer meer gezelligheid in de studio, qua styling zijn er verbeterpunten.
  Margriet doet het prima maar er is teveel ruis.
  Geef de gasten meer ruimte. Het hoeft niet zo gelikt als Dwdd, ongepolijst is prima.

 23. Arnoud Tempelman

  Margriet moet eerst maar eens een paar nachtjes lekker slapen dit weekend. En dan volgende week een tandje lager. Met een iets scherpere redactie misschien.

 24. Ferdinand Damiaans

  Waar hebben ze die mevrouw gevonden, naast een glasbak?????
  Echt tenenkrommend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.