Jan Roos liep SBS-contract mis door Wendy-roddel

Jan Roos is een contract bij SBS misgelopen door het verspreiden van een roddel over het liefdesleven van Wendy van Dijk. Dat heeft de opiniemaker gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Roos riep in 2015 in Het Parool dat Van Dijk haar man Erland Galjaard zou belazeren met collega Thijs Römer. Onhandig, vindt hij nu. “Ik heb ook wel eens fouten gemaakt en ben over de schreef gegaan in de tijd dat ik bij PowNed werkteToen heb ik dingen geroepen over mensen.”

Eén van die mensen was Van Dijk. “Ik ging bijvoorbeeld helemaal uit mijn dak met een leuk quoteje in Het Parool en dat was gewoon heel onaardig. Dat ging over de huwelijkscrisis van twee BN’ers die altijd doen alsof ze heel gelukkig met elkaar zijn. Dat was niet zo handig.”

De roddel had ook consequenties. “Het kostte me ook een contract, ha ha. Ik zou naar SBS toe gaan. Het ging over die Galjaard die nu weggaat bij RTL. Ik zou naar SBS gaan, ik had daar een bespreking en dat werd afgezegd omdat ik iets had gezegd over de relatie tussen Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk en Thijs Römer.”

Heeft hij er spijt van? “Dat soort dingen zijn kinderachtig en dat zou ik nu niet meer doen. Dat soort puberale scheldpartijtjes om aandacht; daar doe ik niet meer aan mee.”

Merkwaardig genoeg suggereerde Roos twee weken geleden nog op Twitter dat Erland Galjaard een verhouding heeft gehad met Sandra Schuurhof. In reactie op een Story-cover met daarop ‘Babygeheim van Sandra Schuurhof eindelijk onthuld’, zei Roos: “Is de baby van Sandra van Erland?

Foto: BNNVARA

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen